Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Здравата и издржана дискусија вели дека Александров е у првиот круг на соработници на Михајлов и дека заедно со него скоро 15 год. ја имаат контролирано како држава у држава Пиринска Македонија.Абе многу мајмунисување не чини за никого, посебно не треба да го потценуваш човека да не ти ја залупа муцката на прво видување.
Ако некој не е способен за здрава издржана дискусија подобро нека си припази на речникот.
КАЖИ КАЈ ДА СЕ НАЈДИМЕ ВО БИТОЛА БЕ КУРЛЕ? ИЛИ КОМИТА СИ ТИ? КАЖИ КАЈ ЌЕ БИДИШ ВЕЧЕР И ЕЛА САМ????
адресата, јунак, да ти ја донесам мајка ми
АДРЕСАТА и ТЕЛЕФОНСКИ БРОЈ на приватна порака
јас пцуев кодоши и чпијуни, ако ти се најде во нив - твој проблем
дали ќе те банираат или не - не ме интересира. ама за пцуење мајка преку интернет треба многу јунаштина.
пошо пиша „куро мој“ , значи најверојатно си од битола или околијата.
и јас.
зато, адресата, да ми кажиш некој муабет в лице, и она со мајка ми![]()
Шо му кажваш ко и тие знат. Знај трнот кој е Александров најубо од сите ама расипан е како МилетичЗдравата и издржана дискусија вели дека Александров е у првиот круг на соработници на Михајлов и дека заедно со него скоро 15 год. ја имаат контролирано како држава у држава Пиринска Македонија.
Не...не како македонци.
Туку како најголеми тирани на се што е македонско.
И затоа имале дозвола лично од бугарскиот цар.
За да ги контролираат и репресираат македонците.
Затоа се и платени и обучени.
И многу добро си ја завршиле работата.
Значи...
тој Александров...
освен што убивал македонски војводи....
убивал и македонци,обични граѓани од тој дел...
Им зимале `данок` и ги репресирале до бесвест...
Барабар се уфрлале во тогашна Вардарска бановина...
кај што исто така сем што палеле,убивале и силувале...
ништо друго и не направиле.
Еден Бабунски е стратег за нив,па ги тепал како и кога сака.
А после...после следела `втора рунда` за населението...
Ама овој пат од четите на Бабунски,Довезенски,Долгач,Гарда...и пичкес матерс уште некои други.
....
Значи...Александров бил платен и имал власт во пиринот дадена од бугарскиот цар,еден вид на формална автономија која што морал да ја изработи со тоа што ќе прават упади во вардарскиот дел на Македонија (во тоа време под српска окупација).
И сега некој мене ми продава басма и ми вика со цел памет:
Александров е х(г)ерој(и) на Македонија?
Нема шанси.
Никогаш.
Мојата нели бива да ја земеш место неговата...адресата...
уште еднаш ти велам ако си од Битола кажи кај да се најдиме ОДМА и сам ако имаш мадиња.адресата...
ПАК ТИ ВЕЛАМ КАЈ ДА СЕ НАЈДИМЕ ОДМА АКО ИМАШ МАДИЊА. АМА ИЗГЛЕДА НЕ СИ ОД БИТОЛАокарај ми мајката и ке те најдам тебе игорче и без адреса. или наречи ме бугарофил или некаков фил
а „малиот“ пројаде гомна, ке треба да ги сноси и последиците.
кај е адресата бе „јунак“?
:pos2::pos2::pos2:НЕКОЈ ПЕДЕР СКОПСКИ КЕ ДА СИ