Дали нашиве девојки се срамат или сепак се прават ”важни” ?

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Вакви сме, такви сме, онакви....леле!!!Секакви сме!Различни сме! Само кој какво си бара такво ќе си најде! Кој ви е критериумот?
.. Можете вие да познаете која е која...Проценка и среќно..

SCORPIO20, си во право.. Битен е начинот на комуникација.. Ако се најдеш со некој на фрекфенција се најдеш, ако не здравје..Можеби некогаш друг пат!

А друго можеби тие дечки со коли и пари, делуваат самоуверено. Може да сте вие посамоуверени кога имате повеќе можности, па се осеќате подобро..па повеќе ве сакаат..

pametni sme ubavi slatki ko bomboni po nas maskite luduvaat ko kucenca se oni :)
sekoja devojka dama zena e ubafa na svoj na4in.. predizvik na maskoto e da ja otkrie taa ubavina vnatresna ili nadvoresna :) pa maski napred
no pain no shy no pain no shy

EarthSea напиша:
Вакви сме, такви сме, онакви....леле!!!Секакви сме!Различни сме! Само кој какво си бара такво ќе си најде! Кој ви е критериумот?
.. Можете вие да познаете која е која...Проценка и среќно..

Од кога го кажувам ова.
Спонзоруши, шмизли, глумици; а тие баш нив ги посакуваат:)

Признај си, и обиди се да ја освоиш:)

Junker напиша:
Poveke se pravat vazni, zboruvam za devojkite od KUMANOVO, a sum primetil i vo drugi grado isto, ne se sramat no se vaZNI :)

Potenciraj za koi devojki zboruvas, posto ne se site isti, site sme razlicni sami po sebe. A gi ima ne velam deka ne ama izgleda ne si gi nasol onie normalnite

Па добро, факт е дека сите се спонзоруши, помалку или повеќе, и шмизли има да, и сите глумат, точно, али затоа е поинтересно.

Колку е лошо што сите некако се генерализирате, сите со кои не сте умееле се дигнати, сите се спонзоруши....
Такви ги има, ДА! Но , не се сите бе луѓе! Онаа кај која нема да успее глупав вулгарен коментар веднаш станува глупава и исфрустрирана гуска??
Јас на пример сум од оние типови на луѓе кои не се наметнуваат, се отворени но малку срамежливи и сепак природни. Но јас не сакам да правам муабет со некој кој ќе биде вулгарен, прост или очајно духовит во исказите...извинете момци!
Се е во пристапот.... и шармот! Ок е дружба, ок е и пуштање, но со почит! И не може секој со секого... едноставно некогаш некој нема да ми се допадне и ќе биде одбиен!!! тоа е...

~MadaGascAR~ напиша:
Колку е лошо што сите некако се генерализирате, сите со кои не сте умееле се дигнати, сите се спонзоруши....
Такви ги има, ДА! Но , не се сите бе луѓе! Онаа кај која нема да успее глупав вулгарен коментар веднаш станува глупава и исфрустрирана гуска??
Јас на пример сум од оние типови на луѓе кои не се наметнуваат, се отворени но малку срамежливи и сепак природни. Но јас не сакам да правам муабет со некој кој ќе биде вулгарен, прост или очајно духовит во исказите...извинете момци!
Се е во пристапот.... и шармот! Ок е дружба, ок е и пуштање, но со почит! И не може секој со секого... едноставно некогаш некој нема да ми се допадне и ќе биде одбиен!!! тоа е...
Da, no edna bitna rabota TE. greshka koja ja pravite devojkite, koga izleguvate navecer se doteruvate ednostavno seksi obleka, graciozni dvizenja, zavodliv pogled, od, i koga nekoj ve pogledne .. odma dobiva vpecatok .. ma ako nemam 300 euros vo mene nemam shansi kaj nea ... a vie samo mecteete za nekoj fin decko .... i poslem cudno vi e shto nikoj ne vi prioga .. ednostavno stoite sami na shank so bariera okolu vas .. i ke se zaleta nekoj snob nakiten zlato kako nevesta pred svadba so pushten stomak kako truden da e koj go mrzi da zivee i si vikate kaj od site ovaj najde da ni se pushta ... epa taka ste se postavile zatoa e toa taka ... davate vpecatok na nedostizni ... :nesum:

Abe kolku nie zenskite ne go sfakame vasiot svet tolku vie ne go sfakate nasiot... Na pr. ja bev so moe drustvo u edna diskoteka i bas tamu se najde eden tipac (ne bese neso posebno, ali ne bese los) so bese drugar na mojot najveren drugar so bese iskocen so mene... I ovoj doagja kaj nas se zapoznava so mene i togas pocinja ona pustanje abe se zabelezuva od kilometar... I so trebase ja da napraam sea??? Da mu vletam u pregratki??? Ne biva... Sekoj ke pomisli aj vidi ja ovaa LESNA!!! A veruj niko zensko nejke da go ima toj prekar... I off course ke se prais kao niso da ne zabelezuvas (kao so vikate vie *vazna*). I posle 2-3 dena ovoj drugarov mi vika deka zborel so nego i ovoj mu rekol: epa so site so ke mi se zasvigjaat praam taka, vredi da probam... I so ke ispadnev ja posle ako praev neso so nego??? Samo edna od *negovite*... Zatoa muski, zamislete se malce i ne ja prefrlajte vinata na nas so nikoja ne vi vozvraka na nacin na koj vie sakate!!!

StenmarC напиша:
Излезен со уште 2ца другари... 2цата имаат троа поише пари. Излезени со нов Passat со бела кожа унатре - немаше цура што не се сврте по колата ... Влагаме у дуомо, и не чека маса со виски на неа (едниов частеше по еден повод)... Верувале или не таа вечер сум запознал највеќе цури во живот!!! Абе сами доаѓаа, приоѓаа, праеа муабет ... уште да ти рече AJДЕ ФАК МИ :P

ваше мислење ???
4 причини ради кој си упознал толку многу девојки. 80%се материјалистки значи гледаат дали имаш „убави очи„ колку си „комуникативен„ и слично. Едноставно тие ме убиваат т.е. нервираат. За таквите девојки мислам дека не треба да ги стискам копчињава од тастатурава или да трошам мисли за нив.

Она што ме натера да ја напишам оваа тема е тоа што нашиве девојчиња - од Скопјево, некако многу како да се прават важни .... нема дружење, онака пријателско расположение, да запознаеш некого - се некако се незаинтересирани како кој знае какви лепотици да се
На пример и приоѓаш на некое девојче во кафич/дискотека и онака почињаш муабет, а она те гледа онака бледо и си вика - Што сака типов ??? и ти врти грб - ова верувам ни се има случено на многу од нас (секоја чест на исклучоците)
Ајде да го разгледаме ова од гледна точка на една нормална,просечна девојка.Процентот на оние кои во кафич/дискотека доаѓаат чисто заради дружење,е многу помал во однос на оние кои се запуштаваат на се со сукња и долга коса.И вие да сте на наше место сигурно би изреагирале слично-чао пријатно,и вртиш грб.

Да ја разгледаме следнава ситуација ....
Машко друштво 2-3ца другари излезени во некоја дискотека, кафич на некоја забава. Само машки се и не познаваат женско друштво во дискотеката... Од спортива гледаат 2-3 цури кои исто така се излезени сами. Си викаат зошто да не се запознаеме со цуриве, ако ништо друго ќе биде забавно - нема да ни биде досадно и нема да чмаеме у некој ќош со пивото во рака ... одат да се запознаат и цурите превртуваат очи и вртат грб ... зошто??? Ако треба и самите они(цурите) ќе се досадуваат, ама нема да се запознаат со типците. Why??? Толку ли не сакаат да запознаат нови луѓе? Многу е убаво да сретнуваш/запознаваш нови луѓе, ама нашиве цури некако премногу гледаат дали типот има јака кола или има пари ....
Во конкретнава ситуација девојките би немале шанса ни да видат каква боја на очи имаат типците (пример:)),а не па да го дознаат нивниот финансиски статус.
Не е проблемот до срамежливоста или правењето важни...Едноставно тешко е да се поверува дека во денешно време некој ќе застане сред дискотека да прави муабет,и тоа без никакви задни намери (за задно седиште:))
Друга ситуација ...
Излезен со уште 2ца другари... 2цата имаат троа поише пари. Излезени со нов Passat со бела кожа унатре - немаше цура што не се сврте по колата ... Влагаме у дуомо, и не чека маса со виски на неа (едниов частеше по еден повод)... Верувале или не таа вечер сум запознал највеќе цури во живот!!! Абе сами доаѓаа, приоѓаа, праеа муабет ... уште да ти рече AJДЕ ФАК МИ :P
Тоа се веќе спонзоруши.Дифрент стори.

скопјево ни е полно од девојќи спонзоруши 90% од девојките се такви па ако налетате на некоја што не е таква грабни ја и бегај пошто ретко дека ќе ти се пружи втора шанса...Инаку девојќите си се уфурани у филм некој тежок па глумат некое лудило се прават недодирливи а донекаде се и у право пошто ако си поопуштенаи онака расположена за муабет да се зафркаваш т.е. си решил убаво да си поминеш и да не се замараш со ништо тогаш си дроља, бештија и што ти ја знам... ПА АЛО МАШКИ ДОГОВОРЕТЕ СЕ ШТО САКАТЕ:tapp:

Кафиќите и дискотеките не се добро место за запознавање на идни партнери. За ова е свесна секоја попаметна девојка и не си го троши времето да се упознава со потпијанети будали со кои што ќе треба да се расправа до крајот на вечерта, наместо да игра и да се забавува на музиката (впрочем, во диско се иде за танцување, а не за бркање дечки/девојки). Школо, работа, курс по германски, јога, карате, па дури и автобус се многу бољи места за упознавање затоа што:

1. Не сме по дејство на алкохол
2. Светло е :)

Da, no edna bitna rabota TE. greshka koja ja pravite devojkite, koga izleguvate navecer se doteruvate ednostavno seksi obleka, graciozni dvizenja, zavodliv pogled, od, i koga nekoj ve pogledne .. odma dobiva vpecatok .. ma ako nemam 300 euros vo mene nemam shansi kaj nea ... a vie samo mecteete za nekoj fin decko .... i poslem cudno vi e shto nikoj ne vi prioga .. ednostavno stoite sami na shank so bariera okolu vas .. i ke se zaleta nekoj snob nakiten zlato kako nevesta pred svadba so pushten stomak kako truden da e koj go mrzi da zivee i si vikate kaj od site ovaj najde da ni se pushta ... epa taka ste se postavile zatoa e toa taka ... davate vpecatok na nedostizni ... :nesum:

E aj u trenjerki kje iskacame od sega i nesredeni da izgledame podostizni :pos2: kje vidime togash kako kje priogjate na sank

Девојките често сакаат да се забавуваат САМИ!!! Исто како и машките:wink:

Кога машкото (или женското, сеедно) ќе знае да ја процени оваа ситуација, тогаш нема да има потреба од вакви теми, жалби и поплаки. Набљудувајте, оценeте ја ситуацијата, општиот впечаток кажува дали некој сака да се забавува само со другарките/другарите или е добредојден и некој друг да влета во нивно друштво.
Не велам дека е во ред некултурно да се изреагира, но и културната реакција вам тешко ви паѓа кога ќе ви стави на знаење дека сака да се оддалечите:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom