Дали ја перете штотуку купената гардероба?

• Креатор на темата Креатор на темата Олимпија
  • Време на започнување Време на започнување
Ако нешто сум го купил тазе пред излевање а не можам да издржам да чекам да се пере и суше па друг ден да го носам тогаш не се пере а иначе да, секогаш одма после купување :D

Најчесто мојата гардероба иде прво на перење па на мене, ама секогаш има исклучоци.
Најголем исклучок се фармерки бидејки за правилно одржување фармерки се перат најмногу 2 пати во годината (знам дека мн луге ке ми се смеат на форумов и јас бев таков ама идете прашајте во специјализирани продавници за фармерки (ШТО КАЈ НАС ГИ НЕМА НЕКАДЕ НИЗ ПОРАЗВИЕНИВЕ ЗЕМЈИ) ке ви го казат истото ).
Патики и слично перам да после одреден период на носење, а само што сум ги купил да ги перам не ми доага на памет. ПС добро бе луге толку ве мрзи сами да ги исперете обувките па после перење у машина ги носите деформирани?
--- надополнето: 18 август 2013 во 16:03 ---
Најчесто мојата гардероба иде прво на перење па на мене, ама секогаш има исклучоци.
Најголем исклучок се фармерки бидејки за правилно одржување фармерки се перат најмногу 2 пати во годината (знам дека мн луге ке ми се смеат на форумов и јас бев таков ама идете прашајте во специјализирани продавници за фармерки (ШТО КАЈ НАС ГИ НЕМА НЕКАДЕ НИЗ ПОРАЗВИЕНИВЕ ЗЕМЈИ) ке ви го казат истото ).
Патики и слично перам да после одреден период на носење, а само што сум ги купил да ги перам не ми доага на памет. ПС добро бе луге толку ве мрзи сами да ги исперете обувките па после перење у машина ги носите деформирани?

Генерално се става во машина пред прво носење.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4

Јас освен долна облека ,не перам ништо од гардеробата што ја купувам,баш напротив обожавам кога ке им ја извадам етикетата и уште нови да ги облечам неперени

Sekogas prvo ja peram oblekata pred da ja oblecam, imam tolku osetliva koza sto odma alergija ke dobijam ako ne ja isperam.

Обавезно перење,бог знае кај е фрлана таа облека...по кои подруми...:)

Секако дека ја перам откако за една Нова Година или Божик (бев помал) добив некоја алергија или инфекција, битно знам дека ради таа ебана глупа алергија/инфекција бев нафрлен низ цело торзо(огромни пликој) и дерматологот ми рече дека се ширит од вода и морав цел месец да шетам не искапен за да се исчистам
and daaaaaaamn sure I'm gonna wash it

Обавезно перење.После купување на облека прво нешто што правам ја оставам на перење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom