Дали ги криете емоциите?

Ufffff..emocii...teska tema za diskutiranje mi e mene ova...naivna sum i glupa:classic: slobodno mozam da kazam...vo pogled na iskazuvanje emocii..sea imam decko i svativ sto znaci da se saka...i da se znae na kogo vredi da se iskazat emocii a na kogo ne..a sto se odnesuva do prekrivanje na emocii vo toa sum prva...i mnogu patam radi toa..znaes se pravam mnogu gorda...demek mene nisto ne mi e..a ustvari ja si znam kako mi e...:(:(:(

ama eve se trudam da se promenam...iako vo nekoi situacii podobro e da odglumis ako ne sakas da bides povreden...

Епа јас нејчесто ги кријам емоциите освен пред личностите што стварно ми значат. Сите ме сметаат за неемотивна и камен човек а НЕ е уопште така многу сум емотивна за најмали ситници се растажувам на пр ако видам некое кученце на улица огладнето ако за тоа се растажувам да не зборам понатака:toe::toe::toe:
И човек ме нема видена тажна, секад сум весела и насмеана

Има моменти кога луѓето околу мене не можат да познаат дали сум весела, тажна, лута и сл. Толку сум рамнодушна...дури некои и ми се чудат...Ама има некои моменти, кога имам излив на емоции...на сите шо ми значат им кажувам колку многу ми значат, тие шо не ги поднесвам, знам да ги пецкам, некојпат и да се скараме.

Gi pokazuvam,epten sum emotivna,so ako gi trupam u sebe,ako e za taka pa daj ke bidam sama na svetov togas nikoj ne mi treba dovolna sum si na sebe.Pa sto ako gi krijam neznaci deka ne sum povredena,isto mi se faka duri i poloso eden den ke pukne seto toa i sto ke se desi....vaka barem ke podelam so tie sto mi znacat i dobro i loso...

Порано не ги криев, јасно и гласно ги истакнував а сеа мислам дека е подобро да се кријат. И така неможе денешниве луѓе да сватат некои работи. така да многу е подобро да сокриеш.

Premnogu sum custvotelno i za mene e mnogu tesko da gi krijam emociite...sekogas site znaat kako mi e...sakam sekogas da go skrijam toa a mi uspeva vo posledno vreme....ako ne mi e denot obicno se pravam najsrekna na celiot svet zaso nesakam da znaat dali sum iznervirana i ke mi se kacat na glava!!!

Mislam deka koga bi gi skrila svoite emocii bi pominala so pomalku solzi, no sepak sum dosta otvorena i dokolku ne go kazam ona sto go mislam i cuvstvuvam se gusam!

па искрено ги кријам(не секогаш) зошто ме прават посилен и помоќен
мислам има многу добивки во криењето

Jas ne krijam emocii,mnogu retko...Toa sto go custvuvam go kazuvam vo prav moment,mada neznam zasto mi imaat kazano deka deluvam ko ladna licnost:toe: (a ne sum)..

Koa sum happy, togas apsolutno ne krijam emocii, non-stop si peam, si igram bez muzika, i site gi zarazuvam so dobro raspolozenie. A ako nesto ne mi e pogoden denot, probuvam da skrijam, ama stalno neuspesno. Odma me otkrivaat deka nesto ne mi e OK.... Ipak nikogas ne ja simnuvam nasmevkata od liceto. Se smeam i koga pla4am.... :)

~ThE_VaMpIrE~ напиша:
Premnogu sum custvotelno i za mene e mnogu tesko da gi krijam emociite...sekogas site znaat kako mi e...sakam sekogas da go skrijam toa a mi uspeva vo posledno vreme....ako ne mi e denot obicno se pravam najsrekna na celiot svet zaso nesakam da znaat dali sum iznervirana i ke mi se kacat na glava!!!

во последно време и јас сум нешто слично..
на пр.сега во моментов ми иде да ги :pishtoldz сите,ама сигурна сум дека тие околу мене мислат дека се ми е „подредено како што сакам јас“

Па и да сакам да ги скријам нема да можам, кога нешто ќе ме повреди се ми иде у пм и сите можат да го видат тоа. Ама па и не ми е криво.

Nekogas se trudam da gi sokrijam,tesko mi odi ama vo nekoj slucaj e podobro taka.

Ne gi krijam i nesakam da gi krijam ako za toa nema posebna pricina.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom