Дали кладењето е коцка?

• Креатор на темата Креатор на темата Срцуле2
  • Време на започнување Време на започнување
И двете се зиро-сам-гејмс. Што се клучните разлики?

Клучните разлики?

Ајде по ред, имам време. Кај сите коцкарски игри во казината, поставките на самата игра се такви што игрите имаат одредена маргина. Маргината на една игра одредува колкав е профитот на куќата. Најмала маргина од сите коцкарски игри има Блек Џекот и Видео Покерот, а највисоки маргини имаат слотовите и некои игри со карти како Oasis Poker, исто познат како Caribbean Stud, или Third Card Poker играта. Што всушност значи маргината? Ако играш со равен влог одреден број раце, маргината одредува колку ќе бидеш зијан во моментот кога математиката ќе се изедначи. Да речеме дека математиката се изедначува на 1000 одиграни раце по едно евро. Во тој момент на Блек Џек ќе бидеш зијан 4.5 евра, бидејќи маргината на оваа игра е 0.45. Ако играш Оазис покер, ќе бидеш многу повеќе зијан, бидејќи маргината е дури 6%. На рулетот на пример 2.7% ако добро се сеќавам. Финтата е што не ти помага никаква теорија на коцкање, на пример кај Блек Џекот се постигнува таа маргина од 0.45 ако ја играш идеалната стратегија.

Е каде е сега кладилницата во приказната? Теоријата вели дека со добар избор ти успеваш да се кладиш на настани без маргина, или во најдобар случај со предност за тебе. Како се одредува кој настан има вредност е друга приказна, а ме примрзе да пишувам. Ако инсистираш, ќе напишам и некој збор за тоа.

Е каде е сега кладилницата во приказната? Теоријата вели дека со добар избор ти успеваш да се кладиш на настани без маргина, или во најдобар случај со предност за тебе. Како се одредува кој настан има вредност е друга приказна, а ме примрзе да пишувам. Ако инсистираш, ќе напишам и некој збор за тоа.

И тоа како ме интересира. Како не се најде некој предавник да го издаде методот во книга и да ги поебе сите кладилници?

И тоа како ме интересира. Како не се најде некој предавник да го издаде методот во книга и да ги поебе сите кладилници?

Нема тука никаква тајна, потребно е познавање на спортот во кој што се кладиш. Јас имам позитивен биланс на тенис, доволно позитивен да имам раст на капиталот од некои 20% на годишно ниво.

Секој спорт си е посебна приказна, треба пратење, знаење, искуство.

Не заебавај. Ставро оној што го "пишува" билтенот става маргина кај коефициентите.

Нема тука никаква тајна, потребно е познавање на спортот во кој што се кладиш. Јас имам позитивен биланс на тенис, доволно позитивен да имам раст на капиталот од некои 20% на годишно ниво.

Секој спорт си е посебна приказна, треба пратење, знаење, искуство.
Зошто ти го знаеш настанот кој нема маргина (или е позитивна за тебе), а кладилницата не?

Не заебавај. Ставро оној што го "пишува" билтенот става маргина кај коефициентите.

Вака ќе претураме од шупливо во празно. Ако ги остават коефициентите како што ќе ги дадат во билтенот, кладилниците би банкротирале. Јас ти гарантирам дека ако ме оставаат да уплаќам колку што сакам, на коефициентите кои се излезени до петокот, ќе ја банкротирам било која кладилница. Муабетот е, кладењето е борба со информации. Ако си подобар од оној кој ги нуди коефициентите, ќе бидеш во плус. Е сега, најголем приоритет е да се кладиш во кладилници кои само по себе имаат помала маргина. На пример, нашите кладилници кај настаните со бинарен исход, нудат 1.85 со 1.85 од двете страни, а Пајнакл на пример нуди 1.97 со 1.97. Тоа значи дека е МНОГУ полесно да најдеш вредност на Пајнакл, отколку во Спорт Лајф.[DOUBLEPOST=1397765177][/DOUBLEPOST]
Зошто ти го знаеш настанот кој нема маргина (или е позитивна за тебе), а кладилницата не?

Значи, борба со информации. Не постојат совршено направени коефициенти. Не си свесен какви глупости сум наоѓал по понудите.

Од друга страна, коцкарските игри се совршено направени, непобедливи се на подолг рок.

Значи, борба со информации. Не постојат совршено направени коефициенти. Не си свесен какви глупости сум наоѓал по понудите.

Од друга страна, коцкарските игри се совршено направени, непобедливи се на подолг рок.
Пак истото, како ти имаш повеќе информации од некој што има цела мрежа за собирање и процесирање информации?

Муабетот е, кладењето е борба со информации. Ако си подобар од оној кој ги нуди коефициентите, ќе бидеш во плус.

Дежа ву, ебаго.:icon_lol:
Пред пар години ист муабет ми беа правиле. Ваљда имаш подобар извор на информации од дечкото:).[DOUBLEPOST=1397765410][/DOUBLEPOST]
Пак истото, како ти имаш повеќе информации од некој што има цела мрежа за собирање и процесирање информации?
Слушај, теоретски можноо е да направиш cherry-picking. Само шо не е баш веројатно.

Јас можам да ти понудам графикони во Ексел да видиш како ми се движат резултатите од кладбите. Факт е дека има луѓе кои се на долг рок во плус со кладењето. Сигурно не се магионичари. Се што е потребно е добар money management и квалитетни типови.[DOUBLEPOST=1397765595][/DOUBLEPOST]
Дежа ву, ебаго.:icon_lol:
Пред пар години ист муабет ми беа правиле. Ваљда имаш подобар извор на информации од дечкото:).[DOUBLEPOST=1397765410][/DOUBLEPOST]
Слушај, теоретски можноо е да направиш cherry-picking. Само шо не е баш веројатно.

Немам јас извор на информации, јас сум изворот. :)

Јас можам да ти понудам графикони во Ексел да видиш како ми се движат резултатите од кладбите. Факт е дека има луѓе кои се на долг рок во плус со кладењето. Сигурно не се магионичари. Се што е потребно е добар money management и квалитетни типови.[DOUBLEPOST=1397765595][/DOUBLEPOST]

Остај ги графикконите раат.

Одбери ми 5 натпревари за следниов викенд, и кажи ми ја стратегијата за кладење за максимален добиток.

Исто одбери ми други 5, кои како и да ги играш, ќе ја утнеш.

Може да си ти оној кој врши обработка на податоци и информации. Иначе да си примарен извор, не ти верувам.:D

Одбери ми 5 натпревари за следниов викенд, и кажи ми ја стратегијата за кладење за максимален добиток.

5 натпревари се толку мал статистички примерок, шти е смешно да се дискутира. :)[DOUBLEPOST=1397766558][/DOUBLEPOST]

http://www.beaumontsbets.com/

Ги имам добивано овие типови, и ти гарантирам дека се точни. Разгледај ако не те мрзи. Ликот е сега под пензија.

Последно уредено:
5 натпревари се толку мал статистички примерок, шти е смешно да се дискутира. :)[DOUBLEPOST=1397766558][/DOUBLEPOST]

http://www.beaumontsbets.com/

Ги имам добивано овие типови, и ти гарантирам дека се точни. Разгледај ако не те мрзи. Ликот е сега под пензија.
Ја сум лесен за убедување, доста ми се да ми предвидиш 5 добитни, и 5 недобитни. Не викам дека ги немаш добиено, ама еве за атер на форумов, прогнозирај 5 добри (со се стратегија за вложување) и 5 лоши (во нив одбери каква сакаш стратегија за вложување). Ако работиш со повеќе натпревари, пиши 50 добри-50 лоши.

Ја сум лесен за убедување, доста ми се да ми предвидиш 5 добитни, и 5 недобитни. Не викам дека ги немаш добиено, ама еве за атер на форумов, прогнозирај 5 добри (со се стратегија за вложување) и 5 лоши (во нив одбери каква сакаш стратегија за вложување). Ако работиш со повеќе натпревари, пиши 50 добри-50 лоши.

Абе немора 5/5 да ги погоди, со средно-добри коефициенти и со 3/5 се доволно за да заработи добро.
Пример 5 утакмици неделно наоѓаш со просек 2 коефициент, на сите уплаќаш по 10.000 вкупна уплата ти е 50.000
- Ако испаднат 3 зимаш 60К значи одма си 10.000 неделно во ќар, со 2 нормално си во минус ама со 4 или 5 што може да се случи е веќе одлично

Со 3/5 погодени реализацијата ти е 60% што и не е голем процент за добар типувач, еве ти пример од еден наш Македонец да видиш според месеци какви проценти има.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom