Дали може и подобро?

Od bog sum zadovolen od drzavava ne sum

Bog gi stvoril lugjeto...lugjeto ja stvorile drzavata...mozebi mozel da ne napravi pomalku sebicni i lakomi,pa togas rabotite bi bile podobri...od se drugo sum zadovolna :)

Колку и да е добро секогаш за некој ќе има подобро така да нема врска добро е и сега:star:

Не сум задоволна од државата . Дефинитивно.

Еден мој колега има теорија дека сме биле грешници во минатиот живот, па затоа како казна сме се родиле во Македонија, цел живот да се мачиме. Нормално, на заебанција го вели тоа.

Инаку што се однесува конкретно до темата...луѓе кои имаат ист Бог живеат во различни или исти држави, различно се среќни, имаат сосема различни животи... очигледно не е до Бога. Ако не ја "вршел" работата добро тој, немало да ја врши за сите. И обратно.

Секогаш може и подобро!

Како бе само ние од сите држави во Европа стоиме во место дури и Албанија не престигна.
Може е некоја казна од Бог?!?:pishtoldz :pishtoldz :pishtoldz

Секогаш може подобро....зашо свртевте накај државата....Прашањето беше дали друг Бог би можел подобро???

Може подобро, но, сепак ќе кажам - Кој сака рогови, ќе изгуби и уши. Или во превод: Не го потценувајте она што го поседувате и не стремете се кон она што го немате, за да не го изгубите и она што моментално го имате!

Едно од многу важните и клучните мота кои водат до успехот и развојот:
„Направивме што направивме стигнавме каде што стигнавме, постигнавме што постигнавме , значи можеме и подобро, многу многу подобро”
А кој размислува : „е добро е сега , полошо беше” секогаш ќе стагнира, или на нашки ќе тапка во место

Можи подобро, ама можи и полошо!

Infra напиша:
Можи подобро, ама можи и полошо!

Се додека се мисли на полошо ќе се тапка во место,
Подобро е да се мисли на подобро.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom