Дали јадете брокула?

• Креатор на темата Креатор на темата Аеродром
  • Време на започнување Време на започнување
Ако се кревки може и помалку варење, ама, многу е вкусно.
Пре би 3-4 кременадли или едно пола кило ребра на скара него брокули. Штета скоро се што е здраво не е така вкусно (освен гравот, леќата и сличните наши домашни манџи), у ствари е безвкусно.

не јадам брукала ретко у ресторан само ако е у прилог па може малце да чепнам

Брокули! :ija:
Нема шанси, си се држам до мојот „non-healthy“ начин на исхрана. :ne_zboram

Не дека пазам на исхрана или нешто...(скраја да е :) ), ама нешто преубаво ми е похована брокула...прво сварена,исецкана,добро посолена...ептен ми е вкусна.
А и така само варена,со сол и масленце малце ја кркам ко несалам :P

Нe,никако мн. ми се гнасни :toe:

НЕ јадам брокули и никогаш не сум ни пробала а и ја самата незнам зашто.Уште на изглед некако слабо ми со допагаат ......можеби некогаш ке почнам да ги јадам.

Брокулата е убава кога е лесно на парена обарена и уште крцкава до некаде и е тогаш вкусна за да може да се јаде како прилог. НО ако сте во Македонија заборавете во старт, бидејќи брокулата бара многу влажно и не претопло поднебје за да може да вирее како што треба и за да биде вкусна, па така колку и да е свеша кај нас секогаш брокулата ќе биде тапа. Ова го имам заклучено после пробување на обарена свежа брокула во германија каде што е многу повлажно и е нешто поладно, при што постојат идеални услови за растење на брокула, и затоа е и вкусна. Затоа баталете брокулата и земете јадете то што ние го имам регионално и свежо и здраво, пиперки и патлиџани.

Не јадам, не сум ни пробала, а имам читано на доста места дека е многу здрава...

сум јадел може два пати, ок се, не се лоши, освен што после јадење брокули многу гасови имам и смрди многу одвратно :kesa:

Ми се лоши од самата помисла на брокули, еднаш имам пробано и никад више.

сум јадел може два пати, ок се, не се лоши, освен што после јадење брокули многу гасови имам и смрди многу одвратно :kesa:

Тоа не е ништо треба да пробаш прокељ

3033622_c9a308d0b6_m.jpg

Е од ова убедливо се ствараат најмногу гасови

Ne jadam, nemam ni probana onaka na izgled ne mi izgledat ubavo i ne gi jadam

Не јадам брокули,не ми се допаѓаат ни на изглед. Едно од поретките нешта што не ги јадам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom