Дали се уште постои квалитет?

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Квалитетот во денешно време е опаднат кај повекето производи кои порано важеа за закон марка. Купив Најки патики и ги скинав за помалце од година, и тоа од носење, не по фудбали и сл.
Порано што бев купил исто Најки, и здрави се уште. Потрошувачкото општество го прави своето. Се се прави понеквалитетно за да се купи ново.

strumics напиша:
Квалитетот во денешно време е опаднат кај повекето производи кои порано важеа за закон марка. Купив Најки патики и ги скинав за помалце од година, и тоа од носење, не по фудбали и сл.
Порано што бев купил исто Најки, и здрави се уште. Потрошувачкото општество го прави своето. Се се прави понеквалитетно за да се купи ново.
Абе и ваљда расте побарувачката,и во фабриките не се внимава на кавлитетот туку на квантитетот,затоа е така!!

Во денешно време не се продава квалитетот него брендот.
Зашто? Заради имиџот и асоцијацијата (многу често лажна) на оној што купува одредена ’марка’ на производ дека е квалитетен ради тоа што марката е позната, етаблирана со години, зашто Бритни рекламира Пепси или затоа што Викторија Бекам носи Гучи и слични други асоцијации што у суштина немаат врска со квалитет туку со психолошко онадуење на купувачот.

Ако збориме за квалитет во нашата држава-Македонија тоа значи дека никогаш нема да го добиеме

Квалитет постои ама во Македонија треба да издвоиш добра суличка на париќки за да го имаш.А вака на секој корак гледаш фалш работа

постои.. едвај ама постои...

Квалитетот,диносаурусите и девиците се одамна веќе изумрена врста.Како да има квалитет,кога купувам панталони од француски каталог или продавница,а на етикетата пишува: Made in Pakistan,Made in Bulgaria,Made in Romania,Made in Indonesia,Made in Mauritius.

Сега,ова е жива вистина,купив 3 пара панталони,истиот модел,различна боја.Црните се произведени на Маурициус и имаат доста ликра.Белите се произведени во Бугарија,имаат помалку ликра од Црните,а кремастите се произведени во Пакистан и ич немаат ликра.
Е тоа квалитет е?(Станува збор за панталони купени од позната француска компанија)

се држат уште некои со добар квалитет... али ептен се ретки

И легендарната "Бајадера" на Краш отиде у курац, сега има вкус како да јадеш "Агрокрем Блок" чоколатце на Агроплод.

Исто и јас имам приметено за Бајадерата.
Имам дома облека, патики, опрема и од марки и обична, сега за сега "марките" водат пред обичните, но јас сум фан на облеката направена од бренд само ако е спортска, ако се во прашање костими за пливање, наочари, капи, а додека за секојдневие би ја купила цела Шутка ич око да не ми трепне :)

Квалитет има ама тоа што е квалитетно или е многу скапо за македонскиот џеб или кај нас воопшто го нема. Време е кога повеќе се оди на квантитет. Кај нас по обичај носат производи со просечен квалитет, далеку од одлични.

kvalitet heheheh ke kupis farmerki od 50 evra i po nekoj den ke go vidis nekoj so istite farkerki kako tvojte samo so gi kupil 600 denari zato ko ke razmislis ne treba kvalitet pojke kvantitet :toe:

kvalitet heheheh ke kupis farmerki od 50 evra i po nekoj den ke go vidis nekoj so istite farkerki kako tvojte samo so gi kupil 600 denari zato ko ke razmislis ne treba kvalitet pojke kvantitet :toe:
Mислиш обратно?

Оригинали во Македонија... Нема шанса. Се се прави во првото чикмаче во влезот во Истанбул-Турција. Незнам што е финтата, а како што гледам еве не само бајдерите од Краш туку и други продукти истото им се случува. Ако е квалитетно, убаво, и се троши, е тоа гарант за 2 месеци ке се расипи... Абе некогаш велам подобро поскапи го, не го расипувај квалитетот, бар знам што ке платам!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom