Дали би се мувале со некој/а, доколку знаете дека тој/таа има девојка/дечко?

• Креатор на темата Креатор на темата Ambrosio
  • Време на започнување Време на започнување
не би направила тоа затоа што после грозно ке се чуствувам и ке се каам и ке си мислам како ми било на мене кога такво нешто би ми се случило:nesvest:
абе обично сите си имаме по некое вакво правило али финтата е што животот секогаш знае да не зезне и тоа што ние го имаме како правило друг да не го има, и да останеме заебани, ме сваќаш, нели?:helou:

Мислев дек немат да го напрам то...ама да...се измував иако имаше женска:kesa:

Од милосрдие. Не дека којзнае колку сакам, чисто да и помогнам, да не се чувствува неубаво и незадоволено во врската во која се наоѓа.
Девојка која е со саглам машко кое го љуби и е исполнета и задоволна од него, не би правела вакви очајни обиди, кои се често противречни на нејзиниот начин на размислување и воспитување, а се водат чисто емотивно и импулсивно.

Таа не сака да го повреди и напушти, но едноставно не чувствува страст кон него и страста ја бара на друго место. Тој и е драг, си се сакаат но на друго ниво.
Сексот не е она кое е пресудното кое ги спојува, но дури и кога е присутен, не и го дава задоволството кое и е нужно.
Најчесто се јавуваат вакви случаи кај парови кои немаат соодветна сексуална компатибилност, да не речам насила, колку да се речи фатени заедно, да се има некој покрај себе.
Комплексни се нештата кои се нужни за постигнување на целокупното задоволство.
Затоа е важна комуникацијата меѓу партнерите, да си кажат што недостига и околу тоа да се работи за подобрување на евентуалниот проблем на тоа поле.
(може нешто слично и за емотивни недостатоци да важи)

од шо мака би се мувала со некој кој знам дека после мене ќе оди кај девојка му.
освен да постигнам чувство на искористеност и грижа на совест.
ако иам таква желба некогаш ќе се смувам со зафатен.
значи не!

Имам некои принципи изградено околу ова прашање, иако принципите постојат за да се погазат, ама не е тоа сега тема.

Не сакам да се плеткам со некој што е зафатен, и тоа не е поради грижа на совест, туку поради нешто што јас го нарекувам Нем морален договор помеѓу жените, кој некои припаднички на понежниот пол не го почитуваат, а најголем дел од нив не знаат ни дека постои. :icon_lol:

Секоја жена треба да го почитува туѓиот двор и да е свесна дека е нефер да плука врз среќата на некоја друга жена, исто како што и таа самата не сака ниедна жена да плука врз нејзината среќа.

Сепак, ако сум ептен заинтересирана за субјектот, можеби и самата би го прекршила Немиот договор, не викам не. Ама последици секако ќе има, и тука не мислам само на можниот ќотек од страна на неговата девојка :pos: Туку пред се, ќе резултира со деструктивност и нема ништо добро да излезе од тоа, освен задоволување на нечиј нагон, моментално или на подолги стази.

Дотогаш, се држам настрана од зафатените мажи, фер игра пред се`. :pipi:

Секоја жена треба да го почитува туѓиот двор и да е свесна дека е нефер да плука врз среќата на некоја друга жена, исто како што и таа самата не сака ниедна жена да плука врз нејзината среќа.

Е за ова рака ти давам...:aplauz:
Заслужуваш почит за муабетов сестро...:smir:

sekako deka bi se muval zs da ne koa taa bi sakala jas nema nikakva pricina da ne sakam poso ednas se zivee i zivej dok si mlad pozz

Имам некои принципи изградено околу ова прашање, иако принципите постојат за да се погазат, ама не е тоа сега тема.

Не сакам да се плеткам со некој што е зафатен, и тоа не е поради грижа на совест, туку поради нешто што јас го нарекувам Нем морален договор помеѓу жените, кој некои припаднички на понежниот пол не го почитуваат, а најголем дел од нив не знаат ни дека постои. :icon_lol:

Сепак, ако сум ептен заинтересирана за субјектот, можеби и самата би го прекршила Немиот договор, не викам не. Ама последици секако ќе има, и тука не мислам само на можниот ќотек од страна на неговата девојка :pos: Туку пред се, ќе резултира со деструктивност и нема ништо добро да излезе од тоа, освен задоволување на нечиј нагон, моментално или на подолги стази.

Дотогаш, се држам настрана од зафатените мажи, фер игра пред се`. :pipi:
Кај нас жените изгледа секогаш ќе постои тоа НО(покрај толкави принципи шо си ги имаме да ја цапниме некогаш)...шо значи тоа ти се непредвидливи работи.Ми се допадна ова посебно дека не треба да плукаш по туѓиот двор,али знаеш секој еден би ти рекол ако сакаш мување со типацот толку не ги гледај принципите оти друга ќе ти плукни тебе-некогаш!Па ќе се каеш шо си била толку благородна душичка и шо си ги скратувала сопствените желби заради немиот договор па на крај дошла друга шо не и е гајле!
Секој со ќевот свој,ако толку те интересира субјектот-зграбчи го.И тебе ќе ти грабаат некогаш од раце,игра на животот си претпоставувам.

Се мувам зошто да не...Кога некој ми се бендисува,а знам дека тој има сериозна врска,а не живеам во некоја шпанска серија дека ќе ја остави неа за да биде со мене,а сепак покажува некои симпатии кон мене,а исто така и мене многу ми се бендисува би излегла,не се ни мислам..Со еден што излегов така сега и свршен е со и среќа нека му е..Љепо је било док је трајало..А за тоа демек врска имал,како и е на девојка му ова она,кога тој не мисли на неа зошто јас да си ја тупам главата..Ама добро кога станува збор за некој во брак тогаш и не се мешам..

Зошто да не ?

Ако дечко и нејзин не ми е некој познаник, не се мислам.

Не.. Фер играч сум и не сакам среќата нивна да ја рушам. Таа е среќна со тој што го сака и нема тука што.... И да ја руши врската за да ме усреќи мене за да биде со мене би ја одбил. Знам дека тоа го прави со тешко срце. Подобро та биде таа среќна отоколку и двајцата несреќни. Кај и да е има други риби во водата.

Да би се мувала иако типот има женска и би варала ... Порано и јас се држев на тоа нема шанси на некоја да и ја растурам среката со типот без разлика колку ми се свиѓа и дали ја знам или не.А, типот ако сака да се мува со мене значи девојка му не му значи зашто во спротивно не би ја варал.И ако решил да ја вара ќе ја извара и со некоја друга а не мора со мене. А фала богу дека друга не би гледала дали типот со кој би идела јас има или нема девојка , туку би се мувала со него , а ни он нема да се замисли ако му се свиѓа , така да ако ми се свига би се мувала ...

Да би се мувала иако типот има женска и би варала ... Порано и јас се држев на тоа нема шанси на некоја да и ја растурам среката со типот без разлика колку ми се свиѓа и дали ја знам или не.А, типот ако сака да се мува со мене значи девојка му не му значи зашто во спротивно не би ја варал.И ако решил да ја вара ќе ја извара и со некоја друга а не мора со мене. А фала богу дека друга не би гледала дали типот со кој би идела јас има или нема девојка , туку би се мувала со него , а ни он нема да се замисли ако му се свиѓа , така да ако ми се свига би се мувала ...

Ок ова до некаде држи вода но што ако дечкото има слаб карактер лесно потпаѓа на девојки и по некое време најде трета, па четврта?

Ако она ми се пушта и ако ми се допаѓа женската оти да не??Јас прв не одам на некоја зафатена и среќно заљубена (добро има мали исклучоци ако типот нејзин е баш клипан) И да,она си ја руши самата својата врска,а јас сум само помагало.:wink: Али сето тоа би го направил само еднаш, колку да се смират страстите. Искрено не би сакал да бидам со таква бидејќи големи се шансите да ми го направи истото и мене.Значи, ако она ми се пушта прва и ми се свиѓа ондак не мислам многу:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom