Дали би возеле “ретро-ретро’’?

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би поседувале/возеле тнр. “ретро-ретро’’ коли?

• Вкупно гласачи
    38
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Лично мислам дека новиот Morgan 3 Wheeler е фантастична кола.

Модерна технологија и супер-класичен дизајн-браво! Дефинитивно би ја возел.

Ме интересира резонот на тие што се против (ако има такви).

http://www.caranddriver.com/features/11q1/2011_geneva_auto_show_10_coolest_debuts-feature

morgan_3_wheeler_201_cd_gallery.jpg

morgan_3_wheeler_204_cd_gallery.jpg

morgan_3_wheeler_208_cd_gallery.jpg

--- надополнето ---

Некако непрактично ми изгледа. Багажник? Вожња у зимно време? Резервни делови?

А инаку вака за show-off, па да. Кој не би?

Баш Морганов можеби не, ама концептот ептен ми се допаѓа и е нешто за кое размислувам понекогаш. Да го имам дизајнот од она време, а со оваа технологија. Да можам да мавнам еден апдејт на Махиндрата која влезе во својата 41 година, и да не мислам барем за наредните 2-30 :)
Верувам дека ова од погоре е скапа богаташка играчка...

Да, доста скапа работа е колава, а Морган е една од последните ако не и последна фабрика за традиционални возила.

Инаку ги има и во модерна верзија трицикливе, но за разлика од тие горе, ама ич не ми го прават ќефот. Како целосно да ја утнале работата.

hodge-hawk_2.jpg

Би ја возел , но не во Македонија , би ме сметале за чудак .За ваква кола треба да се има посебен стил , не секој би сакал да стави кожна капа како од 30тите , кожни ракавици и очила .

Oва на сликиве баш и не, не е по мој вкус, искрено кажано, но ретро возило, т.е. олдтајмер, или пак рестомод - СО ЗАДОВОЛСТВО!

Ова? Ехее, само дај ми го, што знам, me.. kinda like it :) За летно време многу нормално. Баш и ако е бучно уште поголем плус за нервирање комшии. :icon_cool

Od prevozni aternativni vozia nikogas dosta :)))

Moze i retro, i trinozni, i so krica... i oklopni, ma seeee.....

Вакви како на сликиве не баш, али олд тајмери обожавам.

Ако ми го дадат така за џабе зошто да не го возам а да мавам пари за вакво не иде у обзир.

Вака некако... само што јас би му ја вратил оригиналната маска и со можеби не толку екстремен лифт и гуми.

cj_overview_2.jpg

iconcj3bint.jpg

еве слика од оригиналната маска додека е правен овој... инаку на него се е ново.

33010011520_large.jpg

Овој вака во кит форма чини $15.000, додека оној од погоре $45.000

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom