Дали да се запишам на факултет за ликовни уметности?

• Креатор на темата Креатор на темата pal4e_mk
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 декември 2008
Мислења
13
Поени од реакции
0
дали да се записам на факултет за Ликовни уметности кажете ве молам :helou::helou::helou::helou::helou::helou:

Ako te biva za crtanje, imas talent a i sakas da odis tamu ne se dvoumi tuku odi.Nema nisto poubavo do toa da ucis za ona sto go sakas.

Не треба прво средно да одлучиш кај ќе се запишуваш?Ко што ме служат очиве имаш 14 години.Додека си у средно стопати ќе се премислиш за каде на факултет.
Ако сум нешто у забуна,ондак запиши се,ако ти иде и ако сакаш тоа,не знам што бараш мислење од нас,не сме ти ни нешто родители ни па ние одлучуваме кај ќе се запишуваш.

Не треба прво средно да одлучиш кај ќе се запишуваш?Ко што ме служат очиве имаш 14 години.Додека си у средно стопати ќе се премислиш за каде на факултет.
Ако сум нешто у забуна,ондак запиши се,ако ти иде и ако сакаш тоа,не знам што бараш мислење од нас,не сме ти ни нешто родители ни па ние одлучуваме кај ќе се запишуваш.

Kога станува збор за уметностите тука треба да си талентиран не е потребно многу општото образование.
За големите таленти се дозволува да се запишат на факултет и без завршено средно образование.
Кај нас сум слушнала дека имало ваков случај а за во странство сите знаеме сме читале или гледале талентирани музичари, ликовни уметници, па и информатичари со 10тина години се запишуваат на факултет.

Може и пал4е е огромен талент :icon_lol:

Инаку не може друг да ти каже кај да се запишеш. Тоа е твоја одлика која многу ќе ти значи во животот. А животот е твој и ти сам треба да режиш како ќе го живееш. А факултетот е многу значаен избор во животот. Иако не значи дека понатаму ислучиво со тоа ќе се занимаваш.

пал4е, немој. нема просперитет. нема леб. гледај од економски аспект. иди нешто јазици, или општа гимназија, за после да одиш на IT технологии. =)
едит-глеам прашуваш за факс, ама ти кажав средно според годините што ги имаш наведено.
мада, истото важи и за факс =) јазик или компљуктори.

пал4е, немој. нема просперитет. нема леб. гледај од економски аспект. иди нешто јазици, или општа гимназија, за после да одиш на IT технологии. =)
едит-глеам прашуваш за факс, ама ти кажав средно според годините што ги имаш наведено.
мада, истото важи и за факс =) јазик или компљуктори.
Јазичари, компљукторџии, правници има да земеш и да ринеш низ земјава. Пола работат ко келнери, 40% седат дома и мрчат за владата и за тоа како не чинело ништо и 12.5% проработуваат по нешто ама кратко. Со ова дојдовме до бројка од 102.5% имплементиран просек бај сињор Амди.
Башка само на Ликовна Академија дипломите не ги даваат во конусоидни куртони т.е. се поразлични од другите дипломи кои се во конусоидна форма и можеш да си ги бутнеш во аналниот отвор:)

Ти со четворчето:)
Ако те влече уметноста иди, терај си работа таму и не му ја мисли многу.

Јазичари, компљукторџии, правници има да земеш и да ринеш низ земјава. Пола работат ко келнери, 40% седат дома и мрчат за владата и за тоа како не чинело ништо и 12.5% проработуваат по нешто ама кратко. Со ова дојдовме до бројка од 102.5% имплементиран просек бај сињор Амди.
Башка само на Ликовна Академија дипломите не ги даваат во конусоидни куртони т.е. се поразлични од другите дипломи кои се во конусоидна форма и можеш да си ги бутнеш во аналниот отвор:)

Ти со четворчето:)
Ако те влече уметноста иди, терај си работа таму и не му ја мисли многу.
има, што не значи дека сите се способни.
ако е јазичар има опција да предава во школо, во приватно школо, приватни часови, превод на книги(АЛООО КЕШ ЛЕЖИ ТУКА), судски преведувач...
ако е компљукторџија, пак повеќе шанси има да се вработи негде, со добра плата, отколку ако е "сликар". сепак, IT е иднината.
правници не го советував, за да има повеќе место за мене. ебате. има и тука работа, само... тежок е почетокот.
на крај краева, што е битно како ја даваат дипломата? ко дипломата да ти е гарант за голема плата... џабе уметник, ако нема пари за четки, боја и парче хартија.

Кенгуре паметно што не го советуваш да иде на правен :icon_lol: подржувам ова!:)

Али се преполни државава и со економисти и правници и информатичари и јазици што учат врие од преведувачи и од секакви учители по школиве. А кај тие луѓе да се вработат? Па и во некоја држава од ЕУ ќе нема место за сите. Не е возможно да има толку работни места за тие дејности.

Ние како земјоделска земја ни треба земјоделци е таму е иднината :)
Одете на земјоделски или технолошките факултети најдобро е. Ама ако идеш таму си сељак по нашки. А останатите правници и економисти кои седат дома без работа и дремат пред компјутер се угледни луѓе и фраери. Жими таквото.

јас ти предлагам ти првен да се запишеш во средно уметничко школо па потоа ке ти биде полесно за на флу.јас ти кажувам од лично искуство!!:smir:
а и ако планираш да се запишеш било каде дали средно или на флу треба да почнеш да вежбаш цртање акт,портрет-анфаст,профил на жив модел и на скулптура.треба да си добро поткован затоа што конкуренцијата на флу е многу голема а и самиот знаеш колку малку примаат.и биди спремен на големи матерјални давачки(зависи од насоката)-графичар ке треба секоја год. да купуваш цинк а за хартија да не зборам!-за сликар не се нешто помали трошоците од графичарот.
запиши се ти првен во уметничко па после ке збореш кога ке завршиш за академија.
ако ти треба ке ти кажам што ке ти треба за приемен во упу:smir:
поздрав до тебе и се надевам дека ке одбереш уметничко школо!

ако ти незнаеш дали да се запишеш ние па ич.
тоа е одлука што треба сам да си ја донесеш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom