Дали цигарите се луксуз?

• Креатор на темата Креатор на темата X3m
  • Време на започнување Време на започнување
Редлолс

Кога ќе умреш и кога ќе умрам јас каде ќе не сместат?

Pojma nemam. Samo ima edna razlika, ti razmisluvas kade ke bides smesten posle smrtta, jas razmisluvam kako najubavo da proziveam dotogas.

--- надополнето ---

баш ми е мило за тебе што спортуваш - браво само продолжи така а за тоа со доктори те молам не збори.. идам на доктор и он со чашката узо и цигарата у рака очекуваш да ми помогне? и кажи ми уше нешо.. Колку време пушеше и пиеше? баш ме интересира и битно прашање по колку цигари пушеше на ден?

--- надополнето ---

а зарем реков јас некаде во постот дека е убаво да се пуши?

Da vo pravo si za zdravstvoto kaj nas. Mozebi loso posociv no dolgo vreme ziveev vo stranstvo pa ete tamu doktorite si ja znaat rabotata. Mene ne mi bese namerata da se falam deka sportuvam ili ziveam zdrav zivot. Tuku sakam da posocam sto e korisno a sto ne vo zivotot. Inace tocno nemoze da se kaze ali pusev okolu 4 godini i prosek ako izvadis po kutija/nepolna kutija na den.
Kako i da e srekno, kako sto rekov voopsto ne sakav da nametnuvam svoe mislenje ili da "jadam gomna". Samo da pomognam.

Луксуз и навика тоа се цигарите.
П.С. и задоволство.

Како може нешо што не е неопходно + штетно да е луксуз?
Дали кокаинот е луксуз?

Секое задоволство се плаќа.
А реципроцитетот е на задоволително ниво.

Како може нешо што не е неопходно + штетно да е луксуз?
Дали кокаинот е луксуз?

Не сум пробал, ама кокаинот сум чул знае да биде доста добар. :)
И како таков и луксуз.
луксуз=добро

Не сум пробал, ама кокаинот сум чул знае да биде доста добар. :)
И како таков и луксуз.
луксуз=добро
Луксуз е нешо што не е неопходно, али боље е со него.
Шо е боље со кокаин/цигари?
Kewl-нес левелот?

--- надополнето ---

[/COLOR]
а зарем реков јас некаде во постот дека е убаво да се пуши?[/QUOTE]

на прашање со прашање не се одговара, иначе очигледно е дека се ШТЕТНИ цигарите , само то е шо да прајш зависност е слично на дрога не можиш да ги откажиш и сеа се убедуваш самиот дека не се штетни по здравјето итн..

Луксуз е нешо што не е неопходно, али боље е со него.
Шо е боље со кокаин/цигари?
Kewl-нес левелот?

Да...у краен случај е така. :)
Се зезав малце околу кокаинот, иначе
луксуз=добро(нешто што е повеќе од нормално да речеме).
А незнам што е подобро со кокаинот, не сум пробал.
Ама за цигарите знам, го намалува чуството за страв.
Како неутрализатор за лоши програмчиња, ама за разлика од топлото мајчинско млеко(што би рекол Ошо)
има неколку нус-спродукти. Повеќе заради хемикалиите(додатоците) што се тураат.
Инаку у изворна форма чист тутун од време на време како што го користеле индијанците е добар-луксуз :)

--- надополнето ---

Ама тутун, а не цигари. :)

Да...у краен случај е така. :)
Се зезав малце околу кокаинот, иначе
луксуз=добро(нешто што е повеќе од нормално да речеме).
А незнам што е подобро со кокаинот, не сум пробал.
Ама за цигарите знам, го намалува чуството за страв.
Како неутрализатор за лоши програмчиња, ама за разлика од топлото мајчинско млеко(што би рекол Ошо)
има неколку нус-спродукти. Повеќе заради хемикалиите(додатоците) што се тураат.
Инаку у изворна форма чист тутун од време на време како што го користеле индијанците е добар-луксуз :)
Не дали е никотинот луксуз, цигарите дали се.
Пошо по таа равенка - Наргилето е луксуз, цигарите се едноставно штетни.

За луксуз се... јбг ама то е :)
@ Redlols вие спортистите сте бесни за некој теории а истото го правите само се криете...

За луксуз се... јбг ама то е :)
@ Redlols вие спортистите сте бесни за некој теории а истото го правите само се криете...
Nemam zosto da se krijam. So godini rabotev kako fitness instructor i samo se obiduvam da objasnam nekoi raboti i da pomognam. Prodolzete da pusite, vas zivot e toa. :)

Па треба да си глуп или рокфелер да кажеш дека не се луксуз, пакла по 60 денари на ден, тури 60 денари на недела, па на месец и ќе видиш дали е или не е.

Се што не е неопходно и претерано е луксуз!!! Па според ова и храната е луксуз понекогаш... се мисли на она плус. Доручек, ручек, вечера, ужинка нели? ама има луѓе што јадат ко стока 24/7 и трошат многу поише пари отколку некој што пуши едно пакло цигари за два три дена. Плус им покачува масти во крв, телесна тежина и што ти не... јебига! :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom