Дали има врска дали некој има брат/сестра за тоа каков ќе биде во врска?

• Креатор на темата Креатор на темата brokenaa
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека нема тоа врска. Едноставно едно е фамилија, друго е девојка. Знам многу типови што имаат сестри, па пак лошо третирале девојки... Се е до карактерот на човекот, индивидуално е и нема врска со тоа дали има брат или сестра... Нашиот карактер е само наш и какви ќе бидеме во врска зависи само и исклучиво само од нас самите.

Врска нема едно со друго... Има луѓе што се толерантни и знаат да се контролираат и онднесуваат, и има луѓе шо се избувливи како чкорче и ниво на самоконтрола -10. Без разлика дали имал брат или сестра, индивидуално е кој како се однесува и кој како го трпи однесувањето на партнерот.

Не мислев да се мешаат, туку на пример тоа што имаш сестра би значело дека подобро ги познаваш девојките и обратно
аха океј,ама пак би рекол дека нема никаква врска,јас лично не и би навлегувал на мојата сестра во интимата,да ја давам со безвезални прашања за девојки за кои треба сам да го пронајдам одговорот...

Ќе кажев, од толку врски, насловов ми е без врска.
Можеби има, тој што е единец, па да е навикнат сите желби да му се исполнуваат, и да биде позахтевен.

Јас мислам дека има врска. Еве пример ќе дадам.
Јас имам постар брат, 4 години е постар од мене. Го гледам како се однесува со девојката и како девојката се однесува со него.
Типката е многу досадна. Значи го бара по телефони на секои 2 саати! Брат ми од шо е културен ќе се јави и ја трпи саат време на телефон, бла бла муабети. Ќе спушти телефон и се фаќа за глава и пие 2 кафетини после разговорот.
И еден куп вакви свари што му сметаат на секое машко.
Јас се учам, гледам како реагираат маживе и утре ден, кога би имала сериозна врска како што имаат тие, никогаш не би ги правела тие работи.
Се случило некогаш да се искараат. Па да се смешам и јас и да му дадам совет каков муабет да направат. Да не биде груб, а сепак да и го каже тоа што го мисли.

Има предност, и те голема, но само ако врската е брат-сестра. Ако е брат-брат, исто е како да имаш другар, или ако е сестра-сестра, исто е како да имаш другарка.

^^ А, Тинуле, од кај знаеш дека покрај тоа нема да изнајдеш поинаков начин во различна ситуација да постапиш "лошо" или добро околу твојата идна сериозна врска? Од каде знаеш дека нема да бидеш љубоморна или незнамтишто.. збориш како да знаеш со кого ќе ти биде идната сериозна врска, како да го познаваш човекот, па знаеш како ќе се однесуваш и што ќе се случи.

Од мое гледиште, можеби прави разлика тоа што малку повеќе го познаваат однесувањето на девојките, не им е чуден никаков испад додека имаат циклус и сл. Сум имала таков вид разбирање, но, од друга страна не прави разлика. Сум имала дечковци и со и без сестри, па немало разлика во едните од другите околу тоа. Девојките може да ги познава и оној кој нема сестра дури и подобро од оној кој има. И обратно, за браќа нели.
Зависи од човекот, тоа е едини одговор. Јас лично имам другари и сум имала дечковци кои знаеле да се однесуваат многу подобро со девојка отколку тие кои имаат сестри.
Еве јас немам брат, ниту сестра, па стојам на тоа дека воопшто не влијае моето однесување кон спротивниот пол. Дури, можам да кажам и дека е подобро. И да имам брат, сигурно нема да го прашам зошто се однесува дечко ми вака или онака.. можеби се машки, но не се две исти личности. Оние со брат/сестра можат и да не се поднесуват меѓусебно, но не значи дека и со девојката/дечкото мора да се однесуваат или да не се однесуваат така.
Прашањево ми е сепак доста истрипано.. ко да прашуваш дали има врска шо има мајка и татко. о.О

^^ А, Тинуле, од кај знаеш дека покрај тоа нема да изнајдеш поинаков начин во различна ситуација да постапиш "лошо" или добро околу твојата идна сериозна врска? Од каде знаеш дека нема да бидеш љубоморна или незнамтишто.. збориш како да знаеш со кого ќе ти биде идната сериозна врска, како да го познаваш човекот, па знаеш како ќе се однесуваш и што ќе се случи.
Да, во право си, ама донекаде.
Да, тоа се две различни личности и неможам да очекувам дечко ми да реагира исто како што реагира брат ми, нали. Многу јасно.
АМА, повеќето луѓе реагираат исто.
Како би реагирала ти ако дечко ти ти се јавува на секои 2 саата и те прашува како си, шо праиш, кај ќе одиш, додека сте заедно искочени ти ѕвони некој на телефон, ти правиш муабет, спушташ и веднаш прашува, кој е, зашто те бара...итн итн...
Станува збор за осет.
За контролирање на љубомората и контролирање на „заљубеноста“.
Веќе знам како неконтролата може да влијае на една врска, и како ќе се одвиваат караниците поттикнати од таа причина, гледајќи ја нивната врска од блиску и знаејќи го нивниот однос.
Исто така, зависи и од блискоста на братот-сестрата. Неможе ти ништо да научиш од брат со којшто не правиш муабет и не се дружиш со него. nahh. it doesn't work that way.

Според мене нема врска,ти ако си клошар и ако незнаеш да се понашаш со девојка,ако сакаш имај и 15 сестри џабе ќе ти е,и обратно.
:back:

Насловот ти е ептен јак, ако не влезеш во темава и прочиташ тешко дека ќе се свати поентата.

Иначе да се вратам на темата, да има голема врска тоа дали имаш сестра илии брат, јас со девојките се однесувам со почит бидејќи и јас имам сестри и знам како е, додека кај оние што се браќа а немаат сестра гледам како е бидејќи имам такви другари, разликата е огромна.
Не мислев да се мешаат, туку на пример тоа што имаш сестра би значело дека подобро ги познаваш девојките и обратно
Ова болдираното највеќе држи вода.
аха океј,ама пак би рекол дека нема никаква врска,јас лично не и би навлегувал на мојата сестра во интимата,да ја давам со безвезални прашања за девојки за кои треба сам да го пронајдам одговорот...
Сите луѓе не се развиваат рамномерно, некои порано, некои подоцна, идр, значи со тоа што ќе ја прашаш сестра ти за некоја девојка, совет или некаква си мала биографија, напредуваш.
Така да не се безвезални прашања.
Врска нема едно со друго... Има луѓе што се толерантни и знаат да се контролираат и онднесуваат, и има луѓе шо се избувливи како чкорче и ниво на самоконтрола -10. Без разлика дали имал брат или сестра, индивидуално е кој како се однесува и кој како го трпи однесувањето на партнерот.
Да има такви луѓе, НО има и разлика, избувнуваат и се пресметуваат физички со девојката И избувнуваат и само го повишуваат гласот и ништо повеќе.
Сепак измеѓу двете различности освен брат или сестра во фамилијата, голема улога има и психичкото воспитување од страна на родителите .

Како ќе се однесува во врската си зависи од тоа каков карактер си има, а не од тоа дали има брат/сестра. Сум била во врска и со таков и со таков, и не сум приметила никаква разлика. Ако знае да те почитува, ќе те почитува и ако е единец.

Прашањето ми е: Што мислите, дали машките што имаат сестри подобро се однесуваат со своите девојки или оние што имаа браќа?

од лично искуство сум увидела дека има разлика..или мене само тоа ми се причинува...Епа повелете :pipi:

А тие што немаме ни брат ни сестра?!

Глупа тема до макс!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom