Дали цигарите се луксуз?

• Креатор на темата Креатор на темата X3m
  • Време на започнување Време на започнување
otrovna zavisnost koja nevodi kon nisto dobro!
A za luksuz normalno deka se luksuz , zemame plata po 200-300 evra a za cigare se davaat i po 50 evra.Toj sto nepusi da si gi stedi istite pari na saglam odmor moze da si otidne!

Се луксуз, но повеќе тешка и лоша навика макар и зависност нека е, од која ни јас не сум помислила да се откажам.
Луксуз се во ситуации кога дневни примања ти се помали од цената на една кутија ... Форчн ја фаќа за малку оваа граница, ама и таа никако да ги откаже, мамата ... :podsmev:

Цигарите се луксуз,нема што да се прашува. Тоа е зависност од кој никој не може да се откаже,и поради која се троши голем џепарац(доколку си паразитче) или голем дел од платата(вработен адулт у македонија). Е,сега за оние што си имат фирми,или се малце побогати,можеби за нив не се луксуз,ама не е важно дали заработувате 100 евра или 5 000 евра бидејќи сепак дел од сумата која ја заработувате давате на нешто кое ви го загрозува здравјето,а да давам пари за да си направам лошо на себе е претеризам. Не можам да не ги осудувам тие кои што почнале да пушат и не можат да престнат бидејќи цигарите се зависност,но ти си крив што си дозволил да те натераат другар(к)ите (или си се интересирал/а) да пробаш цигара. Ај доста идев оф-топик,според мене цигарите се луксуз.....
fd.gif

izjasnete se so mislite za cigarite dali se luksuz ili ne i objasnete zosto taka mislite
па за повеќето деца се, затоа што имам другарчиња што пешки ако треба вечер ке излезат до град и пешки ке се вратат до дома само за да имаат пари за утре да си купат кутија цигари.

Додека за циганите што просат воопшто не се :)

една од причините што не пушам се затоа што немам пари :)

луксуз се,затоа што не се неопходни на човекот ни како организам ни како општествено битие
а за зависниците е потреба, ги жалам

луксуз се,затоа што не се неопходни на човекот ни како организам ни како општествено битие
а за зависниците е потреба, ги жалам

ne treba da ne žališ, možemo i sami :)
inače luksuz e ako ti ide edna pakla na dn.

Не претставуват проблем парите (барем не за цигари не се луксуз:))
ама немам желба да ги пушам... ќе смрдам на цигари + зависен си од нив.. едноставно несакам да пушам сум пробал и не ми прават посебно задоволство :toe:.

Па реално да...незнам како се исплати секој ден да одделуваш по 60-70 денари за цигари...среќа не пушам :baeh:

Самиот призвод се води како луксузно добро, така да, да, луксуз е на некој начин. Навикнав да одвојувам по 60 70 ден на ден за цигари и тоа е, не сакам да мислам дали ми е луксуз или не:toe::pos2:

Како не...има многу попаметни работи што можеш да ги купиш и да те задоволат отколку 50 денари за цигари да фрлиш:)

и ја да не пушев ќе имав такво мислење :wink:

прво дрогата беше тоа у 60-те години
сеа у 21 век се цигарите

којзнае шо ке биде у 22 век

цигарите се тапа ствар на која трошиш безвезе пари само за се отруеш и да живееш помалце

mercedes luksuz li e?

Како не...има многу попаметни работи што можеш да ги купиш и да те задоволат отколку 50 денари за цигари да фрлиш:)

Cigarite se luksuz za toj sto nema pari a za toj sto ima i mercedes ne e luskuz. Deka se stetni znam i samiot zosto sum pusac i sakam da gi otkazam samo neznam koe toa drugo zadovolstvo ke si go pruzis so tie 50 denari koi gi spomenuvas...mozebi ke kupis dve paketchinja ORBIT? :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom