Дали јогата е религија?

• Креатор на темата Креатор на темата Gurdjieff
  • Време на започнување Време на започнување

Dali yogata e religija?

• Вкупно гласачи
    98
Оооо, кутрото ти, секогаш тебе ми те напаѓаат. Жал да ми падне дури....
Немој да измислуваш, никаде тебе не сум ти рекол дали си ваков или таков.
Одговорот ти е даден, тоа што тебе не ти се допаѓа или не ти е јасно, не сум јас виновен. Толку знаеме ние атеистите, толку сме научиле, јбг, не читаме Ошо и Гурџи, а до латиница сме далеку еххееее има време, ќе научиме.
За да не одам оф топик таму, ќе ти одговорам тука. Значи за да нештото биде слично, треба да има елементи од нештотоа а да не тоа нештото. А што е тоа конкретно, немам потреба ни другите па ни тебе да ве замарам со детали. Секој нека си го пронајде патот кон она што најмногу му одговара. Јас сум си нашол за мене..
Kakov e ovoj odgovor....velish deka odgovorot mi e daden
Te prashav za boldiranovo....i rekov deka sum DAB..ne mozam da go razberam.....
Aj sega kazi mi iskreno...ova boldiranovo ...Aristotel i Sokrat ne mozat da go razberat ....
Praktiknuvam neshto kako joga ama ne e toa..neshto slicno..-tvoi zborovi...

Kakov e ovoj odgovor....velish deka odgovorot mi e daden
Te prashav za boldiranovo....i rekov deka sum DAB..ne mozam da go razberam.....
Aj sega kazi mi iskreno...ova boldiranovo ...Aristotel i Sokrat ne mozat da go razberat ....
Praktiknuvam neshto kako joga ama ne e toa..neshto slicno..-tvoi zborovi...
Да точно така. А дали Сократ и Аристотел ќе разберат помалку важно.
Толку знам, толку сум научил, кога ќе научам латиница ќе ти одговорам појасно.

Да точно така. А дали Сократ и Аристотел ќе разберат помалку важно.
Толку знам, толку сум научил, кога ќе научам латиница ќе ти одговорам појасно.
Tipicno za tie shto ne znaat i shto ne razbiraaat...
majka bezanija nikad nije plakala
--- надополнето: 6 јуни 2012 во 17:15 ---
Дали јогата е религија?
Da 4 гласови 8,3%
Ne 44 гласови 91,7%
Samo go potvrduva toa shto ti go rekov pred mesec dena.....99% ne znaat zoshto praktikuvaat joga....
pardon, greska 92%......7% svatile...
zalosno e shto i ti i ateist ste vo tie 92%....

--- надополнето: 6 јуни 2012 во 17:15 ---

Samo go potvrduva toa shto ti go rekov pred mesec dena.....99% ne znaat zoshto praktikuvaat joga....
Ах ти си новиот мајстор за јога во Македонија.. :) Заборавив...
Многумина знам што го велат тоа дека „тие разбираат“ другите нека си јадат п***сот :)
Ти сакаш само да се тегавиш ...

Како дете си кое брмчи постојано како другите се нешто... Следи го Гурџиев и биди свој бре! Не се заморувај со другите.

За моите искуства и пракси, не сум должен тебе да ти давам одговори.
Ти на најопшти прашања не си одговорил. Остај и што не си одговорил, туку и во заблуда си за многу прашања. Повеќепати беше прашан да кажеш што е атеист според тебе. Се изначекав на одговор. За религиите беше прашан, одговори колку да ти мине редот и пак не даде одговор. И да е само тоа....
--- надополнето: 6 јуни 2012 во 17:22 ---
И пак глумиш сезнајко (гледам ти беше во тие 8%) а после зошто те напаѓале, абе „бог да чува“....

Ах ти си новиот мајстор за јога во Македонија.. :) Заборавив...
Многумина знам што го велат тоа дека „тие разбираат“ другите нека си јадат п***сот :)
Ти сакаш само да се тегавиш ...

Како дете си кое брмчи постојано како другите се нешто... Следи го Гурџиев и биди свој бре! Не се заморувај со другите.
Ne be brat...jas ne praktikuvam joga...kolku pati trebe da ti kazam...
sporo svakash izgleda.....
G. rekol....moite knigi trebe najmalku3 pati da se procitat...
i jas ke ti kazam po 2pat, ne praktikuvam joga...samo meditacija.. kazi mi ako trebe da povtoram po 3ti pat.
Mislish deka ako na nekoj mu kazesh deka e kako dete,tvoite argumenti se pojaki?
Izjasni se...jogata religija e ili ne...
--- надополнето: 6 јуни 2012 во 17:31 ---
За моите искуства и пракси, не сум должен тебе да ти давам одговори.
Ти на најопшти прашања не си одговорил. Остај и што не си одговорил, туку и во заблуда си за многу прашања. Повеќепати беше прашан да кажеш што е атеист според тебе. Се изначекав на одговор. За религиите беше прашан, одговори колку да ти мине редот и пак не даде одговор. И да е само тоа....
--- надополнето: 6 јуни 2012 во 17:22 ---

И пак глумиш сезнајко (гледам ти беше во тие 8%) а после зошто те напаѓале, абе „бог да чува“....
Abe da se skinesh od smeshki...
kakvi praksi pravish....da postignesh nirvana....lele mori majko
ateist koj saka da postigne nirvana..."bog da cuva"

hahahaha...vo pravi si....internetot e zaebana rabota....:)
aj sega odi shetaj malku....
Шетањето извршено успешно. Сега да дочитам што уште напишале чудаците од интернет. Јога - религија... :pos:
Ако јогата е религија тогаш кунг фу е исто така религија, а кунг фу панда главен свештеник. :pos::pos::pos:

Гледам јас дека ти не практикуваш јога а поставуваш прашања на форум чиј одговор ти смета и сега никој ништо не знае, а ти знаеш кој што не практикуваш јога но во медитација си страшен... Абе бегај таму, медитацијо низадена :cautious:
Wow :)
ТИ си дете кое што нема искуство а зборува ли зборува... детиште поточно кое што се труди со муабети за другите да покаже како тоа е најдобро во медитација иако не практикува јога.
Оди медитирај не заморувај многу и научи нешто, не читај свашта по нетот.
Се откажувам со тегавење со тебе...

П.С. Сега знаеш зошто не реплицирам на вакви теми кога ти дрдориш наоколу безмислици... Треба многу зборување за да ти се објаснат работите, иако и тоа ќе биде бесцелно кај тебе...
П.П.С. Смени си никот, слабо ги разбираш ти делата на Гурџиев со вакви зборови :)
Сега оди копирај ми цели делови на англиски од Гурџиев да ми докажеш дека грешам.

Abe da se skinesh od smeshki...
kakvi praksi pravish....da postignesh nirvana....lele mori majko
ateist koj saka da postigne nirvana..."bog da cuva"
Е да таков си, ме скинуваш од смеење стално. Ај пак да те прашам, по јубилеен веќе стоти пат. Знаеш ли ти што е воопшто зборот атеист? Ќе ми објасниш? И кажи ми дали си ти атеист. По мое видување си.
--- надополнето: 6 јуни 2012 во 17:43 ---
Ако ги слушам Нирвана,дали сеуште сум атеист?:)
Не тогаш по религија си јогин, според некои! :pos:
:pos::pos:
Добри сте...... Ма одлични како добри

Е да таков си, ме скинуваш од смеење стално. Ај пак да те прашам, по јубилеен веќе стоти пат. Знаеш ли ти што е воопшто зборот атеист? Ќе ми објасниш? И кажи ми дали си ти атеист. По мое видување си.
Odgovor za saat vreme...mora da odam...izvinete

Po 100 pat te prasham...shto e nirvana i zoshto veruvash vo nea
Значи за да нештото биде слично, треба да има елементи од нештотоа а да не тоа нештото. А што е тоа конкретно, немам потреба ни другите па ни тебе да ве замарам со детали
Ne mi odgovori na ova....Dab ke umram..ili slicno
--- надополнето: 6 јуни 2012 во 20:13 ---
Сега оди копирај ми цели делови на англиски од Гурџиев да ми докажеш дека грешам.
Greshka si....hahahha...ti ne greshish.....
problemot e shto ne znaesh, ne deka greshish...

Пак со другите се грижиш што знаат што не...
Дали знам или не, преку форумот што се зборува судиш?
Браво. (y)
Сепак си младич што си бара место на форумов. Браво и за тоа.
А јас ти велам да научиш што е јога, не да ми велиш „медитирам, ама со јогата сум скаран“.

Ок, он топик: Побарајте на нет за раџа јога, хата јога, кундали ни јога и видете ги гранките што ги содржат овие различни видови јога... Да ви биде појасно како медитацијата Е гранка од јогата а не нешто оделно како што тврдат некои.

Да прекинеме со бладањето дека медитацијата е нешто „посебно“, школа или не знам што.
Патанџали убаво си зборува во своите афоризми, само нема кој да го разбере.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom