Дали може љубов помеѓу братучеди?

• Креатор на темата Креатор на темата love_comes_again
  • Време на започнување Време на започнување
Во моја околина немам слушнато вакво нешто да се случи :facepalm: болно

Нема веза дали се баручеди или не...и први братучеди ќе имаат нормално дете ако го направат, али Законот за семејство забранува брак помеѓу први братучеди поради моралните сфаќања и обичаи...
Забранет е брак помеѓу сродници по права линија и сродници по странична линија до 5ти степен....6 ти степен (втори братучеди) може да се венчаат....

Нема веза дали се баручеди или не...и први братучеди ќе имаат нормално дете ако го направат, али Законот за семејство забранува брак помеѓу први братучеди поради моралните сфаќања и обичаи...
Забранет е брак помеѓу сродници по права линија и сродници по странична линија до 5ти степен....6 ти степен (втори братучеди) може да се венчаат....
ova so zakonov si vo pravo no zadeteto dali ke bide zdravo neznam bas...

Ај сега јас да си прашам тука, од мала, да речеме имав 6,7 години, гаев чувства за мојот втор братучед кој бил поголем од мене 20 години. Што значи тогаш тој имал 27 години. Сега веќе не значи, се одљубив, али се уште не можам да сфатам што ли сум мислела тогаш, сешто си фантазирав,си правев филмови и во секој еден мој филм него обавезно го имаше. И сега пример мене не би ми пречело да влезам во врска со братучед. Било тоа прв или втор. Немојте да ме осудувате, знам дека тоа не е добро, свесна сум за се... Али не ми пречи не знам зашо, дали сум се родила така, не можам да спознаам роднински врски,не знам,не знам...

,,,kratko I jasno edno goooolemoNE,,,za she shto e do treto koleno,i po site moralno etichki I medicinski gledishta,vprochem I zakonski taka e regulirano,spored genetskata naslednost,prvo,vtoro i treto koleno se vo rodninska vrska taka da toa she incestni vrski,batalete to a shto sega zapadov ni servira se i seshto,,,
,,,posle chetvrto koleno I od medicinski i praven aspekt dozvoleni she brakovi,,,
,,,iPS,,,,moe lichno mislenje se shto e pod chetvrto koleno e shizofreno i perverzno ednostavno,,, nenormalno,,,

Последно уредено:
me interesra dali nekoj poznava ili mu se slucilo da e vo brak so tret bratuced dali se vencani vo crkva i dali decata im se zdravi dokolku imaat.ama me interesira vistinski slucaj a ne pretpostavki

А, трети братучеди да се земаат баш и не е некој културен проблем. А богами и генетски.

Ма дајте бее :) Како да нема други на светов, па со братучеди. Се десило тоа да ми се свиѓа 3 - та братучедка, ама без да знам. Се погоди да ја сретнам на свадба, од иста страна бевме, па така да дознаам нешто. Кој може да ги фати сега сите конци роднински. Со некои први братучеди у денешно време се гледам еднаш годишно, а не па трети да ги познавам :). Свесно никад не би се пуштил у такво нешто. Има девојки колку сакаш..

А дали е можна љубов помегу мене и мојот дедо, кој има 80 години, прв братучед на баба ми, цело време ми се пушта, шо да прам не знам, ве молам кажете ми.:oops:

А дали е можна љубов помегу мене и мојот дедо, кој има 80 години, прв братучед на баба ми, цело време ми се пушта, шо да прам не знам, ве молам кажете ми.:oops:
Маста извади му ја во кревет

Искористи додека имаш шанса 80 години има цовекот.
Љубовта не знае за години(во случајов ни за инцест и педофилија).

Факт е дека сме многу 7 билиони луѓе на светов али исто така неизмерно повеќе од доволно за да најдеш идеална личност за вљубување.

Срциња, како бе никој не може да ги разбере, зошто ги дискриминираат ?
Ај со 3-4-ти братучеди ама со сестра или со 1-2-ри братучеди неможам да сватам xD

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom