Дали може љубов помеѓу братучеди?

• Креатор на темата Креатор на темата love_comes_again
  • Време на започнување Време на започнување
абе ако е само sex онда може ако е љубов онда неможе оти е многу тапа така да се бацуваш со братучед/ка

јас немам братучетки така да никад нема ни да дознаам
Abe se seguvas ti ili???kakov sex kakvi bakraciod 1 kup zeni da se smuvas bas so nekoj sto ti e krv.Ne go svakam toa jas:nenene:

Abe se seguvas ti ili???kakov sex kakvi bakraciod 1 kup zeni da se smuvas bas so nekoj sto ti e krv.Ne go svakam toa jas:nenene:

абе јас секад се шегувам него сакав нешо да пишам на темата

ама викам дека има луге кои имале љубов со своите братучеди/ки

Најчесто таква љубов (ако сте први,втори или трети братучеди) постои само во две случаеви...
1.Ако редовно сте пациент на некоја ментална болница (поради инцест)
2.Ако не сте знаеле дека личноста е ваша роднина...

Во двата случаеви работата не е на арно, затоа или лечетесе побрзо ако се под 1. или распрашувајте се по роднините за секое ново момче/девојка

Тоа е болно,а и плус самата мајка природа ни кажува дека не е во ред со тоа што дечината после можат да бидат малку пореметени..Ама зошто да дојде и до дечиња,самота помисла на братучеда и братучед да имаат ''поблизок контакт'' е гадна..Блјак

Се работи за секс, нели?

Ако има дете од тоа, детето најверојатно ќе биде пореметено (скоро 100%), ама ако нема дете, што е проблемот?

Ако сексот го сфатиме како физиолошка потреба, тогаш што е битно кој ќе ја задоволува? Баш, фамилијата треба да е тука во секој момент и да помага, нели?

Значи, за да нема „ненормални“ работи:
1. Мажи - БАРАЈТЕ!
2. Жени - ДАВАЈТЕ!

:smir:

megu bratucedi nema da se rodi nenormalno bebe, megu bratucedi se zemaat vo arapskite zemji.

Ако има дете од тоа, детето најверојатно ќе биде пореметено (скоро 100%), ама ако нема дете, што е проблемот?:smir:

Ајде малце факти, за промена. Целта на студијава била да се процени и спореди ризикот од појавата на дефекти од раѓање кај деца од први братучеди и деца од луѓе кои не се во блиско крвно сродство. Целната популација се состоела од сите деца родени единечно (значи не-близнаци), кои имале постар брат или сестра родени во Норвешка помеѓу 1967 у 1995. Биле вклучени вкупно 660398 деца од родители кои не се во блиско крвно сродство, и 3583 деца од први братучеди.

Кај родителите кои не биле во блиско крвно сродство, ризикот за дефект од раѓање бил 15 од 1000 раѓања ако претходното дете немало дефект, и 33 од 1000 раѓања ако претходното дете имало дефект од раѓање.

Кај родителите - први братучеди, ризикот за дефект од раѓање бил 36 од 1000 раѓања ако претходното дете немало дефект, и 68 од 1000 раѓања ако претходното дете имало дефект од раѓање.

Иако е очигледно каде е поголема веројатноста детето да се роди со дефект, далеку се 100%, нели?

Ајде малце факти, за промена. Целта на студијава била да се процени и спореди ризикот од појавата на дефекти од раѓање кај деца од први братучеди и деца од луѓе кои не се во блиско крвно сродство. Целната популација се состоела од сите деца родени единечно (значи не-близнаци), кои имале постар брат или сестра родени во Норвешка помеѓу 1967 у 1995. Биле вклучени вкупно 660398 деца од родители кои не се во блиско крвно сродство, и 3583 деца од први братучеди.

Кај родителите кои не биле во блиско крвно сродство, ризикот за дефект од раѓање бил 15 од 1000 раѓања ако претходното дете немало дефект, и 33 од 1000 раѓања ако претходното дете имало дефект од раѓање.

Кај родителите - први братучеди, ризикот за дефект од раѓање бил 36 од 1000 раѓања ако претходното дете немало дефект, и 68 од 1000 раѓања ако претходното дете имало дефект од раѓање.

Иако е очигледно каде е поголема веројатноста детето да се роди со дефект, далеку се 100%, нели?

...

Аха...

Значи, ако се сексаат први братучеди и се роди дете, шансите тоа да биде ненормално е најмногу 68/1000 (68 промили)?!?!?!?!

...

Па со кој памет велите дека е „ненормално“?

Моралните норми? Општественото убедување? Да значеа тие нешто, немаше да има ни убивања, ни силувања, ни хомосексуалности ни ништо.

Е па дечки, во тој случај, повелете и ќарувајте си ги братучедите/братучетките, што да ви кажам. Ако ви се бендисува, бујрум.

Цитат:
Напишано од na oko
kade e granicata na incestot,po eva i adam site sme rodnini?
Toa и јас прашав... во религија, ми одговорија дека тогаш тие добиле посебна дозвола од Бога :uvo: колку и да звучи лудо :S
ваков одговор ти дале?
ајаааа
:uvo:..се прашувам дали доставиле молба и маркица од 50 денари.
иначе не се согласувам за ова,сепак ти е братучед,кога ќе треба да се прцам со него прво на тоа ќе ми текне па после дека го сакам.
сеа бев на една свадба меѓу подалечни братучеди и не се знаеше кој од која страна е,пола од гостите беа од двете страни..не знаеш дали да се смееш или да се лупнеш од плафон.
и сеа има миљарди луѓе на светот ти по крвта да одиш,абе аман веќе.
да се плашиш детето дали ќе биде нормално или ќе биде деформирано.
жалосно.
не се согласувам.

и сеа има миљарди луѓе на светот ти по крвта да одиш,абе аман веќе.

Глеав пред некое време на Дискавери емисија каде што се разглабаше сексуалната привлечност меѓу луѓе кои делат исти гени.

Според тоа луѓе-лозите кои дискутираа во емисијава, не осеќаме сексуална привлечност према брат/сестра, татко/мајка и други блиски роднини со кои сме пораснале, можеби дека се знаеме предолго време, а можеби затоа што така не учеле.

Проблем се јавува кога се работи за блиски сродници кои биле одделени во раното детство, односно не се познаваат. Например, брат и сестра, одделени како многу мали, се среќаваат случајно по 30 години и од прв поглед и двајцата осеќаат огромна сексуална привлечност која не можат да си ја објаснат. Незнаејќи дека се роднини, се зимаат .. (понатаму, трагедија). Мене ме изненади и запрепасти колку често се случува ова.

Зошто ли? Можеби затоа што не привлекуваат луѓе кои личат на нас? Или пак, сепак крвта не е вода, ама ние не знаеме како поинаку да ги перципираме јаките чувства спрема непознати луѓе, освен сексуално?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom