Дали и колку би платиле за достава до дома ?

• Креатор на темата Креатор на темата Dimitar88
  • Време на започнување Време на започнување
Ова би можело да ти успее со пензионери.Ако имаш баба или дедо можеш да им бркаш работа на нивните пријатели.Ќе почнеш да речеме со 10 пензионери а тие пензионери како пензионери ќе те пофалаш па кај нивните пријатели и така натака.Ти да си имаш да речеме 20 такви луѓе можеш солидно да си заработиш.Е сеа солидно ќе земеш ако не користиш и превоз.Ако ти е по пешки и да имаш 10 луѓе дневно на коњ си.Горе доле 500че ќе земеш.Е сеа на почеток на месец нормално коа ќе се земе пензија може поише да фрлаат. :)
А да најдеш луѓе за ова најмал проблем.Поготово ако е лето.Имаш деца колку ти душа сака,доста можат да си нафатат за ваква работа.

Мислам дека сајтот doma.com.mk доставува до дома ако направиш минимум 500 денари сметка, за тоа се плаќа 80 денари. Некои сервиси за храна ја носат и бесплатно, некои пак наплатуваат, се зависи до местото на достава, некои пак одбиваат нарачка ако си многу далеку, еднаш бевме во Влае знам кај другарче и не сакаа да ни донесат нарачка од една сендвичара, опрвадувањето беше далеку сте ми од Центар не ми се исплати до таму да дојдам.

[/quote]
Ова би можело да ти успее со пензионери.Ако имаш баба или дедо можеш да им бркаш работа на нивните пријатели.Ќе почнеш да речеме со 10 пензионери а тие пензионери како пензионери ќе те пофалаш па кај нивните пријатели и така натака.Ти да си имаш да речеме 20 такви луѓе можеш солидно да си заработиш.Е сеа солидно ќе земеш ако не користиш и превоз.Ако ти е по пешки и да имаш 10 луѓе дневно на коњ си.Горе доле 500че ќе земеш.Е сеа на почеток на месец нормално коа ќе се земе пензија може поише да фрлаат. :)
А да најдеш луѓе за ова најмал проблем.Поготово ако е лето.Имаш деца колку ти душа сака,доста можат да си нафатат за ваква работа.

Па целна група ми се пензионерите. Баш затоа кажав сметки за струја вода телефон....

8050 e нето минимална плата бруто е 12000. тоа е 600 денари дневно. Ти требаат најмалку 20 порачки по 50 денари за да имаш барем малку профит. Зошто имаш 10% данок, материјални трошоци, фирмарини и чуда. Никој нема да успее 20 порачки дневно да среди тешко е. 10-15 порачки дневно по човек е макс. А со тоа ни плата не му вадиш. Единствена предност на овој бизнис е што имаш минимална инвестици но, може да пробаш ако не иде ништо не губиш. Можеш и точаци да им дадеш на куририте тоа може да помогне доста.
Минимална плата те убива во поим кажи му фала на ССМ. :)

хммм..не е баш така едоставно.
Има неколку моменти:
-како ќе ти плаќаат??? на рука?? мислам на твоите 50 денари..
-кој ќе плаќа таму каде ја земаш порачката....ќе имаш договор и аранжман со 30 фирми за да им бидеш подвижна тезга или шалтер...и ќе се раздужуваш со збирни фактури или некоја друга финта???
-документација која го следи процесот...многу папирологија за малку пари, ако не сакаш инспектори на УЈП на врат...
-каков ќе ти биде аранжманот со средношколците кои ќе ги ангажираш во финансиски смисол???
Сепак е ова бизнис кој има еден праг на исплатливост преку кој може да се расмислува, се друго е ситно и неисплатливо:)
-Да на рака
-Па нешто така договор со повеќе фирми
-УЈП -мислиш за тие 50 денара бидејки се друго ке има платено ддв производите ке бидат купувани.
-А како се ангажирани средношколците кој што работат по кафичи и дискотеки ?
Инаку значи ке почнам прво без фрма без ништо бар еден месец да видам како ке се развива, па ако има некој големи заработки многу јасно декаке отворам фирма бидејќи така и јас ке имам поеќе поволности како фирма и сите други ке си бидат среќни и весели...

Во тој случај цената од 50 денари е превисока, во помалите места и 20-30 денари се многу.
Како бе превисока? Шо ќар ќе извади тој со 20-30 денари од порачка кога бензинот е 85 денари?

-Да на рака
-Па нешто така договор со повеќе фирми
-УЈП -мислиш за тие 50 денара бидејки се друго ке има платено ддв производите ке бидат купувани.
-А како се ангажирани средношколците кој што работат по кафичи и дискотеки ?
Инаку значи ке почнам прво без фрма без ништо бар еден месец да видам како ке се развива, па ако има некој големи заработки многу јасно декаке отворам фирма бидејќи така и јас ке имам поеќе поволности како фирма и сите други ке си бидат среќни и весели...
..фино е тоа со среќни и весели.., ама:
..фирмите од каде подигаш ти даваат на жими мајка или треба да платиш , па да си ги земеш парите од нарачателот+твоите 50 ден???

Како бе превисока? Шо ќар ќе извади тој со 20-30 денари од порачка кога бензинот е 85 денари?

Јас се обидувам да ти кажам колку би платил за таа услуга, а он ако сака и по 200 денари нека наплаќа.

абе почнувај на црно и сам.
и ич не му ја мисли.
какви фирми какви бакрачи.
еве ти пиле да ми платиш струја вода телефон и еве ти 50 денари да се почастиш или како ке ти биде тарифата таму.
тешки нека има работа и фирма ке биде и вработени.
и кој ујп уствари.
му правам услуга на комшијата, ми даде пари да му платам.
нека ми докажи ако можи.
пензионерите се чудна сорта.
еден на друг на трет, башка некој кога ке му стигни пензијата и ке те опари онака од милост што би рекле.
дури да трепниш ако си имаш реална тарифа, многу лесно можеш да стигнеш до убава дневница, башка неоданочена.
така да свиркајси и ако не ти е страм од таква работа почнувај.

Јас се обидувам да ти кажам колку би платил за таа услуга, а он ако сака и по 200 денари нека наплаќа.
Во ред. И јас мислам дека не е исплатливо во помалите градови или пак само парите се вртат.
Како и да е, тој си знај најдобро. Вреди да се проба, можи добар профит ќе има.

оти да не е исплатливо во малите градови.
цел град е 3 км должина максимум.
со точак ке го свртиш за 5 мин, со веспа за побрзо.
и 50 денари како сума од еден се малце. 50 денари од 50 души се сосем таман.
па кога ке го научат бабињата и дедовците ке го пуштат да им купи домати пиперки лекови да им земи.
ете ти уште по некоја 50 денарка.
п.с на времето цигари си порачував по такси, ми се исплаќаше.
наместо да слегвам во ниедно доба до безниска или таму каде што е отворено ке си се јавиш во такси, ке му кажеш на таа адреса една пакета цигари. додаваја 30 денари плус на цената. шо му плаќаш.
убави времиња беа тоа.

Само на црно друже, овој бизнис е идеален за на црно. Доста интересен за анализа.

Само на црно друже, овој бизнис е идеален за на црно. Доста интересен за анализа.
Да на црно доколку нема солидна солидна заработувачка, но ако има голем интерес зошто да не и преку фирма па и свое складиште и ред други работи...

Aj ke ti odgovoram od prva raka.Vo Bitola imase edno vreme servis za dostava so motorcinja.Servisot bese moj i propadna.Rabotevme so zaguba dodeka mozevme.istiot takov servis ima vo Skopje i rasturaat so rabota i firmata ja napraviv po niven terk samo so upola poevtini ceni zaradi pomalata rasprostranetost na Bitola.Ako si od Bitola moj sovet ti e NEMOJ.Bitolcanecot ke plati taksi ili so svoja kola i nema da ti dade 30-40 denari kolku sto bese nasata tarifa.Inaku edinstveno rabotevme so picerii i skara na kilo po okulu 15-25 poracki dnevno.Fizickite lica bea malku ili 0 vo tekot na denot.
Ako te intersira nesto prasaj.

јас мислам дека идејата му е сосем друга од таа што ти ја спомна.
пристапот е поинаков и услугата е поинаква.
моја проценка дека ако се постави правилно со паметни тарифи може и да биде нешто. не одма ама со тек на време кога ке створи клиентела од пенизонери кои сигурно нема да нарачуваат пици туку ке го бараат за друго, има реални шанси да успее.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom