koleee
Убер Македонче
- Член од
- 6 јули 2008
- Мислења
- 643
- Поени од реакции
- 42
аха хххххххххna isus mu e JOSIF, a Gospod nema roditeli, bar taka mislam , spored nekoja logika, a?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
аха хххххххххna isus mu e JOSIF, a Gospod nema roditeli, bar taka mislam , spored nekoja logika, a?
Хихи, еволуција... хахаха... прашање: Докажана ли е еволуцијата или е само теорија од дедо ти Дарвин???реков според еволуцијата не спомнав свет дух
Епа не знам не сум била таму кога се родил:pos2:Темава ми беше за ова поставена затоа што ме интересира ..
Па кој знае нака ми објасни
Сеа го видов предизвиков..Магде, тука сум ти ајмо на дискусија... :zlo:
Добро е, дојде на време...Сеа го видов предизвиков..
Ајмо до кај беше муабетот..?
За душата и бесмртноста,така?
Ти сеуште тврдиш дека не знае нишо душата рајт?
Колку тажно размислување.Зошто се сметаш себеси за бескорисен смртник?!?Бесмртност имаш само ако веруваш ИСКРЕНО во Бога... тоа значи дека после овој живот на кој сме јас и ти и сите други само едни гости на земјава... што значи дека нашето место е таму горе, но само ако веруваме искрено во Бога и ако ги следиме неговите патишта...
Инаку вака, сме само едни бескорисни смртници... :nesum:
Душата... што останува до неа, јас цврсто стојам дека она ништо не знае се додека ти не ја научиш на работите... објаснив што како за душата наназад некои страни, нејќам да се навраќам... се си има пишено од шо како и зошто...
Според тебе душата знае се...
Ќе ти поставам неколку прашања...
Ако знаела душата се, зашто не ми кажала некој момент испред да ја направам сообраќајката и тешко да дишам подоцна, за да знам да не се качев во таа кола и да напраам некоја отстапка?
Ако знае она се... зошто не ми каже што ќе ми се деси следниве 5 дена... или ете следниов саат, ако и е мака на душата да ми опише се што ќе ми се деси следните 5 дена...?
Да знаела душата се, па и немаше зашто да живееме на светов... и како прво немаше никад да сме возбудени или среќни или тажни или што ти не знам, друго.... надежни за понатака...
Нели душата знае се... нека ни проговори бе, барем нема да стојам нетрпелив за некои работи... барем ќе си знам испред... нели?
Стојам на тоа дека душата незнае ништо се додека ти не ја научиш на работите... на тоа дека душата нигде не прошетала додека јас не се родив, и на тоа дека душата нема никаде да оди ако она не верува и се надева искрено на Бога!:smir:
п.с. ти стаив жарче, разгори ја дискусијава... фајнли...![]()
За бескорисниот смртник збор ми беше кога не верува во Бога... нема никаква цел во животот нели? тоа е тоа што човекот многу често го греши... и залудно го троши подарениот живот, со кој тој самиот си игра... Бог ни го дал животот на земјата за на некој начин да му докажиме оти сме го заслужиле... како? едноставно следејќи ги неговите патеки и што е најважно живеејки го животот праведно и како што е наменет за живеење...Колку тажно размислување.Зошто се сметаш себеси за бескорисен смртник?!?
И зашто тогаш се мачиш да живееш на земјава и да имаш сообраќајки и сл. кога таму некаде те чека бесмртен и безгрижен живот?!
Зашто Бог тогаш би не ставил на земјава кога е бескорисно,освен ако не сака безмилосно да не малтретира..
Што е до душата.Јас ти кажав убаво дека душата знае се,а не дека душата ја предвидува иднината.
И зашто на нешто совршено како душата би и се скрило било што!?Таа единствена од сите навистина знае се,само ние сме премногу ограничени за воопшто да се обидеме да дознаеме што таа знае.
А и конкретно тебе,и душата да ти прозбори ти посекако нема да ја чуеш,нема да и веруваш..премногу си ограничен..скептиче.. си се обидел воопшто некогаш да разговараш со твоата душа?Да ја почувствуваш? Да ја прашаш било што?
И пак,тебе никој на светов нема да те научи на сите набројани чувства,едноставно чувствата не се учат,ги имаш во себе заедно со душата.Или еве ако толку тврдиш дека може да се научат чувствата,биди добар и научи ме на некое.
Ние на светов доаѓаш у пакет три во едно.Тело,ум,душа.Жално е тоа што дозволуваме душата да биде на трето место и над нас да владеат умот и телото.
Треба да му докажувам на Бог дека сум го заслужила животот!?!?го избришав цитатот за да не се повторува
Треба да му докажувам на Бог дека сум го заслужила животот!?!?
Не.јас сум му благодарна на Бога дека ми подарил живот,но верувам дека е семоќен и дека кога ми давал живот-знаел шо прави.
А ти ако толку веруваше во ова што го напиша,немаше да се замараш со Господ толку,немаше да си ја остаиш младста во подфорум религија и немаше на памет да ги знаеш сите свети книги.знаеле што прават мајка ти и татко ти (ако не бил пијан де )
они ти подариле живот ...
они сметале дека треба да живееш да не те абортираат..дека заслужуваш да постоиш
они ти мењале пелени додека си била бебе
они трепереле над тебе кога си била болна
они те носеле по лекари........а некакви богови
они те школуеле хранеле поеле..............
ШТО ПРИПИШУВАТЕ РАБОТИ НА ДРУГ ШТО НЕМА ВЕЗЕ СО ВАС
е сега кој муе татко на Исус,тоа неможе да се каже со сигурност! може дае и некој римски легионер пошо мелиот е вонбрачно дете, а мајкаму Марија смислила добра приказна како оној тишлерон,даја земе за жена и даму подметне копиле,значи никога нема дасе знае таткото на Ристета