Дали би го посетиле Лас Вегас?

• Креатор на темата Креатор на темата Zarniwoop
  • Време на започнување Време на започнување

дали би се коцкале во лас вегас?

• Вкупно гласачи
    101
Бев 1997 две ноќи во Лас Вегас со роднините кои живеат во Л.А. (бев 2 недели кај нив па бевме Вегас со кола-фантастично!)-тоа е нешто незаборавно и единствено!Лудница која мора да се види!Да дај господ секој да може да го посети!
Сакам пак,ама многу нешта се изменија од тогаш па малку веројатно дека ќе одам пак...јас...барем децата кога ќе пораснат.
една година после убиството на тупак :).брат ми беше годинава и повеќе пати лудница е мора и ја да го посетам.Хотел Цирко е смешен хаха мислам и најевтин таму а слушам ќе имало и некој комплекс ко бараки на нашки т.е апартманчина доста евтини за 2,3 вечери ако одиш

Вештачка забава?Човече,антички градови имаш и тука,во околината и малку пошироко,ама она нешто го има само ТАМУ!И јас неќам извештачени и `сосила`дестинации и сл.,ама онај вид на кич е уникатен,она е забава 102,5% во прав смисол на зборот.Се друго е имитација,верувај,Лас Вегас е уникатно лудило!
Лас Вегас е срање во боја не би го посетил ни ако се ми е платено како наградно патување или одмор, а пак не пари да давам за таму.

Тоа не е за мене ја би искрено би ја шетал Индија цела.

Лас Вегас е срање во боја не би го посетил ни ако се ми е платено како наградно патување или одмор, а пак не пари да давам за таму.

Сум бил во Индија, јака работа е, но Лас Вегас е еден од најјаките градови за неколкудневен провод. Конкретно:

1. Има најдобри ресторани и барови на светот.

2. Има многу јаки претстави и концерти во секое време. Секогаш има некакво шоу со најдобрите маѓионичари, комичари, циркуси итн.

3. Има уникатни изложби на уметнички слики како на пример во хотелот Белажио.

4. Има забави преку целата ноќ (може треба да си поканет), но градот односно туристите не спијат.

5. Хотелите се супер и релативно евтини, секогаш има зделки. Секогаш има некакви фори пред и во хотелите. На пример вулканот пред хотел Мираж експлодира на секој саат и тоа со сите керефеки, додека фонтаната што игра пред Белажио е ремек дело, во Венецојанецот можеш да пловиш на гондоли, а на бродот во вештачкото езерото пред Трежр Ајленд има цела театарска претстава со пирати, итн.

6. Имаат најубав трговски центар. Мојата девојка тогаш, инаку битолчанка, БУКВАЛНО падна на дупе кога го виде.

7. Има неколку јаки екскурзии од Лас Вегас -- можеш да одиш на Големиот кањон во Аризона (со автобус или хелихоптер), или на браната Хувер.

8. Проституцијата е легалзирана на посебни ранчови (не препорачувам).

Има и негативни работи. Сепак е пустина и страшно е топло. Сепак е вештачка атмосфера и не е за секого. Градот се повеќе бледнее бидејќи коцкање сега има насекаде, а Вегас е далеку. Но вреди да се посети неколку дена.

Чисто сумњам дека ако ти платат ќе одбиеш, џабе глумиш посебен...

Во Индија ќе се закопаш во тоа смрдеата? Во секој град во Македонија имаш индија...уствари не се расправа за укус...:)

7. Има неколку јаки екскурзии од Лас Вегас -- можеш да одиш на Големиот кањон во Аризона (со автобус или хелихоптер), или на браната Хувер.
Само Големиот Кањон што вреди тука според мене, другото бучава забава луксуз светла и јаки реклами не ме интересира и искрен сум во врска со тоа. Шопинг центар најмалку :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

--- надополнето ---

Чисто сумњам дека ако ти платат ќе одбиеш, џабе глумиш посебен...
Е добро де на гага и киселината е блага.

--- надополнето ---

Дефинитивно би го посетила.
Најпознатотo коцкарско место во светот. Па заш да не видам што се прави толку интересно таму !? :)

Ако најдан време сигурно би го посетил
Упс ако најдам работа мислев

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom