Мишелинка
расол
- Член од
- 19 мај 2006
- Мислења
- 3.449
- Поени од реакции
- 386
-Требало да гласаат зошто и тие биле Македонци:nesvest:Јас еве сум малолетен и немам право на глас-значи јас не сум Македонец а?
Имам две прашања до припадниците на дијаспората-Зошто сакате да гласате(?) и како на вас влијае тоа што (на пр.)ќе гласате за ВМРО?
Некои закони се и добри. Ете, тоа што ти не треба да гласаш е одлично, остави им на големите да решаваат за битните работи, оди да си играш со другарчињата! Глупости. Ако некој е во странство ја заборава Македонија и не е веќе Македонец, а? Или не доволно добар за да може да гласа? Каков дебилен муабет е тоа, човеку? Кој е во странство, ја носи Македонија во срцето. Јас сум сигурна дека ние зборуваме почесто за Македонска политика отколку вие кои сте во Македонија... Овде си се бараме кои сме и се дружиме меѓу себе, кој колку може, нормално. Сите не боли за Македонија, сите имаме некој таму... И многу помалку пристрасно би гласале... Нема да гласам за некој зашто ми ветил работа, туку ќе гласам поради тоа што ми изгледа дека ќе направи добро за сите...