Дали нашиве девојки се срамат или сепак се прават ”важни” ?

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Не сум срамежлива. Лесно воспоставувам контакт со луѓето и дури некој да не ми се допаднал од прва му давам простор да го запознаам и му оставам можност да ми се допадне по извесно време. Ова првам муабет за нормални деца а не некои со златни ланци околу врат или со тренерки и кожњаци :wink:

Во дискотека не седам со флашата у ќош и не превртувам очи. Често ако сум дојдена само со еден другар или другарака ми се љутат затоа што играм со пола дискотека а они останале сами.

А за другите незнам...ако вие викате дека е така нема зошто да не ви верувам.

me faka nekogash nezgodno zs nemam sram ama........so da pram :lol:

Ма , или глумат дека се срамат или глумат дека се важни! А ниту се срамежливи, ниту важни.
Само не им будите интерес, изгледа немате смисол за интересен , забавен приод.
И потоа....ТИЕ се криви!
Не ли сте малку субјективни?

Mislam deka devojkite kaj nas ic ne se sramezlivi tuku mnogu se naduvani. I am very sramezliv too. :cry:

пример број 1:идеме во кафиЧ седнуваме нараЧуваме пијачка,глеаме до нас 2 девојки(јас и другар бефме) глеаме дека се сами,почнуваме муабет,се преместуваме кај нив на маса,викаме пијачки за нив и следно прашање упатено кон другар ми:што кола возиш ти?
овој вика :лада
девојките станаа и си отидоа ни пијачката не си ја допија.
пример број 2:другар се враЌа од бугарија,расположен,ова она запознал девојки таму некои ги легнал,иде у летното елемент,глеа девојка на подиум(игра) и доаѓа и вика:девојко многу убаво играш
девојката му вика:кој ти е пристапов?!?! и му врти грб.
во духот на анегдотиве,сакам да прашам:кој е вистинскиот пристап?

Ланс, во духот на анегдотите, вистински пристап нема, секој различно делува кај секоја девојка ... треба да си мајстор од старт да знаеш што сака ... јас барем мислам дека основни работи се приметуваат од самата појава, па според тоа си припремаш сценарио :) :P

Prvo vazen e pogledot.... posle pristapot.... pri prvite muabeti obavezno lazi (t.e. uvelichavaj).... posle edno kratko vreme ke ja kazesh vistinata.... (ako ti e celta da ja "matish" i da "begash" normalno)..... works for me like a charm.... i toa posebno na skopjanki (bez navreda na skopjankite ne se site isti tuku pogolemiot broj)...... :wink:

per a ne mislis deka vaka ko so si kazvis nekoj ke go iskoristi toa vo svoja polza? :lol:

Џабе ти е пристапот,ако девојката не биде расположена да те испоштуе у моментот.Нека не се лаже мужот дека нешо е заводник или слично.Ако нејзе не и се сака,ако сакаш и стој на раце прај...џабе везеш!
Друго...тоа е суров свет..така дое времето.Искрено од коа се одкажав од трчкање по разноразни пичлемиња многу сум порелаксиран и си бркам работа.Многу повеќе време посветувам на пријателите.
За комуникација сум секогаш расположен,ама ебем му матер мора да се разбие табуто "мужот нека смисли тактика и нека пријде прв" `бем му матер демоде ми е у цел тој романтизам и ренесанса.

Nashive devojki...
abe,vidi vaka,mora da si gi poshtueme :lol:
jest da se pravat vazni,ama jas mislam deka se premnogu iskompleksirani.
Mislam deka nema potreba.Opushteno....i spontano :wink:

Абе, лесно е ко еден два три ...

Нема женско што не дава, има само глупи мушки што не бараат! :wink:

та се праеле важни или не ни давале ... крај на приказната! :D

divine напиша:
Ланс, во духот на анегдотите, вистински пристап нема, секој различно делува кај секоја девојка ... треба да си мајстор од старт да знаеш што сака ... јас барем мислам дека основни работи се приметуваат од самата појава, па според тоа си припремаш сценарио :) :P

Типичен женски одговор. Добро бе ќе доживеам ли да прочитам дека некое женско напишало - “такви сме ние Македонките (или скопјанките), важни дигнати“??????
Треба да внимавам, да ја надминам мојата трема, мојот срам, да ја удостојам таа личност од спротивниот пол со убаво однесување, бонтон и на крај она да ми сврти грб нели???
Кај нас не можеш муабет да си напраиш со цура што не ја знаеш, а камо ли нешто повеќе - нормално доколку возиш лада, или не возиш ништо 8)

StenmarC напиша:
Типичен женски одговор. Добро бе ќе доживеам ли да прочитам дека некое женско напишало - “такви сме ние Македонките (или скопјанките), важни дигнати“??????
Треба да внимавам, да ја надминам мојата трема, мојот срам, да ја удостојам таа личност од спротивниот пол со убаво однесување, бонтон и на крај она да ми сврти грб нели???
Кај нас не можеш муабет да си напраиш со цура што не ја знаеш, а камо ли нешто повеќе - нормално доколку возиш лада, или не возиш ништо 8)

Типичен женски одговор? Ам јас не мислам така али ај ... него јас често сум во машко друштво и веќе знам кој кога по која се врти ... и од толку гледање и бла бла јас можам да укапирам која женска е за муабет која не ... а и плус што сум женско и самата :lol: . Нели си го приметил и ти истото? Е сега, за тоа бон-тонот, нормално дека ќе внимаваш како ќе се поставиш, пред непозната личност пред све нели? :wink:

divine напиша:
Е сега, за тоа бон-тонот, нормално дека ќе внимаваш како ќе се поставиш, пред непозната личност пред све нели? :wink:

Да де... јас ќе внимавам и ќе се мачам, а на цурата ако и прдне ќе може да ми сврти грб нели??? За тоа зборам 8)

StenmarC напиша:
Да де... јас ќе внимавам и ќе се мачам, а на цурата ако и прдне ќе може да ми сврти грб нели??? За тоа зборам 8)

И јас бе за тоа ти зборам ... не, не, неможе да се објасниме ... ќе ми дојдеш ти летово навака ваљда и практично ќе вежбаме, и нема кладба да праам дека ќе тепам нормално :lol: :lol: :lol: :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom