Дали Македонија треба да го признае Косово?

• Креатор на темата Креатор на темата deteto18
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Македонија треба да го признае Косово?

• Вкупно гласачи
    77
Статус
Затворена за нови мислења.
Кога би биле само економските и политичките интереси, сите би ги праќале жените на дополнителна работа во бордел.

Има и други прашања.

Дали е наш интерес србите да бидат целосно истребени од Косово?
Дали е наш интерес Косово да стане во догледно време етнички чисто, албанско?
Дали е во наш интерес со Косово да владеат криминални структури?
Дали е во наш интерес исходот од албанско-српскиот конфликт на Косово да биде целосен пораз за Србија, и целосен триумф за САД (Соединетите Албански Држави)?
Дали е во наш интерес постојано да расте српската фрустрираност поради немоќта да му се спротивстави на сојузот меѓу косовските мафијаши и европските педофили?
Дали е наш интерес заради материјална добивка да ги заборавиме сите принципи и секакво меѓународно право, па како во случајот со Тајван, да изгубиме повеќе одошто ни се чини дека добиваме?

DA ova e odgovorot na site tvoi prasanja osven za tretoto ja tebe da te prasam nesto sega dali srbive gi zabole kurot so nas sakaat da ni go smenat imeto ili pa se raspravat po forumi ja mislam deka odgovor e NE

DA ova e odgovorot na site tvoi prasanja osven za tretoto ja tebe da te prasam nesto sega dali srbive gi zabole kurot so nas sakaat da ni go smenat imeto ili pa se raspravat po forumi ja mislam deka odgovor e NE

Извини, те нареков главо букова, ама по се изгледа те потценив. Изгледаш како да си директно од генералштабот.

Со сиот респект, должност ми е уште еднаш да ве потсетам дека методиве ви се прочитани и тешко да ќе најдете некој што како млад мајмун ќе почне да скока и да се расправа и на тој начин да се уништи темата. Должност ми е исто така да ве посоветувам: за да успеете во нешто, потребна ви е инвентивност и имагинација, а не постојано повторување на едно исто.

Извини, те нареков главо букова, ама по се изгледа те потценив. Изгледаш како да си директно од генералштабот.

Со сиот респект, должност ми е уште еднаш да ве потсетам дека методиве ви се прочитани и тешко да ќе најдете некој што како млад мајмун ќе почне да скока и да се расправа и на тој начин да се уништи темата. Должност ми е исто така да ве посоветувам: за да успеете во нешто, потребна ви е инвентивност и имагинација, а не постојано повторување на едно исто.

inventivnost i imaginacija?????.....inventivnost i imaginacija?????....mislam deka ne ziveat vo Makedonija....pogledaj na nekoe drugo mesto.....

Ne barame....ke si ziveeme i umreme i bez nea, od kaj pak mislis deka ni treba????.....odi prasaj vo NACALSTVATA sto ke ti kazat.......:"koj k...ve boli za inventivnost i imaginacija?????? :)

Eве отфрлајќи ги сите барања на Србите за да не го признаеме и еве на пример ич да не не боли за Србите и да си гледаме само наша политика, нас пак не ни е во поллза да го признаеме тоа Косово како независно. Еве одма се покажаја колку добри соседски односи ќе имаме во иднина со нив(ако опстанат:)), кога стана прашање за демаркацијата на границата одма се побунија прво да сме ги признаеле...

Ne barame....ke si ziveeme i umreme i bez nea, od kaj pak mislis deka ni treba????.....odi prasaj vo NACALSTVATA sto ke ti kazat.......:"koj k...ve boli za inventivnost i imaginacija?????? :)

Prijatele da znaes kolku ... da znaes kade ... da znaes se ... i da pies voda od izvorot ... i pak nedovolno za da se pokrie NE vo covekot ...

Eве отфрлајќи ги сите барања на Србите за да не го признаеме и еве на пример ич да не не боли за Србите и да си гледаме само наша политика, нас пак не ни е во поллза да го признаеме тоа Косово како независно. Еве одма се покажаја колку добри соседски односи ќе имаме во иднина со нив(ако опстанат:)), кога стана прашање за демаркацијата на границата одма се побунија прво да сме ги признаеле...

Nie ke morame da go priznaeme a za dobrososetski odnosi da ne sonuvame koj moze dobro da zivee so vaterpolistive toa e pleme so sto gospod ne kaznil nas .

SDSM, podobro kje e da ne se brukash, ubavo ti objasni Pavel Liprandi.

Mnogu dobar komentar na Vuk Jeremic vo New York Times. Otvoreno se kazhuva pozicijata na Srbija po povod nezavisnosta na Kosovo, opasnostite za megjunariodniot poredok so krsenjeto na suverenitetot na Srbija, i faktot deka samo 40tina zemji kje go priznaat Kosovo (ostanatite 150-160 - nema):

http://www.nytimes.com/2008/02/27/o...05298000&en=7fef28d4a41b6805&ei=5070&emc=eta1

Kade e Antonio Tatar Miloshevski da napishe neshto po povod "sporot" so Grcija?! Ajde ne mora da e toj, mozhe i drug da napishe, duri i od povisoko mesto kako na primer Gruevski za da bide poefikasno primeno kazhanoto, se so cel da se soopshti pozicijata na Makedonija (deka nema shansa da go smenime imeto). Srbite i Albancite kazhuvaat na shto se, a nie???

Нашите се плашат да им се спротивстават на “сестрата“ европа да не добијат заушки...

Македонија сакала или неќела мора да го признае косово мада од моја гледна точка нема полза ама зашто па да не го признае али мора и услов да постави ако го признае веќе мора да се изигра политички добро а не да не изиграат сега сме во позиција за еднаш да поставуваме услови па да ги искористиме.

Мислам НЕ, доколку нашата влада има "мадиња". Но, како што гледам, некако ќе го признаат, се плашат да не избувне војна и овде. Па, ако го признаат, овдешните Албанци ќе се кренат на високо многу, дури на повисоко и од македонците ( што некаде и така е ), но, ако не го признаат ќе видиме што ќе биде.
Како што рече Чомбе во еден пост, "Ќе биде интересно." :)

Ма јас би го признал одма, кога сите наши 4 соседи ќе ни ги вратат нашите територии

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom