Radical Boy
Говнојадец
Да, излегол. Особено ако ти тепаш :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
еве јас сум мајка на три деца и мислам дека со тепање или ударање се постигнува само спротивен ефект.Мое е дека децата не треба никогаш ама баш никогаш да се тепат ѕатоа што децата гледат на се другачие од нас возрасните,може секое недоразбирање да се реши со зборови барем тој што го умее тоа :wink:Пред да удрите некој поставете се во негова глава и гледајте ја ситуацијата од пониска перспектива па ке видите како изгледа тоа :wink: за мене е срамно еден возрасен човек да удара едно безпомошно дете :evil:lynx напиша:Колку ли од вас се родители, да ми е да знам.
Ќотекот е излезен од рајот означува дека е потребно понекогаш да се изврши коректура на однесувањето на некој поединец, односно казнување заради несоодветно однесување. Не станува збор само за физичко казнување, односно коректура на однесувањето.
Постојат мноштво начини како некој да изеде „гулем ќутек“, а да не се предизвика физичка болка.
Проблемот тука е кој тоа ќе одредува кој и каков „ќотек“ треба да добие и за што.
П.С.
Како и да е, ќе ве видам кога ќе станете родители. Кога ќе треба/ мора да оддржите лекција за однесување во вид на ќотек. Кого повеќе ќе го боли? Знаете ли? Ај ќе си видите сами. Ништо не може да ве подготви за таквата болка.
Mene pa ova ic voda ne mi drzi, izvini!natasa напиша:за мене е срамно еден возрасен човек да удара едно безпомошно дете :evil:
за мене децата и старите луѓе се исти изгледа ме немаш добро разберено или не сакаш да ме разбереш. :roll: треба ако сакаме да си ги равнеме снагите тогаш да избереме еден противник со исти сили е тогаш нека падне котек,ке си земам пуканки и ке си гледам :lol: ама да се правиме курназ на деца,постари луѓе или жени(тоа важи за мажите)е тогаш нема оправдување.StormAngel напиша:Mene pa ova ic voda ne mi drzi, izvini!natasa напиша:за мене е срамно еден возрасен човек да удара едно безпомошно дете :evil:
Voopsto ne e cudno na denesno vreme, mladi luge da krevaat raka na postari bespomosni dali roditeli ili pak drugi.
Stosot e eden, kotekot pomaga ako znaes da go primenuvas.
Мистичен напиша:Jас на пример немам нерви да се објаснувам до бескрај во опасни и конфликтни ситуации и кога некој апла аздисува. Опоменувам еднаш до двапати. Најчесто ја согледуваат мојата сериозност и престануваат. А доколку не престанат...
Инаку воопшто не сум "закачко" и проблематична личност која предизвикува конфликти.