Дали јадете брокула?

• Креатор на темата Креатор на темата Аеродром
  • Време на започнување Време на започнување
Јадете по 2-3 пиперки и 2-3 домати дневно, со тоа сте внеле многу повеќе од една брокула. Витаминско минерална бомба :)

Ја ко шо сум чул пиперката има повеќе витамини дури и од лимон. А брукула не сум пробал. Името некако не ми се допада :tv:

И мене не ми се по ќеиф тоа брокулите...
Фуј...
сточна храна!
:toe:
(тиква,пченка,овес,диња... исто- сточна храна).

Како што спомна претходно Бацилус, брокулата е убава единстено ако е на пара правена не подолго од неколку минути. Ако е варена во вода или е преварена е одвратна но истото важи и за карфиолот.

Сум слушал и дека брокулите се доста прскани, дали е точно не знам.

Секој трет ден јадам. Ептен ми се вкусни, и остајте муабети од типот јадете домати и пиперки и ке замените брокула, или карфиол или не знам што...

Не јадам, немам ни пробано:toe:

но веј. ни луд не би пробал т.е. имам веќе пробано и од тогаш никогаш повеќе :ija::icon_eek:

Само во супа ама и тогаш ми иде да повратам :)

vo 5 godisno isatrazuvanje na eden amerikanski univerzitet brokulata e na prvo mesto za najzdravi produkni vo svetot a posle nea se grasakot i kalinkata i red drugi proizvodi zatoa jadete brokula vistina deka malku e so specificen vkus ali nema da zgresete sigurno inace jas ja jadam samo obarena so maslinovo maslo i sok od limon pozdrav

Не можам да ја смислам... Посебно ко че почни мајка ми да прај некој "специјалитети" ми се гади... Ко ќе а обарува мириса на пувеш бљак:uvo:

нејадам а и не не ми текнува сега како изгледаа :nesum:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom