RocknRolaa
Rafa Para Siempre
- Член од
- 21 февруари 2010
- Мислења
- 6.869
- Поени од реакции
- 9.740
Jas pod sam podrazbiram da se druzis so knigi, filmovi, muzika,internet, ali ne so luge posto koj kur ke ti se za muabet koa se pametno napisano e, sto ima sega on da mi kazuva vaka onaka, znaci ne sum na planina poso neam mesto vtoro sakam da citam a tamu nema internet i muzika razbiras, jas sakam da se druzam so idealitetite ne so realitetite, ne mi trebaat luge, no nivnite proizvodi od izvonredni primeroci od coveckata rasa mi trebaat bidejki mi pravat zadovolstvo....
Значи ако те разбирам добро. Ти во пракса го спроведуваш следново: Не комуницираш со никого, туку ги користиш само човечките производи. Како тогаш купуваш леб, плаќаш сметки, ја купуваш книгата за читање?
Ти може си ја свел комуникацијата на минимум, но сам подразбира буквално сам. Одиш се лишуваш од се живо што знаеш и што е од човек создадено, и јадеш само она што создала природа, во колиба создадена од тебе самиот.
Патем, виртуелно комуницираш и со мене во моментов. Пак не си сам.
Можеби имаме различна идеја за самотија. Но тоа не го менува фактот дека сите производи во кои уживаш ти се пласирани токму од луѓе, а од истите доаѓаш преку комуникација со други.