Дали секогаш треба да се кажува вистината?

• Креатор на темата Креатор на темата АуРоРа
  • Време на започнување Време на започнување
BoBo напиша:
Vo nekoi isklucitelni momenti podobro e da izlazes otkolku da ja kazes vistinata.Mislam koga treba da se vadis za nesto a moras da izlazes.A ponekogas pak e podobro da ja kazes vistinata otkolku da lazes.

Сепак е подобро да преќутиш некои детаљи во одредени ситуации....не да лажеш:star:

Никако лажење, ама и никако волонтирање инфиормации.

Инаку, не се доведувајте во позиција да ви текне да лажете.

Лажење не доаѓа во предвид , само вистината му е правата ствар многу поедноставен е животот така, исклучоци се кога во моментот знаш дека вистината што ќе ја кажешмногу ќе ја погоди другата лишност ондак се обидуваш да го пролонгираш тоа али со објаснување дека подобро е попосле да ја слушне или некако дипломатски да ја спакуваш така што што ќе и се олесни на другата личност. Инаку ако не ме прашаат директно не палсирам самоволно вистинита информација која може друг да повреди.

ДА, како што не ја кажувам вистината во моментов

Vlad II Draculea напиша:
Се е релативно..
зависи од која страна гледаш

Точно така иако секогаш наоѓам начин да ја кажам вистината во тие моменти кога е подобро да се излаже.:raz:

Jas lazam ponekogas!
ama pocesto prekutuvam i ja kazuvam vistinata

sagaqua напиша:
Малите лаги се интегрален дел од нашиот живот и ги сметаме како конвенционално средство во комуникациите со луѓето. Често пати како од навика на прашањето-Како си? одговорот е -Добро (иако многу често и не е така)
Сепак искреноста во целина е доблест, го ослободува умот од голем притисок, ги подобрува односите со луѓето, а лично носи голема сатисфакција, ослободување од психички товар и постигнување на поголема слобода и храброст во соочувањето со другите и личните стравови. Ништо не е подобро од искреност.:kafe:
-Токму заради притисокот за кој говориш секогаш ја кажувам само вистината, а тие ситните, малите лаги ги одбегнувам зашто од мали постепено може да почнат да растат па да станат големи.

ако треба да излажам да се користам и со лагата зашто да не

Според мене не баш секогаш некогаш е потребно и да се излаже

сите сте за вистината, али ипак лажете онака.. .. второ хоби...

нема смисла цело време да се кажува вистината, би било невкусно.
седиш со дршштво и кажуваш како се десило нешто у школо и нормално ке ја преувеличиш дешавката само колку да е нтересна и другите да те слушаат.

Jas sum za vistinata. zato i si imam problemi.

треба да се биде искрен и да се збори вистината али не секогаш , зш понекогаш е поубава и послатка лагата

Flik напиша:
треба да се биде искрен и да се збори вистината али не секогаш , зш понекогаш е поубава и послатка лагата

...поубава и послатка?!?!:nesvest: ...сигурно така би се чувствувал/а и ако си ТИ од другата страна,нели:kez:

gi postuvam onie sto se iskreni i sekogas ja kazuvaat vistinata pa makar i nekogas da e bolna...retko mi se slucilo da izlazam ali toa sum go napravila so cel da ne ja povredam dr.licnost a lagata ne bila nekoja golema no sepak polesna za slusanje...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom