Дали реагирате непрашани?

• Креатор на темата Креатор на темата spooky
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
Може изгледа едноставно прашањево, ама е бааги осетливо. Дали реагирате кога не сте директно спомнати? Дали се чувствувате повикани да одговорите, иако не ви е директно поставено прашање? Мене ми се случило два-три пати во животот, во различни ситуации. Оттогаш па наваму, никојпат не одговарам без да ме прашаат, или барем без да знам дека од мене се очекува тоа. А вие? Се уфрлате ли така, како што викаат - „ко џокер во покер” ?

Ако нешто ме иритира е такво однесување на некои личности. Ме нервира страшно кога некој "се праи поголем католик од папата" или кога изиграва дрвен адвокат, портпарол...

Mi se slucilo 2-3 pati porano, no sega ne. Mudro si molcam i cekam nekoj da me prasa, i potoa komentiram. A inaku me nerviraat luge koga jas zboram a tie na sred monolog me prekinuvaat:)

porano mnogu reagirav i uopste ne bev strpliv .. morav ja da se cujam
A sea bogami .. ima vreme koa ke mi dojde redo ja da si kazam ... dali odam ili posle 5 min ili posle polaa saat ke si kazam ;)

Ми се испуштило да изреагирам непрашана,оти не сум можела да дочекам да ме прашат, ама тоа многу ретко ми се случувало,инаку сум доста парламентарна.

Доколку некој намерно ме провоцира.... а не ме спомнува директно.... т.е. ако се идентифицирам дека неговиот "муабет" е уствари насочен кон мене.... тогаш обавезно реагирам.... :pishtoldz

Eko1 напиша:
Доколку некој намерно ме провоцира.... а не ме спомнува директно.... т.е. ако се идентифицирам дека неговиот "муабет" е уствари насочен кон мене.... тогаш обавезно реагирам.... :pishtoldz

Е тоа е нешто што најмногу ми оди на живци, и не можам да премолчам, иако директно не сум прашана .Најмногу ме нервира такво алудирање.Одма реагирам.

Да да, знае да ми се случи тоа, само многу зависи од ситуацијата и во кое друштво.

Освен ако неможам да се сопрам да одбранам некој близок во некоја расправија не. Исто и како што кажавте неколкумина погоре ... ако се најдам индиректно повикана да одговорам зависи од расположение, ама најчесто се фрлам :icon_lol:
Во нормални туѓи муабети никогаш не се мешам или одговарам неповикана ... тоа е многу некултурно и страшно многу ме нервираат луѓе кои го прават тоа.

Обично не се уфрлам у муабети кога директно не сум спомнат,а и да почувствувам некое индиректно прозивање,се контролирам најчесто,но понекогаш и ми се случило да одговорам.

Одговарам само кога конкретно прашање ми е поставено мене лично. Знам да прочитам „меѓу редови „ но на такви провокации враќам на истиот начин, индиректно, така да кога мене некој ми „додава топка„ секогаш ја „враќам назад„ без пардон :kafe:

Ako na vakov ili takov nacin sum vmesana u toj muabet redovno mi se desava da upadnam so se vika ko dzoker u poker,ne cekam direktno da me prasaat i vmesaat,a so ako ostanam ne prasana,a ponizena ne ide toa taka,si kazuvam so mi lezi na dusa.moze da ostanam nedokazana

Јас не одговарам ко ќе ме прашет, а камоли кога не сум спомната..:)

Ако сум спомнат јас негде у муабетот, барам да бидам вклучен во разговорот. Ако не сум, ич не ми чуе.

Kako "gjoker vo poker" sum se ufrlila ednas i nikad vise!!!(ja nauciv lekcijata,a neprijatna e u majcinu)
Inaku,ako se tera rasprava vo koja i ne sum prozvana,znam da isslusam,pa da repliciram,barajki mislenje i konsultacija od sogovornicite.Se razbira ako stanuva zbor za posirok auditorium.
Ako pak se raboti za komunikacija eden na eden,ako ne mi se postavi prasanje,znam da premolcam,no znam i da nasetam koga nekoj sakal a ne mu e prijatno da me prasa,pa odgovaram na nepostavenoto prasanje.So cel da ja olesnam komunikacijata.
Nekolku pati mi se slucilo od najdobra namera da kazam svoe mislenje i da dobijam "po nos" i toa povece ne go pravam,pa ako saka i planetava naopaku da pocne da se vrti.
No,zatoa koga ke me prasaat direktno,odgovaram jasno, koncizno, konkretno i bez vitkanje vo celofan.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom