Дали грицкате нокти?

• Креатор на темата Креатор на темата StormAngel
  • Време на започнување Време на започнување

Грицкате ли нокти?

• Да

Гласови: 43 50,6%
  • Не

Гласови: 42 49,4%

• Вкупно гласачи
    85
мари напиша:
Стапало? Алллл ти :lud: :lud:
нокт си е нокт. е сега кога веќе грицкаш, грицкај таму каде што има највеќе

И јас имам навика да гризам нокти знам дека не е хигиенски ама по навика го прам то и ко ќе се приметам ја тргам ракава

ај бе и ти па не биди гаден(за другарче)

Темава е споена со постоечката иста таква.
Инаку да имам грицкано нокти. Добро е што на толку грицкање не сум ги упропастила прстите и не ми изгледаат како да се без нокти ...
Втор пат се откажувам и ќе остане вака. Првиот пат се заебав дека изумив да не ги чепкам и во голема паника ги изгрицкав пак ... сега дефинитивно нема да ми се повтори тоа. А како се одвикнав? Во еден ден ... од денес појќе не грицкам и готово. Ставам лак после два три дена (откако пораснуваат малку за да личи нормално) за да ме потсеќа ... грдо би било да ги упропастам со него додека сум на работа на пример, нели? Мене ми успева, незнам за вас:icon_lol:

Дивајн напиша:
Темава е споена со постоечката иста таква.
Инаку да имам грицкано нокти. Добро е што на толку грицкање не сум ги упропастила прстите и не ми изгледаат како да се без нокти ...
Втор пат се откажувам и ќе остане вака. Првиот пат се заебав дека изумив да не ги чепкам и во голема паника ги изгрицкав пак ... сега дефинитивно нема да ми се повтори тоа. А како се одвикнав? Во еден ден ... од денес појќе не грицкам и готово. Ставам лак после два три дена (откако пораснуваат малку за да личи нормално) за да ме потсеќа ... грдо би било да ги упропастам со него додека сум на работа на пример, нели? Мене ми успева, незнам за вас:icon_lol:

Ти бар мојш да ги излакираш и да ти е гадно ко ќе ги грицкаш ам ја ак ги излакирам да поминам после по чаршија и дечко да си барам :)

G e G o напиша:
Ти бар мојш да ги излакираш и да ти е гадно ко ќе ги грицкаш ам ја ак ги излакирам да поминам после по чаршија и дечко да си барам :)

Колку не сум те приметила да грицкаш нокти и колку ме чудиш уствари:icon_lol:
Абе грицкај нешто друго, запали вигара, било што кога ти оди раката во уста ... со тек на време без многу внимание ќе ти помине навиката ... не ми изгледаш на ептен навлечен, па реагирај си со време дека гадно е да неможеш без тоа:ija: :kajg:

Дивајн напиша:
Колку не сум те приметила да грицкаш нокти и колку ме чудиш уствари:icon_lol:
Абе грицкај нешто друго, запали вигара, било што кога ти оди раката во уста ... со тек на време без многу внимание ќе ти помине навиката ... не ми изгледаш на ептен навлечен, па реагирај си со време дека гадно е да неможеш без тоа:ija: :kajg:
Е не ме имаш приметено зш стално ко ќе сум пред компјутер го прам то. Тогаш умов ми е на пасење и се заборавам и ги гризам. А најчесто ко ќе се зачитам некоја тема ги гризам

Гризам, не грицкам. Букфално гризам. А и кул е онака...:pipi:

moTaro напиша:
Најрадикално решение: али 100% учинок.

1. Скрши тоа прстите на двете руки.(ако пациентот посегнува и по ногите, да се крши и таму)
2. Подхитно на доктор да не угнојат раните.
3. После местењето, докторот става гипс (а што е кључно за рецептот читај: фундаментално)
4. и ..оооps... површината за грицкање не ви е повеќе достапна!

Рецептот да се повторува од чекорот 1(еден) се додека зависникот не се излечи комплетно.
Повторувам, да се повторува постапката од чекорот 1(еден) се додека зависникот не се залечи ко шо требе.

Благодарам на вниманието.

хахахахаххахахахахахаххахахахаххаахаххахахахаххахаха :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: Ме умре од смеење!
Инаку ја не грицкам нокти туку таа кожичката до нив. Незнам зашо интересно ми е.... Е ај сеа дај ми чаре на ова или истиот рецепт да го применам ? :icon_lol: :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom