Дали музиката ви претставува инспирација?

Дали музиката ве инспирира?

• Вкупно гласачи
    113

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
Дали музиката претставува за вас инспирација? Да,не, понекогаш или никогаш? Конкретизирајте во коментарите. Поздрав.

Голема инспирација. Ме терала да правам работи кои никогаш немало да ги сторам без неа. Голем фактор во мојот живот и огромна инспирација и енергија влечам од музиката која ја слушам. Без разлика каква е.

Понекогаш. А што е разликата меѓу Не и Никогаш?

Ponekogas...ako sakam nesto da napisam i slusam dobro muzice vednas ubavo mi ide...zavisi i do muzikata

Не можеби значи, `не, али се дешава понекад`... Шознам... Али мене ми е инспирација, често.

хммм ретко...обично кога пишувам повеќе сакам да е тишина...таа повеќе ме инспира од музиката...можда некогаш ако се погоди вистинска песна во вистинско време па да ме инспирира, ама тоа ретко се дешава :)

Инспирација за што? Да одиш да се фрлиш од мост. Тешко дека ќе добијам таква инспирација од музиката.

Да,ме инспирира.
Често знам да слушнам некоја песна, да седнам и да си напишам текст или некоја песна.
Многу чувства ми се будат додека слушам музика.

Pa da, cesto. Muzikata znae da predizvika golemi cuvstva vo mene, da mi razbudi spomeni, da me pottikne da napravam nesto.

ИнспирАција како поим може да се гледа од разни гледишта..првин кажи стрикно за што зборуваш-како на пример за(текст,љубов енд стаф) а потоа дали некогаш или никогаш сте биле инпирирани!

јас лично сепак иако не ти е дообјаснета темата никогаш не сум се инспирирала од музиката...никогаш не сум се доживувала со нив па и нема никогаш!

Кога слушам love songs музика ме расплакува,не ми дава некоја инспирација туку прави да се потсетувам на многу прекрасни и најлоши моменти...кога слушам песни што имат некаков си текст,а во исто време пишувам состав,музиката ме инспирира околу составот,пронаоѓам во неа работи што можат да се вклопат во текстот...значи тоа би било понекогаш:toe:

ПрИтИ_гРл напиша:
ИнспирАција како поим може да се гледа од разни гледишта..првин кажи стрикно за што зборуваш-како на пример за(текст,љубов енд стаф) а потоа дали некогаш или никогаш сте биле инпирирани!

јас лично сепак иако не ти е дообјаснета темата никогаш не сум се инспирирала од музиката...никогаш не сум се доживувала со нив па и нема никогаш!
Кога мислам на инспирација се подразбира дека важи за се, за чувства, за работа, за фрлање од мост. Друго, разликата меѓу Не и никогаш, е ако гласаш за не, тоа значи не, ама понекогаш. А ако гласаш за понекогаш, е некогаш да некогаш не.

Да,скоро секогаш со добра музика и стабилна атмосфера доаѓа највеќе инспирација кај мене.
Зависи од типот на музиката.Некоја инспирира на љубов,некоја на омраза,одмазда,страст...како ќе ја доживеам.

П.С.мислам дека оваа тема највеќе би прилегала во подфорум музика.

mi dava inspiracija za lubov za zivot za razni nesta . muzikata mi nema napraveno nesto loso naprotiv se za dobro

Ponekogas, potocno vo situacii koga sum mnogu tazna,muzikata mi doaga kako nekoj vid katarza, t.e. praznenje od nekoi cuvstva koi me zagusuvaat. Isto taka, dobra tehno muzika me potkreva nekako ubavo, me tera da bidam vesela.
Obratno, nikogas i vo nikoj slucaj nemozam da ucam dodeka slusam muzika!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom