Дали пивото е алкохол?

• Креатор на темата Креатор на темата Димитар
  • Време на започнување Време на започнување

Дали пивото е алкохол?

• Вкупно гласачи
    261
Алкохол е, нема што. Не е само она безалкохолно пиво. Па напијте се 3 литри пиво или 3 литри кока кола, видете ги манифестациите па кажете дали е или не е алкохолен пијалок.:smir:

оф леле... значи ни ракија, ни виски, ни узо, ни текила, ни коњачето од Кенгур не е алкохол.

Абе народски кажано е прашањето... гурмански....
Ако сакав хемиски состав ќе ја ставев темава во... Образование и наука
ep.gif
Во овој случај, и од моето лично искуство, не е алхохол.:)

Да алкохол е ако не го помочаш пред да те фати!!! :pos2:
Мене ми е пивотот алкохол и тоа најлош можен само со коњак коа го мешам! :icon_mrgr
Не викам дека не содржи алкохол, но со толку мал процент треба големо количество за да го почувствуваш истото..
Гласав за НЕ.. Ама делумно сепак.. Зашто некој може од една чаша камен да се прај.. Се е до организмот.. До сега само од пиво не сум се начукала, а сум пиела доста.. Сепак зависи од многу фактори бе..

Алкохол е дефинитивно,колку и мал процент на алкохол да содржи,сепак е алкохол!!!
А башка е многу задраво за организмот,дигестивен систем и посебно бубрези!!!
BEER ROCKS!!!!:vozbud::vozbud:

Па иако со мал процент на алкохол во својот состав сепак е алкохол...има и безалкохолни пива ама воглавно кажано е алкохолен пијалок...

Докато нав'рших 20 години пивото за мен беше алкохол. Вече - не!:vozbud:

значи како сум се насмеал слатко кога видов дека некој гласал дека не е алкохол пивото...

ова е исто као отворам тема со наслов "дали фантата е алкохол и некој одговори ДА"

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom