- Член од
- 27 август 2005
- Мислења
- 783
- Поени од реакции
- 7
нокт си е нокт. е сега кога веќе грицкаш, грицкај таму каде што има највеќемари напиша:Стапало? Алллл ти :lud: :lud:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
нокт си е нокт. е сега кога веќе грицкаш, грицкај таму каде што има највеќемари напиша:Стапало? Алллл ти :lud: :lud:
другарче напиша:нокт си е нокт. е сега кога веќе грицкаш, грицкај таму каде што има највеќе
JeCILaDy напиша:Se odviknav od grickanjeto nokti![]()
Дивајн напиша:Темава е споена со постоечката иста таква.
Инаку да имам грицкано нокти. Добро е што на толку грицкање не сум ги упропастила прстите и не ми изгледаат како да се без нокти ...
Втор пат се откажувам и ќе остане вака. Првиот пат се заебав дека изумив да не ги чепкам и во голема паника ги изгрицкав пак ... сега дефинитивно нема да ми се повтори тоа. А како се одвикнав? Во еден ден ... од денес појќе не грицкам и готово. Ставам лак после два три дена (откако пораснуваат малку за да личи нормално) за да ме потсеќа ... грдо би било да ги упропастам со него додека сум на работа на пример, нели? Мене ми успева, незнам за вас![]()
G e G o напиша:Ти бар мојш да ги излакираш и да ти е гадно ко ќе ги грицкаш ам ја ак ги излакирам да поминам после по чаршија и дечко да си барам![]()
Е не ме имаш приметено зш стално ко ќе сум пред компјутер го прам то. Тогаш умов ми е на пасење и се заборавам и ги гризам. А најчесто ко ќе се зачитам некоја тема ги гризамДивајн напиша:Колку не сум те приметила да грицкаш нокти и колку ме чудиш уствари![]()
Абе грицкај нешто друго, запали вигара, било што кога ти оди раката во уста ... со тек на време без многу внимание ќе ти помине навиката ... не ми изгледаш на ептен навлечен, па реагирај си со време дека гадно е да неможеш без тоа:ija: :kajg:
moTaro напиша:Најрадикално решение: али 100% учинок.
1. Скрши тоа прстите на двете руки.(ако пациентот посегнува и по ногите, да се крши и таму)
2. Подхитно на доктор да не угнојат раните.
3. После местењето, докторот става гипс (а што е кључно за рецептот читај: фундаментално)
4. и ..оооps... површината за грицкање не ви е повеќе достапна!
Рецептот да се повторува од чекорот 1(еден) се додека зависникот не се излечи комплетно.
Повторувам, да се повторува постапката од чекорот 1(еден) се додека зависникот не се залечи ко шо требе.
Благодарам на вниманието.