Дали јадете брокула?

  • Креатор на темата Креатор на темата Аеродром
  • Време на започнување Време на започнување

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Ја отворам темава за да видам дали има истомисленици како мене што не јадат брокули.Јас брокулите ги мразам зошто ми се некако многу зелени лигави уффф,не ги поднесувам.ВИЕ?

Едит: Една моја другарка од одделение многу беше по брокулите,ги обожаваше па затоа и здивот секогаш и беше многу пријатен...Поздрав до слабичката...
 
Не јадам,не ни сум ги видел и неам намера,не ми требаат едноставно се може и без нив:smir:
 
Да јадам, и не се гадам од нив. Брокула владее!!!
 
Ги јадам нив,не се жалам.:) Вкусни ми се,посебно во супа ама ретко се прави тоа кај мене дома,така да и ретко ги јадам.
 
Кај мене во маало е навреда ако на некој му кажеш - Ај иди јади брокули.
 
да...добри се за мозокот!!!!

а и во супа одат ОК

у лека:toe:

Ја отворам темава за да видам дали има истомисленици како мене што не јадат брокули.Јас брокулите ги мразам зошто ми се некако многу зелени лигави уффф,не ги поднесувам.ВИЕ?

Едит: Една моја другарка од одделение многу беше по брокулите,ги обожаваше па затоа и здивот секогаш и беше многу пријатен...Поздрав до слабичката...


а сега ке ме плашиш:pos2::pos2:

баш од брокулите:vozbud:

може да е заб..некоја резистентна габа...односно на микро ниво имаш World of Biowarkraft:toe:
 
Ги јадам само свежи. Не поради тоа што се здрави, поради бојата.
 
Не можам да поднесам тоа, не јадам
 
Ги обожавам.
А она со здивот нема врска или девојчето имало расипани заби или тегоби со желудникот.
 
Гадни се ко зелена тиква, ама здрави (абе како и другиот зеленчук, една пиперка што се има во неа...). Па одвреме на време морам (на сила ме тераат).
 
За сите што „малце“ сакаат брокули, еве еден "a tribute" преку салата од брокули што е многу убава:
Во зовриена вода со малку масло и вегета, се ставаат прво дршките и се варат 4min; се додаваат цветовите и се вари уште 3min.
Се цедат, се додава малку масло, сол, balsamico, и се остава да се излади во фрижидер. Многу е убаво-и дефинитивно здраво!
Добар апетит:smir:
 
За сите што „малце“ сакаат брокули, еве еден "a tribute" преку салата од брокули што е многу убава:
Баш утре да пробам (ваљда има на пазар брокула, појма немам), денес е ден за тунафиш (или сардинафиш) и маслинки. Ако не ми излезе ко што треба, ќе и го дадам на мачката. Додуша и така само јас и мачката би јаделе брокула, друг тешко. Али многу се 4 минути варење, се од неа ќе исчезне.
 
Баш утре да пробам (ваљда има на пазар брокула, појма немам), денес е ден за тунафиш (или сардинафиш) и маслинки. Ако не ми излезе ко што треба, ќе и го дадам на мачката. Додуша и така само јас и мачката би јаделе брокула, друг тешко. Али многу се 4 минути варење, се од неа ќе исчезне.

Немај гајле, кога губат од количествотото на С витамин, добиваат темно-зелена боја. Ако се кревки може и помалку варење, ама, многу е вкусно.

"Steam broccoli for 3-4 minutes or simmer in about one inch of boiling water for the same amount of time or less. Cooked broccoli should be bright green and tender-crisp. Overcooked broccoli turns dark green and suffers nutrient loss, especially vitamin C."
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom