Дали помагање на други луѓе е себичен чин?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Sebicna sum i toa mnogu.Bez razlika za kogo se raboti.Sebicnosta e osobina koj ja poseduva sekoj no treba da znaes da ja zauzdas.

kikiki напиша:
Sebicna sum i toa mnogu.Bez razlika za kogo se raboti.Sebicnosta e osobina koj ja poseduva sekoj no treba da znaes da ja zauzdas.
Ќе дадеш барем некое објаснување зошто си себична, за кои работи?

Јебига не сум себичен... прво мислам за другите па на крај за мене... :lol:

Gordo mozam da recam deka NE sum veke sebicna koga bef srednoskolka ne svakam luge kako me trpele najsebicno stvorenje bef , nikogas ne krenaf prst za nikogo da mu se najdam na prijalet / drugarka / na domasnite ako mene ne mi pasovashe . Se karaf maksimalno so site samo mene udobno da mi bese . Mozam da recam so cista sovest deka taa faza ja imam pominato , izgleda porasnaf:))))))))

ragazza напиша:
Gordo mozam da recam deka NE sum veke sebicna koga bef srednoskolka ne svakam luge kako me trpele najsebicno stvorenje bef , nikogas ne krenaf prst za nikogo da mu se najdam na prijalet / drugarka / na domasnite ako mene ne mi pasovashe . Se karaf maksimalno so site samo mene udobno da mi bese . Mozam da recam so cista sovest deka taa faza ja imam pominato , izgleda porasnaf:))))))))

таквите ко тебе колку беа омразени во школо :D

vodkamixx напиша:
Јебига не сум себичен... прво мислам за другите па на крај за мене... :lol:

isto i jas mislam prvin za drugite pa na kraj za mene

не кога имам нешто све давам дал на на заем ако се пари ги трошам со сите што немаат абе да ти е мило да ме имаш за другар

Мистичен напиша:
Но, не сум со сите таков нормално. Има луѓе на кои ти е мерак да им покажеш нешто, и има дудлачи кои сакаат набрзинка да стекнат нешто. Е мене ме боли навистина кога некој таков сака за еден ден да го дознае она за кое што мене ми требале многу денови (и ноќи).
И те прашува како навиена машина "Еј, а како ова", "Ај те молам уште ова", "Еј, мора и ова..", како да си платен да му покажеш.
И мене истото ме нервира, нешто што сум се мачела сама да го научам долго време, некој да сака да му го сервирам на тацна. :nerv:
И баш онака како што велиш како да си платен да му покажеш.
Би покажала не велам не, ама да знае да слуша стрпливо и се по ред, а не да досадува.
Општо земено мислам дека секој човек е по малце себичен, фала богу! :)

Sebicna sum za sopstven trud,kako so se:proekti,dokazuvanje u drugarstvo,nesto sto mene mi sledi i e moj del,zasto toa e moe i kraj,neka se potrudi neka dobie i so sea.Jas sum praela sum sozdavala i nekoj tap pred nos kako sto mi se desava u momentov so drugar mi,ili nekoj koa ke izede negovot i tap ke se svrti kaj drugite e nemoze be batka!

Epa ne sum sebicna po priroda:) nekogas duri i vo momenti treba da se pokaze malku sebicnost ama jas se vozdrzuvam..aaaaa nekogas sum sebicna za mali sitnici:)

Јас мислам во денешни услови многу е нормално да си себичен, зашо ако не си луѓето ќе те искористуваат. Замисли барем самиот ти ако не мислиш на себе, кој очекуваш да мисли ? И можеме до утре да се правиме као не сме себични или слично, само длабоко во душата сите си знаеме дека сепак си одиме по ќеифот(себични сме)... Е сега прашање е до колкава мера си себичен и егоценричен? Некој е повеќе себичен, друг помалце. Некој знае да си ја скрие себичноста, некој не знае. Е од таму произлегуваат тие разлики во тоа дали си себичен или не, ама вистината е дека сите, ама баш сите сме себични на свој начин, па и јас:music5:

Е сега за се граница нели, да не претераме!

Pa, da sum sebicna ponekogas, kako i ostanatite. Gledam da ne bidam. A kolku sum toa drugite treba da procenat. Iako mislam deka ne e mnogu:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom