Дали се уште има чесни луѓе? (Случки и искуства)

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Puuu sve postenjacini na forumov!!
Kaj bevte ja koa gubev mobilen i nocanik??
Da ne se lazeme, dojde vreme koa sekoj glea samo za sebe"mala bara mnogo krokodila"

Се шетав со едно мое другарче најдовме новчаник во него имаше пасош,лична карта 3-4 картички и неколку илјадарки и мислам дека беа франци незнам не разликувам многу..го најдовме човекот и верувајте ни фала не ми рече..излеговме чесни но..
Има и такви неблагодарни луѓе, скржави што ќе ти фрли 100 ден. да се почастиш нешто во знак на благодарност.
Да знам дека некој вака ќе ми направи подобро ќе му фрлев се живо и диво:D

Останаа на форумов што се луѓево и по некој чоек во селово. Другото се е преваранти.

Има ама многу малку, ептен малку што дури не се познава дека ги има!:facepalm:

Сиромаштија и конкуренција => Луѓето мислат дека се постојано во недостиг на добра. И грабаат што ќе видат, и тоа што е туѓо, и тоа што им е непотребно. Така се и учени од родителите и околината.

За да се добие посакуваното, може да се користи труд, снаодливост и нечесност. Она што луѓето често го забораваат е дека снаодливоста не мора да подразбира нечесност.

Јас како песимист во врска со Човекот мислам дека има,ама се многу многу малку...

Има ама малце.
80-20 посто е народот. 80 посто нечесни, 20 посто чесни. И бројкава на вториве се намалуе.

Бре што сте досадни со ова има ама ретко :rolleyes: Со оглед на бројот на членови кои го пишале истово, претпоставувам дека истите спаѓаат во ретките нели? :X3:

Јас по вокација сум чесен чојак. Ама да ви кажам право, избегавам да сум. Односно, се трудам да не сум.

Кој признава - три среќи граби.

или како беше...

Јас по вокација сум чесен чојак. Ама да ви кажам право, избегавам да сум. Односно, се трудам да не сум.

Кој признава - три среќи граби.

или како беше...
:pos:Кој признава пола ми се прашта:).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom