Дали би седнале на кафе со некој/а бивш/а?

• Креатор на темата Креатор на темата Zbratko
  • Време на започнување Време на започнување

Dali treba da se ostane vo kontakt so bivsh/a

• DA treba da se ostane vo kontakt

Гласови: 209 37,0%
  • NE ne netreba (nikako) da se ostane vo kontakt

Гласови: 82 14,5%
  • ZAVISI (od sto?)

Гласови: 274 48,5%

• Вкупно гласачи
    565
Jimmy напиша:
Да,нема проблем,еве баш пред некој де бев на кафе со бившата и баш беше убаво,видовме кој до каде е, со кого оди,поделивме некои совети и така....
Па нели последната реченица при раскинувањето претежно гласи:
-ОК ќе си останеме другари,нели? :toe:

Леле колку ја мразам оваа реченица!Многу ми е дибилна и излишна!
Ама ќе останеме пријатели нели?!?:icon_roll

Сум била на кафе со бившиот и баш сум си поминала екстра!:motor:

Јас гласав за зависи затоа што зависи од начинот на кој што сме се разделиле.....Иако јас конкретно сум во контакт само со еден од моите бивши. Не знам зошто али едноставно не ми оди некако да се гледам на кафе со некој со кој сум се бакнувала, сум спиела, сум делела интимни моменти...Значи некако не ми одат тие две работи заедно....Ако бил само авантура, онака мување или кратка врска од 2/3 недели тогаш океј не е ништо страшно. Али ако сум била заљубена во него,или тој во мене, во никој случај.

Prvo: zavisi na koj nachin sme se razdelile. Ako se bilo OK, nemam problem sednam na kafe no da razvivam nekoe prijatelstvo so bivshi- ne sum za toa.
Bivshi dechko si e bivshi dechko! Ok e i da se pozdravime i da sedneme na po edno kafe, no da se gledam kontinuirano mislam deka ne e etichki i ne e fer prema lichnosta so koja kje ostanam ponatamu vo zhivotot. Kolku i da e siguren vo mene, ako navistina me saka nema da mu bide seedno da odam na kafe so bivshiot tolku chesto. A i shto kje razglabame? - Kje si davame soveti za odredeni prashanja??? Abe ajde...

Сум седнал и да ви кажам искрено се чуствував како да седам и да пијам кафе со крокодил :motor:

Devinitivno DA.So site bivsi sum vo dobri odnosi,eden mi e najdobar drugar,dobri 4god...Ima 2-3 so koi voopsto ne kontaktiram zatoa sto mnogu bilo gadno raskinuvanjeto.Ama ja sepak sum za da se ostane vo kontakt so bivsite zasto sepak i oni nekogas bile del od nasiot zivot.

Abe golem qr kako sum raskinala,dali sum so dug i slicno stop that shit already!Si bil so nekoj,sega vise ne si nema bas nekoja filozofija,ako si delela momenti,si gi delela togas,ako ti e strav da ne ti se vratat custva radi tebe e ,ako seuste imas cuvstva pak e radi tebe,ne gledajte tolku konzervativno na rabotite.Toa e isto kako da kazes,abe ne mozam da se fatam so nego,znae koj se mi se svigja i sme delele momenti(na drugarska baza)Koga prekinuvas vrska,ednostavno se trudis da zaboravis nekogo i go zaboravas posle veke ne e vazno dali si imal nesto,lele,patem mojot decko ima edna najdobra drugarka i so nea idese pred 3 ili taka neso godini,a pokraj to i jas se zbliziv so nea,baska togas raskinaa zasto uvidoa deka ne ide epten im e drugarska vrskata!Sea usra neso,bese ppijan pa i se javil ja oteral pa go karav pa sea im dogovaram da se smirat,pa me pcujat abe greota!

Зошто да не, ако сме ја завршиле врската у стилу ај да останеме другари, без некои поголеми заебанции, и двајцата сме увиделе дека не иде и прекинуваме, зошто да не испиеме и едно кафенце не сме се испокарале. Али ако е обратно тогаш во никој случај

Зависи од тоа каков бил крајот. Јас со бившите не гледам причина да се видам и да си опраиме муабет ама они неќат... Како лоши спомени..:/

Tocno e deka zavisi no sepak zasto da ne ostanes u dobri odnosi so bifsiot?iskreno samo so 1 od bifshite ne sum u dobri odnosi i zalam sto taka ispadna ama ne gledam nekoja posebna precka zasto da ne izlezes so bifsite na kafe?

Zavisi od toa kolku dlaboka i dolga vrska sum imala so tipot i kako zavrshila. Ako zavrshila krvavo ne bi sedela nan kafe so nego, ako zavrshila civilizirano (kako poveketo), ondak bi sedela :)

Јас одбрав зависи зашто од кај да знам за каква работа сум раскинал.Еве партали се направам со девојка ми и што утре пак ќе си направам муабет ќе си излезам на кафе ќе си се поздравам абе ајде колку нема врска а не верувам ни еден од вас дека ќе го направи тоа

И ја одговорив зависи како сме раскинале. Нормално ако било тешко раскинувањето и паднале тешки зборови нема да седнам и да се правам ко ништо да не се десило. А и ако имам дечко прво би го прашала дали му смета тоа па после би идела зошто глупо би ми било ако он дознае од некој друг за тоа и да си помисли све и свашта.

Da sum sednala i super si pominav! Mislam dek duri i nekoi stari custva malce mi se navratia pa malce vakavoto gledanje go racunam za rizik na otvaranje na stari rani ! No sepak nemora da znaci ipak bitno e kako bilo so toj bivsi:)

ако сум прекинала онака по мирен пат и сме решиле да останеме другари а истото решение е најдбро и за двајцата не гледам ништо лошо во седнување на кафе..баш ке ми годи...муабет...озборувања...бла бла....
но ако сме раскинале онака болно нема шанси да седна..или па ке седнам али нема да го сметам за жив!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom