Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Се согласувам со гладиус. Мислам дека на луѓето што ти се блиски и што ти значат не треба да им премолчуваш ништо. А за оние другите... Епа некогаш и е боље да премолчиш за да не се најдеш во незгодна ситуација.Премолчувањето не е лажење. За да излажеш треба да кажеш нешто. Скоро никогаш не премолчувам затоа што сакам работите да си бидат на чисто. А додека пак, ако мене некој ми премолчи нешто, многу се нервирам поради недовербата која ја гледа во мене таа личност...
Како и да е НЕКОИ РАБОТИ Е ПОУБАВО ДА ОСТАНАТ НЕКАЖАНИ
Ама кој е крајниот исход на премолчувањето кога другиот сепак не ја чул вистината?
Мислиш дека нема сто пати повеќе да го повредиш некого кога ќе дознае дека си прикрила информација отколку да му ја кажеш без разлика на последици? По мене тоа е фер однос меѓу двајца.
...и лажењето и премолчуањето секогаш завршува со нечија повреда..ама сепак мислим дека барем причина со која би се оправдала е дека не би сакала да го/ја повредам...и кога нешо би премолчила би се трудела тој/таа тоа никогаш да не дознае...кажано барем според мене дека помалце ќе го повредим кога ќе премолчам неголи да го лажам
....зарем не? А тоа дека секогаш на крај излага на лошо..да![]()
...Да ..во право си!Зависи што се премолчува.
Ако премолчиш некоја информација (пр. за болест) за која знаеш дека другиот нема психички капацитет во моментот да ја прими и соодветно процесоира - тогаш е оправдано, позитивно премолчување.
Ако премолчиш информација за превара - тогаш не ќе да е баш.![]()