- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.197
Сѐ си мислам дека има повеќе сличности одколку разлики.
Не си мислиш добро.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сѐ си мислам дека има повеќе сличности одколку разлики.
И двете се зиро-сам-гејмс. Што се клучните разлики?Не си мислиш добро.
И двете се зиро-сам-гејмс. Што се клучните разлики?
Е каде е сега кладилницата во приказната? Теоријата вели дека со добар избор ти успеваш да се кладиш на настани без маргина, или во најдобар случај со предност за тебе. Како се одредува кој настан има вредност е друга приказна, а ме примрзе да пишувам. Ако инсистираш, ќе напишам и некој збор за тоа.
И тоа како ме интересира. Како не се најде некој предавник да го издаде методот во книга и да ги поебе сите кладилници?
Е каде е сега кладилницата во приказната? Теоријата вели дека со добар избор ти успеваш да се кладиш на настани без маргина, или во најдобар случај со предност за тебе. Како се одредува кој настан има вредност е друга приказна, а ме примрзе да пишувам. Ако инсистираш, ќе напишам и некој збор за тоа.
Зошто ти го знаеш настанот кој нема маргина (или е позитивна за тебе), а кладилницата не?Нема тука никаква тајна, потребно е познавање на спортот во кој што се кладиш. Јас имам позитивен биланс на тенис, доволно позитивен да имам раст на капиталот од некои 20% на годишно ниво.
Секој спорт си е посебна приказна, треба пратење, знаење, искуство.
Не заебавај. Ставро оној што го "пишува" билтенот става маргина кај коефициентите.
Зошто ти го знаеш настанот кој нема маргина (или е позитивна за тебе), а кладилницата не?
Пак истото, како ти имаш повеќе информации од некој што има цела мрежа за собирање и процесирање информации?Значи, борба со информации. Не постојат совршено направени коефициенти. Не си свесен какви глупости сум наоѓал по понудите.
Од друга страна, коцкарските игри се совршено направени, непобедливи се на подолг рок.
Муабетот е, кладењето е борба со информации. Ако си подобар од оној кој ги нуди коефициентите, ќе бидеш во плус.
Слушај, теоретски можноо е да направиш cherry-picking. Само шо не е баш веројатно.Пак истото, како ти имаш повеќе информации од некој што има цела мрежа за собирање и процесирање информации?
Пак истото, како ти имаш повеќе информации од некој што има цела мрежа за собирање и процесирање информации?
Дежа ву, ебаго.
Пред пар години ист муабет ми беа правиле. Ваљда имаш подобар извор на информации од дечкото.[DOUBLEPOST=1397765410][/DOUBLEPOST]
Слушај, теоретски можноо е да направиш cherry-picking. Само шо не е баш веројатно.
Остај ги графикконите раат.Јас можам да ти понудам графикони во Ексел да видиш како ми се движат резултатите од кладбите. Факт е дека има луѓе кои се на долг рок во плус со кладењето. Сигурно не се магионичари. Се што е потребно е добар money management и квалитетни типови.[DOUBLEPOST=1397765595][/DOUBLEPOST]
Немам јас извор на информации, јас сум изворот.![]()
Може да си ти оној кој врши обработка на податоци и информации. Иначе да си примарен извор, не ти верувам.Немам јас извор на информации, јас сум изворот.![]()
Остај ги графикконите раат.
Одбери ми 5 натпревари за следниов викенд, и кажи ми ја стратегијата за кладење за максимален добиток.
Исто одбери ми други 5, кои како и да ги играш, ќе ја утнеш.
Остај ги графикконите раат.
Одбери ми 5 натпревари за следниов викенд, и кажи ми ја стратегијата за кладење за максимален добиток.
Исто одбери ми други 5, кои како и да ги играш, ќе ја утнеш.
Ја сум лесен за убедување, доста ми се да ми предвидиш 5 добитни, и 5 недобитни. Не викам дека ги немаш добиено, ама еве за атер на форумов, прогнозирај 5 добри (со се стратегија за вложување) и 5 лоши (во нив одбери каква сакаш стратегија за вложување). Ако работиш со повеќе натпревари, пиши 50 добри-50 лоши.5 натпревари се толку мал статистички примерок, шти е смешно да се дискутира.[DOUBLEPOST=1397766558][/DOUBLEPOST]
http://www.beaumontsbets.com/
Ги имам добивано овие типови, и ти гарантирам дека се точни. Разгледај ако не те мрзи. Ликот е сега под пензија.
Ја сум лесен за убедување, доста ми се да ми предвидиш 5 добитни, и 5 недобитни. Не викам дека ги немаш добиено, ама еве за атер на форумов, прогнозирај 5 добри (со се стратегија за вложување) и 5 лоши (во нив одбери каква сакаш стратегија за вложување). Ако работиш со повеќе натпревари, пиши 50 добри-50 лоши.