Дали би заминале во странство?

• Креатор на темата Креатор на темата VeGaS
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би прифатиле да одите во странство?

• Да

Гласови: 485 77,7%
  • Не

Гласови: 139 22,3%

• Вкупно гласачи
    624
Garfield напиша:
Wow, Ramada, a be, aman, med i mleko nema nikade, a uste pomalku vo Amerika.

Imas deca?
Ne znam, jas imam, a za da jadat ne gi gledam osven vikend i eventualno ako ne se zazpani koga ke dojdam od rabota, a imam rabota da zavidi sekoj.

Kako sto imav i vo MK i koga ke se vratam pak ke ja imam istata, ama tamu poveke ke imam vreme za niv, drugarite, za sFe.

Koj kako si ja naredi. Kvalitet se ceni sekade, pa i kaj nas, za razlika od Amerika kade mater ke ti zaebat, vo MK, ako si uporen, a si investiral vo sebe, neli, edukacija i what not, nema da imas problem. Placat onie koi ne investirale vo sebe, a milat vecno ke traese soc-realizmot.

Ocigledno deka ne si procital SE!!
Mislam deka treba da go procitas prethodno napisanoto!Tocno e deka koj kako ke si ja naredi taka i si zivee,a vo slucajov jas ne mozam da se pozalam ni najmalku,osobeno ne moeto dete koe zivee dosta dobro(materijalno),a me gleda sekoj den.Se vo zivotot si ima svoja cena...

Е па би заминал, зошто да не. На факултет или одмор на некое време.. а да се преселам да живеам во странство не знам.. прво треба да размислам.

Bi zaminaaallllllll . Kade i da e bi zaminal . Ovde nema care ......

Ako sega se prasuva odmaaa!!!! smaceno mi e i na mene ovde

А каде би заминале? Што би правеле во тоа фамозно страбнство? Од што би живееле? Мислите дека парите растат на дрво, а работа има на претек???

На пример САД е the biggest third world country by population poverty and unemployment! Ха.

ja definitivno ne bi zaminal i ako treba posleden da ostanam u drzavava ...tatkovina si e tatkovina :P ne ozbilno nikogas ne bi zaminal...

Definitivno da..bi zaminala...ama pak bi se vratila tuka...ipak doma si e doma...i ipak Makedonija e edna drzavicka koja bas poradi mnogute "dupki",nudi eden vid slobodno ziveenje...siromasno..ama slobodno..heh

Da pa zasto da ne, megutoa mislam deka poubavo e onaka samo da se vidi svetot da se proseta, pa i da se posedi malku,megjutoa za da ostanam tamu ke vidam kako e, mozebi tuka e podobro...iako mislam deka ipak kaj nas e najbolji
za ziveenje

Сега добив една прималива понуда за да заминам во септември..ама ја прифати ја!Премногу работи ме врзуваат тука...сега да заспијам тука,опкружена со љубов,луѓе кои ми значат и ги сакам,заштитена,задоволна а да се разбудам утре некаде сама и да дишам ладен негативен воздух!
Ах..понекогаш е полесно да ја поделиш топлата кришка со друг одколку цел студен леб да го изедеш сам!

би заминал ама на неколку месеци зошто си викам дека нема да можам да издржам настрана нема слобода таму како тука :toe:

Iako si ja sakam Makedonija sepak bi posol nekade stranstvo. Ama sigurno, ama sigurno NE poveke od mesec.

Martin$ напиша:
Iako si ja sakam Makedonija sepak bi posol nekade stranstvo. Ama sigurno, ama sigurno NE poveke od mesec.
Тоа е веќе одмор!:helou:

Da ziveam podolgo vreme od drzavava nema sansi na odmor vo Grcija ili Bugarija moze taka 10 dena.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom