Дали љубовта сама по себе е доволна?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Нема некој кој не ја освежува врската, само секој различно го прави тоа. Некогаш мислиме дека ништо не правиме, дека љубовта е сама по себе доволна, но љубовта самата ти дава волја да ја освежуваш, самата ти дава идеја и нејзината реализација спонтано си доаѓа.
Нормално дека ова важи ако е обострана, ако и двајцата се движат во иста насока и имаат желба да ја одржат љубовта. Ако не чувствуваш љубов кон некој, ела натерај се со сила да направиш нешто за освежување (за партнерот, за врската воопшто). Не оди, немаш елан, ја нема љубовта да те поттикне.

Љубовта е обострано чувство.
Ако не е обострано или е заљубеност или е слепа љубов.
Темава може да се протолкува различно, но сепак мислам дека би се сложиле дека е доволна. Зошто?
Во потполност се сложувам со постот на Fortune, посебно во делот на освежувањето.
Една љубов, обострана, сигурна, секогаш сама по себе знае што/кога/како да дејствува за тој жар да тлее, да внимава да не изгори брзо, да во било каква ситуација изреди наплив од емоции правилно прочитани од личноста до тебе, да може и другата индивидуа да го стори тоа истото во ситуација во која ти си постапил слично, да се смеете заедно после се поминато велејќи му "колку сме будали" , да знаете каков тип на секс да пружате во дадена ситуација, нежен, бавен на свеќи или да се исплескате ко штуки.
Да во твојот партнер/партнерка гледаш од љубовник/љубовница до маж/жена. Така да и те како љубовта сама по себе е доволна.
А, како не би била? Кога е вистинска, таа е се!

Lady напиша:
Pa ljubov kako ljubov ne e dovolna sama po sebe...........Toa e isto kako da ne polevate edno cveke so voda...:tapp: Ako ne vnesite osvezuvanje vo vasata vrska stanuvate banalni za vasiot partner.
Zalosno e koga naokolu okolu mene gledam parovi koi se zaedno samo od rutna i navika, a megu niv ne ostanalo nisto....Tie samo teraat po edna stra sema vo koja se e izbledeno , nema ni ronka strast, a seto toa go opravduvaat samo za da ne se soocat so komentarite od okolinata i predizvikot na novoto......

За да не му станам банална треба да изигравам кловн,цело време во врската?
Што подразбирате под освежување во врска?
Љубовта го прави тоа освежување (да одиме на викенд,да поминеме заедно сами неколку дена,да подариш поклон без повод,романтична вечера,излегување на сосем друго место,давање безрезервна подршка за неговите интереси,..).Ако нема љубов џабе ти е освежување,љубовта сама по себе те тера на такви планови во кој ја има особата која ја сакаш.
Монотоноста и навиката доаѓаат од губењето на јачината на љубовта,различни гледишта на работите и различни интереси.Кога има обострана љубов и по цел ден да седите и да молчите,само да се гледате нема да ви е досадно и пак ќе се сакате,иако тоа од страна изгледа како да е врска од навика,монотона.

Lady напиша:
Kvalitetot na vrskata, spored mene zavisi i od intelektot na mladite,kolku se tie inovativni i kolku go cenat i znaat da go odrzat kvalitetniot nacin na zivot..

Ова и по неколку пати читање не го разбрав:toe: може ли објаснување:smir:

Не, ко шо вика ен другар:ебате животот коа не моеш без кешот.

leandra напиша:
За да не му станам банална треба да изигравам кловн,цело време во врската?
Љубовта го прави тоа освежување (да одиме на викенд,да поминеме заедно сами неколку дена,да подариш поклон без повод,романтична вечера,излегување на сосем друго место,давање безрезервна подршка за неговите интереси,..).Ако нема љубов џабе ти е освежување,љубовта сама по себе те тера на такви планови во кој ја има особата која ја сакаш.
Монотоноста и навиката доаѓаат од губењето на јачината на љубовта,различни гледишта на работите и различни интереси.Кога има обострана љубов и по цел ден да седите и да молчите,само да се гледате нема да ви е досадно и пак ќе се сакате,иако тоа од страна изгледа како да е врска од навика,монотона.

Цитат:
Напишано од Lady
Kvalitetot na vrskata, spored mene zavisi i od intelektot na mladite,kolku se tie inovativni i kolku go cenat i znaat da go odrzat kvalitetniot nacin na zivot..

Ова и по неколку пати читање не го разбрав:toe: може ли објаснување:smir:

1.Pa kako ljubovta sama po sebe ke go napravi toa osvezuvanje bez nasa pomos?! Kako ke organizirame romanticna vecera za nasiot partner ako istata ne ja oboime so zborovite kolku ni znaci negovata ljubov?! Kako ke mu dademe bezrezervna poddrska za negovite interesi ako ne mu kazeme deka toa go pravime zatoa sto nasiot svet go gledame vo sklop na negoviot?! Znaci li seto toa deka izigravame klovnovi?!:nenene:

2.Intelekt na mladite = kolku dvajcata se naogaat na isto ili slicno intelektualno nivo
Inovativnost = kolku znaat da vnesat novini i predizvici vo nivnata vrska ili zaednicki zivot
Za kvalitetniot nacin na zivot ne bi objasnuvala....:smir:

Lady напиша:
1.Pa kako ljubovta sama po sebe ke go napravi toa osvezuvanje bez nasa pomos?! Kako ke organizirame romanticna vecera za nasiot partner ako istata ne ja oboime so zborovite kolku ni znaci negovata ljubov?! Kako ke mu dademe bezrezervna poddrska za negovite interesi ako ne mu kazeme deka toa go pravime zatoa sto nasiot svet go gledame vo sklop na negoviot?! Znaci li seto toa deka izigravame klovnovi?!:nenene:

2.Intelekt na mladite = kolku dvajcata se naogaat na isto ili slicno intelektualno nivo
Inovativnost = kolku znaat da vnesat novini i predizvici vo nivnata vrska ili zaednicki zivot
Za kvalitetniot nacin na zivot ne bi objasnuvala....:smir:

Кога сме вљубени во личноста ние го зборуваме сето тоа,не ни требаат зборови,тоа се чита во очите и постапките кои ги правиме.Па кога сме вљубени не сме неми или фатени во рацете или нозете,па само ќутиме и ништо друго не правиме.
На сето тоа да го направиш те тера љубовта,она те води во идеите и плановите,во искажувањето и покажувањето на колку ја сакаш личноста што е до тебе.

Под точка 2.го знам значењето на поимите:smir: ,не ја сватив поврзаноста на тој дел со темата Дали љубовта сама по себе е доволна.:smir:

Како беше онаа: еден поглед, ѕвезди рој.....

Зошто да трошиме попусто зборови кога со дела и еден поглед може се да биде искажано, како книга, како епски роман, роман - река, епопеја испишана, а само еден ПОГЛЕД!

leandra напиша:
Кога сме вљубени во личноста ние го зборуваме сето тоа,не ни требаат зборови,тоа се чита во очите и постапките кои ги правиме.Па кога сме вљубени не сме неми или фатени во рацете или нозете,па само ќутиме и ништо друго не правиме.
На сето тоа да го направиш те тера љубовта,она те води во идеите и плановите,во искажувањето и покажувањето на колку ја сакаш личноста што е до тебе.

Под точка 2.го знам значењето на поимите:smir: ,не ја сватив поврзаноста на тој дел со темата Дали љубовта сама по себе е доволна.:smir:

1. Dali pokazuvanjeto na tvojata ljubov kon partnerot, preku "citanjeto vo ocite i postapkite koi gi pravime" te pravi da se cuvstvuvas klovnovski? Ljubovta koja ja imame ne e dovolna sama po sebe dokolku ne znaeme da ja iskazime, dokazime i manifestirame....:smir:

2. Koja e povrzanosta so ovaa tema? Pa........edna ljubov ne e dovolna ako ne rabotime i na nejziniot kvalitet:smir:

Lady напиша:
1. Dali pokazuvanjeto na tvojata ljubov kon partnerot, preku "citanjeto vo ocite i postapkite koi gi pravime" te pravi da se cuvstvuvas klovnovski? Ljubovta koja ja imame ne e dovolna sama po sebe dokolku ne znaeme da ja iskazime, dokazime i manifestirame....:smir:

2. Koja e povrzanosta so ovaa tema? Pa........edna ljubov ne e dovolna ako ne rabotime i na nejziniot kvalitet:smir:

1.Покажувањето на мојата љубов кон партнерот не ме прави кловн пред него,токму неа ја искажувам,докажувам и покажувам.
Искажувањето и манифестирањето на љубовта не го прави освежувањето,туку тоа го прави љубовта,тоа е дел од неа,како инаку некој би знаел дека го сакаме,ако не му го покажеме и докажеме тоа?!
Болдираново е љубов,а не е освежување.Незнам каде не се разбираме:smir:

2.Каква е таа квалитетна љубов?:toe: Уште толку ме збуни со ова квалитетов:smir:

Lady напиша:

до некаде се согласувам алии сомнителна ми е оваа КВАЛИТЕТНА љубов...
да не целиш на онаа совршената љубов која одамна постоела или па воопшто дали постоела некад...
точно е тоа доколку сме поголеми жртви на нашите задоволство ..а љубовта е едно убаво задоволство толку љубовта ке биде поубава ...ниеден збор не е толку мокен да ја објасни или долови љубовта...делата го красат човекот а зборивите создаваат слика за него.
љубовта се докажува и искажува на секаков можен начин а тоа зависи од нашата фантазија и мокта на креативност:vozbud:

leandra напиша:
1.За да не му станам банална треба да изигравам кловн,цело време во врската?
Љубовта го прави тоа освежување (да одиме на викенд,да поминеме заедно сами неколку дена,да подариш поклон без повод,романтична вечера,излегување на сосем друго место,давање безрезервна подршка за неговите интереси,..).Ако нема љубов џабе ти е освежување,љубовта сама по себе те тера на такви планови во кој ја има особата

2.Покажувањето на мојата љубов кон партнерот не ме прави кловн пред него,токму неа ја искажувам,докажувам и покажувам.

3.Каква е таа квалитетна љубов?:toe: Уште толку ме збуни со ова квалитетов:smir:

----------------------------------------------------------------------------------

:smir: Prvo smetashe deka tvoeto dokazuvanje i pokazuvanje na ljubovta kon pratnerot bi znacelo " izigravanje klovn celo vreme vo vrskata" , a posle seto toa, samata se negiras.....:smir: Zastani na edno, odluci se:smir: (1,2)
Pod 3 : Pa edna ljubov kako ljubov ne e dovolna sama po sebe da opstoi, ako nema vo sebe nekoja vrednost (kvalitet):smir: Si sretnala li ti vo tvojot zivot ministerka da se mazi za ovcar?!(pr. za intelekt) Bi mozala li da zavrshis so nekoj koj nema pojma kako da ti go privlece vnimanieto, kako da te impresionira , kako da te iznenadi i sl?!(pr.za inovativnost)... Bi se soglasila li vo denesni uslovi da ziveesh so nego pod socijalna pomos?! (pr.za kvalitet na zivot)....:smir:

SCORPIO__20 напиша:
до некаде се согласувам алии сомнителна ми е оваа КВАЛИТЕТНА љубов...
да не целиш на онаа совршената љубов која одамна постоела или па воопшто дали постоела некад...
точно е тоа доколку сме поголеми жртви на нашите задоволство ..а љубовта е едно убаво задоволство толку љубовта ке биде поубава ...ниеден збор не е толку мокен да ја објасни или долови љубовта...делата го красат човекот а зборивите создаваат слика за него.
љубовта се докажува и искажува на секаков можен начин а тоа зависи од нашата фантазија и мокта на креативност:vozbud:

Ne celam na nekoja ljubov koja postoela porano, ili pak na sovrshena ljubov-taa ne postoi.....Celam na edna racionalna i realna ljubov vo deneshnovo opshtestvo, koja sekogash bi zavrshila dobro, samo i samo ako postoi kompatibilnost na partnerite:smir:

Jas mislam deka ljubovta sama po sebe ne e dovolna, bidejki vo pocetokot bez da setis pravis raboti za licnosta sto ja sakas bez da setis deka go pravis toa...sto zanci uste od samiot pocetok ja odrzuvas i sakas da mu opstoi na vremeto....No po nekolku meseci ili godini....veke se stanuva ednolicno i ako ni edniot ni drugiot ne pravat nesto...mislam deka vrskata ke propadne, bez razlika kolku e golema ljubovta.... Jas sum primer deka toa e taka...bidejki imam dolga nekolkugodisna vrska i go dozivuvam toa. I malite raboti mozat da napravat golema promena vo vrskata za da se razbie taa monotonija.

lady напиша:
Prvo smetashe deka tvoeto dokazuvanje i pokazuvanje na ljubovta kon pratnerot bi znacelo " izigravanje klovn celo vreme vo vrskata" , a posle seto toa, samata se negiras.....:smir: Zastani na edno, odluci se:smir: (1,2)
Pod 3 : Pa edna ljubov kako ljubov ne e dovolna sama po sebe da opstoi, ako nema vo sebe nekoja vrednost (kvalitet):smir: Si sretnala li ti vo tvojot zivot ministerka da se mazi za ovcar?!(pr. za intelekt) Bi mozala li da zavrshis so nekoj koj nema pojma kako da ti go privlece vnimanieto, kako da te impresionira , kako da te iznenadi i sl?!(pr.za inovativnost)... Bi se soglasila li vo denesni uslovi da ziveesh so nego pod socijalna pomos?! (pr.za kvalitet na zivot)....:smir:

Прочитај подобро:smir: Сето покажување и докажување е дело на љубовта,а не на освежувањето.За да не му станам банална е прашање до тебе,и под него имаш прашање што е освежување.
Од самиот почеток на дискусијата те прашувам што е освежување и што е покажување љубов,но ги мешаш поимите:smir:
Под 2.Те разбирам што ти е поентата на интелект и квалитет,а сега те сватив што е и објаснувањето:smir: Тоа е друга тема и нема врска со оваа:smir:

И да не ја тупиме повеќе,збориме за истото,но не се разбираме.

Љубовта е како супа : првата лажица е најтопла а последната најладна.....
Но ако повремено ја подгреваш супата ТАА никогаш нема да се олади....

Така и со љубовта доколку не ја освежуваме докажуваме и не внесуваме промени во неа...на секој почеток му има крај..
лесно се доага до крајот на една љубов ако почнува таа да станува глупа досадна и апсурдна:smir:

Од самиот почеток на дискусијата те прашувам што е освежување и што е покажување љубов,но ги мешаш поимите:smir:
Под 2.Те разбирам што ти е поентата на интелект и квалитет,а сега те сватив што е и објаснувањето:smir: Тоа е друга тема и нема врска со оваа:smir:

И да не ја тупиме повеќе,збориме за истото,но не се разбираме.

----------------------------------------------------------------------------------

I ti toa sto me prasuvas nema vrska so temava:smir:
Sepak, stojam deka mojot stav ni najmalku ne se soglasuva so tvojot,i ne zborime za istoto....... A deka ja istupivme rabotava - toa da!:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom