bucio
Урбан индијанец.
- Член од
- 8 јули 2008
- Мислења
- 16.330
- Поени од реакции
- 7.799
Сакаш верувај сакаш не така е, немам потреба на никого ни да му се докажувам па ни правдам.Ајде бе? и ние сега треба да ти веруваме така?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сакаш верувај сакаш не така е, немам потреба на никого ни да му се докажувам па ни правдам.Ајде бе? и ние сега треба да ти веруваме така?
А бе, Бучо, јасно.
Е сега, кога она питбулиштето пред седум години нападна чоек со деца. Па овој го прекла со ханџар на лицу сместа, го судеа скоро ко за чуек.
Ете, нека нема на муцката брња, ама нека нема ни судење ако бранам мое дете со сикирица, танто нож или со Валтерот на кој конечно му ја исправи ебаната цевка.
Биѓаа ли таќе?
Ваков фраер од мал си, а?
Тешко дека децата, посебно тие најмалите кои само што прооделе, било кој може да ги научи на железна самоконтрола. Деца се „соочат„ со израснат примерок на дого аргентино, ротвајлер, доберман или питбул?
Од кај знаеш кој го чувал, како го воспитал... Дури и возрасен човек тешко ќе се одбрани од кучиња од овие раси, еднаш кога ќе нападнат. Зошто тие кучиња некогаш напаѓаат, па ти колку сакаш анализирај зошто се десило тоа, дали нападнатото дете/човек бегало (однесување на плен, демек) или не знаел да се „соочи„ и да се „постави како алфа„ кон кучето.
Ма остај вакви ретардирани муабети, „да се соочиш„, не сме во џунгла јеботе, град е урбана средина. Преживување против опасни животни е за во џунгла.
Закон треба. Кој сака да чува вакви кучиња ќе си одговара ако има последици од нивните страња. Ќе се регистрира, ќе го чипуваат кучето и нема после питбул нападнал деца во градинка, полицајци го застрелале ама газдата не се знае кој е. Чип кога има ретардираниот газда нема кај да се крие.
Ако не ти се јасни 1000-те други валидни причини, еве ти една едноставна причина зошто треба ваков закон.
Абе све супер тоа со чипувањето (чипуван е зверов мој), али финтата е што чипот ти користи само за да го изнесеш кучето преку граница. Не содржи никакви информации за сопственикот. Примарната цел на чипот е да содржи али не и кај нас нели![]()
Не би се целосно согласила, на пример, мене кучето во Србија ми го читаше самиот ветеринар пред да биде снимана за дисплазија, истото го правеа и за другите испитувања. Чипот не содржи податоци,само број, а тоа е како единствен матичен број, и со секој чип обично доаѓа пасош на кој се впишани податоците. Во нормална држава има регистар, ке видиме дали кај нас ке се воведе тој регистар и како ке функционира.Абе све супер тоа со чипувањето (чипуван е зверов мој), али финтата е што чипот ти користи само за да го изнесеш кучето преку граница. Не содржи никакви информации за сопственикот. Примарната цел на чипот е да содржи али не и кај нас нели![]()
Не сум ја изнесувала нигде. Ја чипував баш ради моментот податоци за не дај боже да ми ја украдат... али...Eпа немаме закон де, па сходно на тоа не се регулирани тие работи. Ти си го чипувала твоето куче за да можеш да го изнесеш преку граница. Пошто таму се знае кој пие и јаде а кој плаќа.
Ја имам чип- немам пасош. Ако мислиш на здравствена легитимација која е именувана како пасош- тоа ти е само ради реда.Не би се целосно согласила, на пример, мене кучето во Србија ми го читаше самиот ветеринар пред да биде снимана за дисплазија, истото го правеа и за другите испитувања. Чипот не содржи податоци,само број, а тоа е како единствен матичен број, и со секој чип обично доаѓа пасош на кој се впишани податоците. Во нормална држава има регистар, ке видиме дали кај нас ке се воведе тој регистар и како ке функционира.
Не, не зборувам за книшка, зборувам за пасош, си пишува пасош.Ја имам чип- немам пасош. Ако мислиш на здравствена легитимација која е именувана како пасош- тоа ти е само ради реда.
Неколку пати ја имам изгубено и неколку пати нова правев. Нема никаква евиденција.
А за пасош - пасош, некаде 250 до 300 евра, со тоа што во Будимпешта се праќа примерок од крвта на песот, на испитување. Тоа ти е за влез во држави во Еу.
Во право си.....и еве пак идиме на моментот дека ЏАНДАРИТЕ НЕ СИ ЈА БРКААТ РАБОТАТА....Другар,јас те поддржувам, но лоша нација сме...јас имам лабрадор, меѓутоа, се додека некој не се научи на ред, што велиш ти фраерчиштата најмногу,јас на своето куче нема да ставам маска. Мојата ја нападна самојед и тоа газдата во сред градски парк си го шеташе кучето без поводник...му реков да си го прибере ми вели си игра тоаЕпа да имав и јас некој доберман па така да му изреагираше што тогаш ке правевме и јас требаше да речам си игра нели?
Има многу луге што се свесни за носењето на маски,ама баш поради џганот на неписмени не сакаат. Еднаш да ги средат „паметните„ совесните кучкари сами ке си водат ред,во тоа сум сигурна.
Другар,јас те поддржувам, но лоша нација сме...јас имам лабрадор, меѓутоа, се додека некој не се научи на ред, што велиш ти фраерчиштата најмногу,јас на своето куче нема да ставам маска. Мојата ја нападна самојед и тоа газдата во сред градски парк си го шеташе кучето без поводник...му реков да си го прибере ми вели си игра тоаЕпа да имав и јас некој доберман па така да му изреагираше што тогаш ке правевме и јас требаше да речам си игра нели?
Има многу луге што се свесни за носењето на маски,ама баш поради џганот на неписмени не сакаат. Еднаш да ги средат „паметните„ совесните кучкари сами ке си водат ред,во тоа сум сигурна.