Дали јадете морска храна?

• Креатор на темата Креатор на темата Vlad II Draculea
  • Време на започнување Време на започнување

Дали јадете морска храна?

• Вкупно гласачи
    35
  • Гласањето е завршено на .
pretty_girl напиша:
блјак мразам морска храна. штом го мириснам мирисот на шкампите на лигните и октоподот ми се поврака. блјјак

De be...so do tolku....pa ne mirisa tolku gadno...stvar na vkus definitvno!!!

мммммм.Многу е убава морксата храна осбено школки и љиѓни а и октоподчето не е лошо

Само кога ќе ми текне како изгледа морското чудо, од кое е направена храната,ми се создава таква језа и одвратност,што нема шанса ни да гледам кога некој друг јаде, а не јас да ставам такво нешто во уста,брррр...

Obozavam morska hrana:rakcinja,lignji i skampi,a riba mi e omileno jadenje.

морска храна...ммм....обожавам.

pearl напиша:
Аааааах, сушиииии, њам, њам, мммммм.....:)
Мојата омилена кујна е јапонската или поконкретно сашими - жива риба. Се вади од море, се лупи кожата, се чисти, и се сервира. За мене лично, нема повкусно нешто од сашими и јадам минимум два пати неделно.

Eve sea najdov ubavi recepti za sushi,ubavo objasneto em slikovito.
povelete:)
http://www.dvukovic.info/Sushiveera/index5.html

Kako be gadno, jadam sekoj den, t.e ne jadam se zderam :)

Abe toa e najgadno nesto soleno,ligavo,i so sebe imaj edno 2l voda bljak

Obozavam sekakva riba toa mi e omileno jadenje po priroda sum golem gurman i sakam se da probam obicno ne prebiram premnogu no ima i nekoi jadenja koi ne mi se dopagaat.

jadam zosto da ne ali ne bas se nesto mi e gadno

Хехе шо глупост направив денеска!!!
Купив ракови исчистени и земам ги сецкам на ситни крукчиња и ги валкав во брашно и ги пржам!!! и додека ги пржев им ставам младо кромитче и после 5 минути се сетив дека не готвам риба туку дека ракови готвам! па земав извадив тоа кромидот и пробувам и гледадм МЕраци бе!!! Рак похуван и пржен МММММММММММ!!!!

сашими

pearl напиша:
Аааааах, сушиииии, њам, њам, мммммм.....:)
Мојата омилена кујна е јапонската или поконкретно сашими - жива риба. Се вади од море, се лупи кожата, се чисти, и се сервира. За мене лично, нема повкусно нешто од сашими и јадам минимум два пати неделно.

а каде тоа јадеш сашими? не си ваљда во јапонија? јас единствено што понекогаш успевам да направам суши ако најдам добра риба, башка ни џинџер ни васаби не се наоѓа овде.

морска храна е закон, спремена како што треба, италијанска и јапонска кујна! има и други поегзотични ама за жал не сум пробал..

Не јадам. Имам пробано школки и воопшто не ми се бендиса вкусот. Заради нив, ништо такво меко и лигаво од морето не јадам.

love напиша:
Obozavam morska hrana:rakcinja,lignji i skampi,a riba mi e omileno jadenje.
Ова јадев вчера за вечера .. ммммммм! Морската храна ми е омилена!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom