Дали е голема разликата помеѓу рок и метал ? Дали метал музиката е сатанистичка ?

• Креатор на темата Креатор на темата Boxy
  • Време на започнување Време на започнување
Не се бањаат и ако некој си ги измие нозете,го бркаат од бендот.
тие имаат некој синдром со пљувачни жлезди, на концерти утоп се прат од плукање, бендот свири и плука на публиката - публиката скокаат наоколу ко скакулци и го плукаат бендо и меѓусебе. можи зато и немаат потреба од капење?

тие имаат некој синдром со пљувачни жлезди, на концерти утоп се прат од плукање, бендот свири и плука на публиката - публиката скокаат наоколу ко скакулци и го плукаат бендо и меѓусебе. можи зато и немаат потреба од капење?
Па сигурно го гледале тоа од мајката природа како ламите плукаат и мачките се лижат,а со тоа и си ја оддржуваат хигиената...

Што има врска ако им се сатанистички текстовите, некогаш се слушаат ради музиката. Јебига. Еве на пример мене Мерлин Менсон ми е малку ретардиран со тоа појавите (и текстовите) али е страшно талентиран. Или христијанскине ствари не Нил Морс никогаш не ме заинтригирале да читам лирикси и разглабувам пошо не верувам во такви работи али за уво оркестрациите му се мастер пис. Него да се навратам на муабетот, метал и рок музиката како правци и се и не се слични пошто постојат мал милион под жанрови, пример хард рок со хеви метал се (до негде) или пак технички дет метал со индустријал рок шо се дијаметрално спротивни. Ваљда си некој млад што вчера ги пронашол плочите на татко му па те копка прашањево, што знам види што ти лежи на уво јас на пример уште од средно слушам прог рок/метал пошто тука ти се имплементирани сите оние мал милион жанрови и поджанрови но не значи дека не пуштам од време на време АЦ/ДЦ или што знам таму, Колдплеј. :)

@Boxy ти колку сатанисти (металци) познаваш?
Значи тие не се сатанисти, тие поточно се атеисти, но од каде да знам од тие што се претставуваат како атеисти може да има и некој сатанист :D Иначе мене не ме бунат децата што ги познавам туку се она што и на јутуб, интернет се шири и.т.н.

Мене никогаш не ми била преокупација текстот, многу често не ни обрнувам внимание на него.

И да сакаш неможеш да го разбереш.... посебно кога ќе почнат пејачите на метал бендовите да ждригаат на микрофонот

Еве пример... почни од 3:25 да слушаш :pos:

И да сакаш неможеш да го разбереш.... посебно кога ќе почнат пејачите на метал бендовите да ждригаат на микрофонот

Еве пример... почни од 3:25 да слушаш :pos:

you were saying? :D

ќе забораев... и оваа што е скроз обземена

Последно уредено од модератор:
Извинете на офф топик ама малку да раскршиме монотонија и сериозност.

Вистинита прича:
Го прашуваат Маркусот (замјациве го знаат) :
- Ти бе металец си?
а овој ко ис пушке:
- Не бе партизанка !!!

Јас не би рекла дека стилот на музика си има врска со религијата.
На пример јас слушам метал и рок, па сум христјанка, и тоа верник.
Тоа е само музика. Кој сака нека си биде сатанист, јас не сум сатанист ако сакам метал.

Јас не би рекла дека стилот на музика си има врска со религијата.
На пример јас слушам метал и рок, па сум христјанка, и тоа верник.
Тоа е само музика. Кој сака нека си биде сатанист, јас не сум сатанист ако сакам метал.
не е битно како ти се осеќаш, шом ти се бендисва металната музика и ја слушаш и тресиш со глата то е знак дека си во канџите на сатаната. Тој веќе ти влезе во душата и те тера да ја слушаш неговата музика. Во сите метални песми има скријени сатански пораки дали преку текстојте дали преку ноти некогаш и на опаковките од плочите... важно тука е, и шом тоа те исполнува таква музика значи си исполнета со ѓаолот.

не е битно како ти се осеќаш, шом ти се бендисва металната музика и ја слушаш и тресиш со глата то е знак дека си во канџите на сатаната. Тој веќе ти влезе во душата и те тера да ја слушаш неговата музика. Во сите метални песми има скријени сатански пораки дали преку текстојте дали преку ноти некогаш и на опаковките од плочите... важно тука е, и шом тоа те исполнува таква музика значи си исполнета со ѓаолот.

Aбе шоо...

Ај некој нека сврти на треш метал и да отиде во канта, бидејќи муабетов е стварно смешен.

Ај некој нека сврти на треш метал и да отиде во канта, бидејќи муабетов е стварно смешен.
Зошто треш???Треш значу ѓубре,а тоа пак е поврзано со пеколот...Што му правиш на ѓубрето?Го фрлаш во канта,на земјата...надолу...И по таа логика чим оди надолу значи...оди во пеколот...Гледаш?И трешот е сатанистичка музика...[DOUBLEPOST=1397219937][/DOUBLEPOST]Си оди металец (сатанист)дома во 4 сабајле камен направен,мајка му го пречекува и му вика:
-Сине,добро ли си? Да ти пуштам метал(сатнски) за да се освежиш?
-Ма каков метал(сатнски) ма...пушти ми турбо волк да ми олесне да повратам.

Зошто треш???Треш значу ѓубре,а тоа пак е поврзано со пеколот...Што му правиш на ѓубрето?Го фрлаш во канта,на земјата...надолу...И по таа логика чим оди надолу значи...оди во пеколот...Гледаш?И трешот е сатанистичка музика...[DOUBLEPOST=1397219937][/DOUBLEPOST]Си оди металец (сатанист)дома во 4 сабајле камен направен,мајка му го пречекува и му вика:
-Сине,добро ли си? Да ти пуштам метал(сатнски) за да се освежиш?
-Ма каков метал(сатнски) ма...пушти ми турбо волк да ми олесне да повратам.

Вицов си нема поима, металци први си доаѓаат дома, во 12 саат со автобус, зашто свирката им почнала во 8.

Значи претежно слушам рок музика, многу ретко и метал. И како јас што знам метал музиката е произлезена и е правец на рок музиката. Па има разлика, но е премногу мала. Секој знае дека металот е по динамичен, повеќе е за будалење и.т.н. Но правам муабет со некои металци и ми тврдат дека разликата меѓу рок и метал музиката е пре-пре голема. Имам нешто слушнато и дека рок музиката ја слушаат христијаните, а метал музиката сатанистите. На мој чичко другар, беше во македонски рок бенд и го имав слушнато дека го тврди токму тоа, и рече: "колку верниците, атеистите и сатанистите да тврдат дека металот не е сатанистичка музика не е така. ОНој кој го слуша метал го опседнува сатаната и станува сатанист". Па метал музиката има и некои правци како live canibalisam и exorcisam. Па колку и да се слични музиките знам металци што мразат рок музика и рокери што мразат метал музика. Тие тврдат дека тие два правци немаат врска со верската определба, сепам музикте се слични, а едните ги мразат другите. ЗОШТО? Не сакаат нешто да признаат ? Кријат нешто? Тврдат дека има голема разлика, а ни самите не знаат да ја објаснаат таа ОГРОМНА РАЗЛИКА. Па сакам ваше мислење дали е пре голема разликата меѓу метал и рок музиката, и ако е која е. И дали метал музиката ја слушаат сатанисти, а рок музиката христијани.
Најдобро дојди у парк 2-3 пати ке запознаеш многу луѓе што слушаат ем добро ке поминеш ем ке дознаеш шо сакаш вака сите различно ти зборат и не се замарај сатанисти 300 ствари повеќето е све маркетинг иначе служни Blind Guardian,Slayer,Cannibal Corpse :D препорака ова :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom