Дали може да се сокрие дефект од компјутер?

• Креатор на темата Креатор на темата dejantr
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
1 октомври 2012
Мислења
21
Поени од реакции
7
vaka sakam da kupam kombe 2007god sprinter i bidejki ne se malku pari. sakam da go odnesam na majstor da go stavi na kompjuter pa d ago vidi kombeto nema servisna kniga. go prodava albanec. koj uvezuva kombinja od germanija pa sakam da ve [rasam dali moze da napravi nesto a na kompjuterot da ne pokaze. dokolku nekoj se razbira neka pise slobodno pozz

pa ako e kradeno kaj i da go skries ke go najdat ;)
Дечкото мислеше на тоа дали може да се сокрие дефект, на пример ако му е расипано нешто на комбето на компјутер да не покаже. Ако добро разбрав не мислеше на крадено. :)

Дечкото мислеше на тоа дали може да се сокрие дефект, на пример ако му е расипано нешто на комбето на компјутер да не покаже. Ако добро разбрав не мислеше на крадено. :)

znam...ali neka go proveri prvo na drug kompjuter...da ne bide O TI PA NE SUM GO KRADEL EJ

hehe ne mislam na kradeno

залудно ти е компјуер според мене, јас кога го земав голфот се супер покажуваше па за пола година рикна турбото 1500 евра хаха

hehe mislam na kilometri dali ke gi pokaza

тоа мислам дека ни господ не може да го открие, ама некој што повеќе разбира нека пише :)

Што марка на комбе е? Километри неможе да покаже ништо,ама тие и не се баш толку битни ако комбето е во добра состојба.Пиши ми што марка е и каде планираш да го однесеш.

mercedes sprinter 313cdi kaj moj prijatel ke go odnesam

Километрите можат да се скријат/вратат/ресетираат/наштимаат. Како сакаш крсти го.

Дефеци од типот на нефункционална електроника, неможи, од проста причина шо компјутерот го контролира секој дел, дури работи возилото. Ако сијалицата за АБС (пример) е исклучена, ќе ти ја покажи грешката, иако сијалицата можеби не свети.

Мислам дека не.

Мислам дека на дигиталните километражи има РАМ и РОМ меморија
РОМ меморија е онаа што ја менуваат, и ја враќаат километражата
Додека кај РАМ, неможе ништо да се менува, и во секое време може да видиш колку има реално поминато возилото :)

i mene majstorot mi kaza taka km ne mozelo da se vidat no se gledalo kolku e osteten motorot bilo do 100% dokolku ima 50% potroseno od motyorot znaci ima 500 000 iljadi pominato posto na mercedes motorot ne mu otkazuva najmalku do 1 milion km

Километрите можат да се скријат/вратат/ресетираат/наштимаат. Како сакаш крсти го.

Дефеци од типот на нефункционална електроника, неможи, од проста причина шо компјутерот го контролира секој дел, дури работи возилото. Ако сијалицата за АБС (пример) е исклучена, ќе ти ја покажи грешката, иако сијалицата можеби не свети.
Дефеци од типот на нефункционална електроника можат да се скријат, зависно од системот и производителот .Постојат повеќе начини од употреба на емулатори(кои се неколкукратно поевтини од пооравката на дефектот) до бришење на активни грешки, со употреба на соодветни алатки.
Постот се однесува стриктно за тешки товарни возила.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom