Дали Македонија треба да го признае Косово?

• Креатор на темата Креатор на темата deteto18
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Македонија треба да го признае Косово?

• Вкупно гласачи
    77
Статус
Затворена за нови мислења.
....Нема потреба да се водиме од "братските" побуди нормално е да го направиме она што нас ни одговара ... економски, политички...

Кога би биле само економските и политичките интереси, сите би ги праќале жените на дополнителна работа во бордел.

Има и други прашања.

Дали е наш интерес србите да бидат целосно истребени од Косово?
Дали е наш интерес Косово да стане во догледно време етнички чисто, албанско?
Дали е во наш интерес со Косово да владеат криминални структури?
Дали е во наш интерес исходот од албанско-српскиот конфликт на Косово да биде целосен пораз за Србија, и целосен триумф за САД (Соединетите Албански Држави)?
Дали е во наш интерес постојано да расте српската фрустрираност поради немоќта да му се спротивстави на сојузот меѓу косовските мафијаши и европските педофили?
Дали е наш интерес заради материјална добивка да ги заборавиме сите принципи и секакво меѓународно право, па како во случајот со Тајван, да изгубиме повеќе одошто ни се чини дека добиваме?

so priznavanjeto na Kosovo ..sami se soglasuvame za moznost za otcepuvanje na Zapadna Makedonija

А зашто мислите дека Македонија има право на избор? :)

Ќе биде признаено, и те како..

па после, како што беше напишано во претходен пост, некој изгледа жените во бордел ќе ги прател.

Глупости изнапишани....дали на нас ни одговара да србите вака вака...
Што ме заболе мене за србите бе??

Мене ме интересира кешарица. Нов пазар каде што и те како македонските производи се пласирани.

Прво границата па потоа што ќе биде нека биде

Кога би биле само економските и политичките интереси, сите би ги праќале жените на дополнителна работа во бордел.

Има и други прашања.

Дали е наш интерес србите да бидат целосно истребени од Косово?
Дали е наш интерес Косово да стане во догледно време етнички чисто, албанско?
Дали е во наш интерес со Косово да владеат криминални структури?
Дали е во наш интерес исходот од албанско-српскиот конфликт на Косово да биде целосен пораз за Србија, и целосен триумф за САД (Соединетите Албански Држави)?
Дали е во наш интерес постојано да расте српската фрустрираност поради немоќта да му се спротивстави на сојузот меѓу косовските мафијаши и европските педофили?
Дали е наш интерес заради материјална добивка да ги заборавиме сите принципи и секакво меѓународно право, па како во случајот со Тајван, да изгубиме повеќе одошто ни се чини дека добиваме?

Дали е наш интерес да се замараме за СРБИЈА и СРБИТЕ кога си имаме доволно проблеми?
Дали требе да гледаме кој владее со РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА?
Дали во мечот косово-србија ние сме инволвирана страна?
Ништо нема да заборавиме ништо нема ни да прекршиме ако го признаеме косово !!!

Престанете еднаш да се замарате за други !!! пошто тие другите ВАШИТЕ или да ги речам ТВОИ браќа не се МОИ не ги признавам србите како мои браќа и не ме интересира занив....србите ми се само соседи, добри соседи и ги почитувам ама внатрешните проблеми НЕКА СИ ГИ РЕШАВААТ САМИ ние немаме што да бараме таму....

Како за пример дали србите се замараат за нашиот спор со грција? дали некој србски весник објави инфо. од протестот ? НЕ НЕ НЕ и не
а зошто? Зошто тие си имаат сопствени проблеми и си ги решаваат како што знаат.....

Јас гласав НЕ, ама најинтересно е тоа што нас никој не не прашува. Ќе се јават педерите од САД и ЕУ, ќе ти закачат некој ултиматум и што ќе правиш. Како ни свират, така играме:toe:

Јас гласав НЕ, ама најинтересно е тоа што нас никој не не прашува. Ќе се јават педерите од САД и ЕУ, ќе ти закачат некој ултиматум и што ќе правиш. Како ни свират, така играме:toe:

Се јавија пред ти да гласаш.:(

Престанете еднаш да се замарате за други !!! пошто тие другите ВАШИТЕ или да ги речам ТВОИ браќа не се МОИ не ги признавам србите како мои браќа и не ме интересира занив....

Хмм, ти би сакал да не се замараме со Србија, ама со Косово - без соменение - да, да се замараме. Би можел да добиеш сличен одговор: тие другите ВАШИТЕ или да ги речам ТВОИ косовски браќа не се МОИ не ги признавам шќиптарите како мои браќа и не ме интересира занив.... шќиптарите ми се само соседи, добри соседи и ги почитувам ама внатрешните проблеми НЕКА СИ ГИ РЕШАВААТ САМИ ние немаме што да бараме таму.....

За жал, не е така. Добробитта и благосостојбата на шќиптарите е и наш интерес. Исто како што наш интерес е и добробитта и благосостојбата на србите. Не можеме ние да одиме напред ако околу нас владее криминал, дрога и мизерија. Не можеме да живееме во мир ако во соседството се пука. Ќе напредуваме тогаш, кога меѓу Србија и Косово ќе има разбирање и соработка.

Вие и вашите косовски браќа, опијанети од американската сила што ја имате зад грб, се замислувате дека и самите сте семоќни и дека Србија можете да ја смачкате како црв, без воопшто да чувствувате никаква грижа на совеста. Но, не е така.

Точно е дека србите во многу нешта се однесоа нефер кон нас, но тоа никако не смее да биде причина во своите постапки да бидеме водени од омразата кон нив, или пак од омразата кон вас, шќиптарите; и, како македонци, не смееме да се однесуваме како суштества без морал, кои само на силата и се восхитуваат...

Ке го признаат?Никогаш не би го прогласил независно ама баш ниокгаш, како и да е тоа место ке мириса на печено месо од РУСИТЕ! ;)

Ic ne me boli, tie kosovo go prodadoa, a pa nie treba da se sekirame za priznavanjeto, GLUPOSTI

Не бидејќи одлуката за признавање би се косела со Уставот на РМ т.е. поточно со првиот и вториот амандман.

БЕЗ ДЕМАРКАЦИЈА.........НИКОГАШ
После тоа......ќе размислиме......

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom