Дали пивото е алкохол?

• Креатор на темата Креатор на темата Димитар
  • Време на започнување Време на започнување

Дали пивото е алкохол?

• Вкупно гласачи
    261
според мене пивото е алкохол, мислам и на самата амбалажа пишува дека има алкохол во него, мислам дека скопското е едно од најалкохолизираните пива во европа, кога и дојдоа на девојка ми на гости едни французи се зачудеа што пијат оти таму нивните се максимум до 3-4% алкохолизирани тука не знам скопсково колку е али мислам дека е над 7-8%
а да се осигураме дека е алкохол можете да проверите со тоа што ке му дадаете литро-две на некој антиалкохоличар и ке видите дека ке го фати.
а и башка појкето од пијанствата се од алкохол.
знам на мене што сум проверил од 8 текили ништо не ми беше а од 5 лименки од пола литро скопско неможев ни да станам...

јахутерминал напиша:
Кажав и пак ќе кажам дека пивото:
-содржи алкохол ама не е во целост алкохол нормално, содржи и хмељ, вода итн итн... Така да одговорот ми е ДА (делумно).
-може и да не содржи алкохол што го прави безалкохолен пијалак (има такви пијалоци сум видел во супермаркет).
Значи Диме на анкетава требало да ставиш уште една опција, и ДА и НЕ. Инаку овака нема смисол.
одговори можат да бидат само да(алкохолен) и не(неалкохолен). како тоа мислиш трета опција да и не(алкохолен, ама безалкохолен)?!?!?!
што тропате? пивото содржи алкохол? да-епа?!?
Димитар напиша:
Ајде за анкета ми е.... чекам 20-30 гласа...
cr.gif
имаш 30че што гласале за да. -)) наша победа. немаше место за пораз.. -)))

Necrophilia напиша:
според мене пивото е алкохол, мислам и на самата амбалажа пишува дека има алкохол во него, мислам дека скопското е едно од најалкохолизираните пива во европа, кога и дојдоа на девојка ми на гости едни французи се зачудеа што пијат оти таму нивните се максимум до 3-4% алкохолизирани тука не знам скопсково колку е али мислам дека е над 7-8%
а да се осигураме дека е алкохол можете да проверите со тоа што ке му дадаете литро-две на некој антиалкохоличар и ке видите дека ке го фати.
а и башка појкето од пијанствата се од алкохол.
знам на мене што сум проверил од 8 текили ништо не ми беше а од 5 лименки од пола литро скопско неможев ни да станам...

Скопско содржи 4,9% проценти алкохол и 11% екстракти,чисто информативно да кажам,пошто сите се во заблуда дека е 11% алкохол!

Пива има од безалкохолни до некои што содржат по 12% алкохол
bk.gif

Онака па ако седнеме на по едно-две.. и не се смета дека сме пиеле алкохол
er.gif

kpbKENGUR напиша:
одговори можат да бидат само да(алкохолен) и не(неалкохолен). како тоа мислиш трета опција да и не(алкохолен, ама безалкохолен)?!?!?!
што тропате? пивото содржи алкохол? да-епа?!?

имаш 30че што гласале за да. -)) наша победа. немаше место за пораз.. -)))
Мислам во некои случаи е алкохол (делумно), во некој не е алкохол. За таква опција зборувам.

Пивото не е алкохол, пивото е алкохолен пијалок, можеби и најстар.

Или ако поконкретно сакате точна дефиниција од мојот стручен предмет по технологија на пијалоци: Пивото е слабо-алкохолен пијалок кој се добива со алкохолна ферментација на слад т.е јачмен, хмељ и вода под дејство на пивски квасец.

Во некои земји дел од сладот се заменува со т.н несладувани суровини кои се викаат сурогати и се експериментира за да се добие различен вкус на пијалокот.

Инаку просечното количество на алкохол во едно пиво се движи од околу 3-4%.
На моето прашање колку најмногу проценти алкохол може да содржи едно пиво, професорот одговори - околу 10% и тоа е наречено темно пиво.

леле, аман, не е алкохол. содржи алкохол.

Добро, најверојатно Димитар сакал да праша дали го сметаме за алкохолен пијалок.
А не од хемиски аспект, алкохол...

Мислам дека пивото е алкохол во секој случај .:toe:
Но и многу хранлив пијалак и ефикасно лекарство за бубрези и нерасположение

Garfield напиша:
Ма не гласам, пивите дембелејаТ.

Пивото не дебелее,само отвара апетит:retard

Многу боли глава ако се начукаш од пиво и многу црни дупки во мозокот отвара.
Пивото е алкохол,кој треба да се пие:cug:

NaTaLi напиша:
леле, аман, не е алкохол. содржи алкохол.
тоа што содржи го прави неалкохолен пијалок?
значи пивото содржи алкохол и е неалкохолен пијалок?:glup!:

Пивото е воедно алкохол и алкохолен пијалок. Алкохол е оти во себе содржи алкохол (делумно), ама има и други додатоци. А додека пак алкохолен пијалок е оти содржи алкохол. А добро која е поентата на оваа суперглупава тема?

јахутерминал напиша:
Пивото е воедно алкохол и алкохолен пијалок. Алкохол е оти во себе содржи алкохол (делумно), ама има и други додатоци. А додека пак алкохолен пијалок е оти содржи алкохол. А добро која е поентата на оваа суперглупава тема?
:ban?: за вакви испади се оди во затвор.... темава е за докажување :baeh:

И ајде не дека се сомневав, но, сега можам дефинитивно да се прогласам за победник... нели Бушав
afrozz4.gif
, Нинџа
ninjarq6.gif
?

Сериозно: многу често од пијачите се користисти реченицата „Пф, пивото го сметаш за алкохол?“

Изгледа повеќето го сметаат....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom