Дали ги (психо)анализирате луѓето?!

• Креатор на темата Креатор на темата Thief
  • Време на започнување Време на започнување
Уф, редовно. Ми треба одприлика 1 час муабет за од прилика да го проценам каков е. Можеби по мене не се гледа, но цело време го правам тоа со соговорникот. И нормално, нема да му кажам дека го анализирам, па нека си збори што сака.:)

не ги психоанализирам другите туку себеси во нивно присуство :-)

Мислам дека колку да сакаме или не подсвесно ги анализираме луѓето, изглед значи како се држи шо носи и уште многу такви детали кои ни формираат слика за личноста како ваква или таква. А кога разговараме посебно кога има поќе луѓе кои се блиски со личноста можи да разбереме многу повеке за каква личност станува збор, посебно на ова мислам шо мисли за нас. Мислам дека сепак деталите како поглед можат многу да помогнат, но и да излажат.
Сега сфатив колку е комплицирано, и дека често самите правиме предрасуди за другите луге од прв поглед, комплицирано е да се осознае личноста во вистинско светло мислам навистина каква е во душа.

Секогаш ! Човек мора да е подготвен, да знае од кој, што да очекува ! Кој како би реагирал во одредена ситуација, не само тоа, туку и каков муабет можам со него да правам, не може со секој се да зборам, и пак како да се надополниме еден со друг, што можам да научам од него, и како може тој да ми помогне или јас него...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom