Дали атеизмот е заснован на вера или на наука?

• Креатор на темата Креатор на темата Keiko
  • Време на започнување Време на започнување
Комуњару, ајде да те видам....Тито те научи така, да не одиш на црква.
Ајде докажи ми дека не постои Бог.
Вашата религија, атеистичка изумре оддамна, и тоа на дело се виде.
Атеизмот е утопија, исто како и комунизмот. Комунизмот створи атеисти, после неговата смрт и атеистите ќе изумрат.
--- надополнето: 23 октомври 2013 во 19:03 ---

Мењај набавувач...овој јака роба ти продава....дури и камилите полетаа

Немаш аргументи, а? Не можеш да понудиш ниту еден единствен доказ против постоењето на Летечкиот Розев Еднорог?

Комуњару, ајде да те видам....Тито те научи така, да не одиш на црква.
Ајде докажи ми дека не постои Бог.
Вашата религија, атеистичка изумре оддамна, и тоа на дело се виде.
Атеизмот е утопија, исто како и комунизмот. Комунизмот створи атеисти, после неговата смрт и атеистите ќе изумрат.
А шо? Тебе ти е криво оти Тито книшка комуњарска не ти дал? Па кој ти крив што си одел на^црква. Атеизмот нит бил роден со тој ЈБТ (името нејќам да му го спомнам) нит пак умрел со него, ама тебе изгледа идол ти бил ко мал. Во Виница посебно бил обожаван ми кажаа.

Немам јас што да докажувам дали не постои еве ти убаво Ставрогин ти даде задачка за заспани 5 во 1, докажи дека не постои летечкиот розев еднорог.

А шо? Тебе ти е криво оти Тито книшка комуњарска не ти дал? Па кој ти крив што си одел на^црква. Атеизмот нит бил роден со тој ЈБТ (името нејќам да му го спомнам) нит пак умрел со него, ама тебе изгледа идол ти бил ко мал. Во Виница посебно бил обожаван ми кажаа.

Џабе го вртиш муабетот...
Главното прашање е да ми докажеш дека Бог не постои.
Ти како окоравел атеист би требало да имаш „цврсти“ докази за тоа.
Да те видиме на дело....
И не ми филозофирај дека атеизмот е само не-верување во истиот, а не и негово побивање
Без филозовии и тепање празна слама плиз....
--- надополнето: 23 октомври 2013 во 19:12 ---
Немаш аргументи, а? Не можеш да понудиш ниту еден единствен доказ против постоењето на Летечкиот Розев Еднорог?

Џабе го вртиш муабетот...
Главното прашање е да ми докажеш дека Бог не постои.
Ти како окоравел атеист би требало да имаш „цврсти“ докази за тоа.
Да те видиме на дело....
И не ми филозофирај дека атеизмот е само не-верување во истиот, а не и негово побивање
Без филозовии и тепање празна слама плиз....
Тебе ко ќе те видиме на дело. Јас не тврдам дека бог не постои. Си доби задачка да докажеш дека не постои Летечкиот Розев Еднорог. Можеш? Ме можеш? Не туку врти ко киша око Крагујевца. Ако не можеш признај си дека си заспан.

слабо со вокабуларов...

со научните концепти уште послабо.

DBack,

батали то‘ јако интелектуални изрази и фрази (читај: празнословие) и дај одговори ми на поставените прашања...

Тебе ко ќе те видиме на дело. Јас не тврдам дека бог не постои. Со доби задачка да докажеш дека не постои Летечкиот Розев Еднорог? Можеш? Ме можеш? Не туку врти ко киша око Крагујевца. Ако не можеш признај си дека си заспан.
Еве ти доказ дека Бог постои...

Бог=Јас
Ајде комуњару....коментирај...
Дај ми ти сега доказ дека Бог не постои....
Шах, шух, шех...уште еден потез и си мат

Мики, абе не им објаснувај, што си запнал, се се тоа научњаци.
Ај вака да ги прашаме....
Ако атеизмот е НЕ-ВЕРУВАЊЕ ВО БОГ, нека ни докажат дека Бог не постои.
Нивниот најголен напад против религијата е дека не веруваат во некој чичко на небото....додека не го видат, за нив не постои.
Ај сега они на мене нека ми докажат дека Бог не постои.
И да не ми филозофираат тука со тоа дека атеизмот е само Не-верување во Божества, а не и негирање дека Бог постои....

Знам: ќе речат: „...она кое не постои, не се докажува дека не постои...„, односно, со една шуплива фраза, го докажуваат своето убедување.

Тоа значи: априорно поставуваат своја вистина, која сама по себе е аксиоматски вистинита па нема потреба од нејзино докажување.

Нема правда Гурџи.

Кога ти тврдиш дека 1+1+1=1 тоа е извор на најдлабока мудрост, а кога јас тврдам дека 1+1+1+1=1 тогаш сум на дрога. Кога ти тврдиш дека треба доказ дека не постоел Бог кој си бил татко сам на себе, тогаш е во ред, а ако јас ти побарам доказ против постоењето на многу пологичкиот Бог како што е Летечкиот Розев Еднорог, тогаш да менувам набавувач.

Како може така бе Гурџи?

Знам: ќе речат: „...она кое не постои, не се докажува дека не постои...„, односно, со една шуплива фраза, го докажуваат своето убедување.

Тоа значи: априорно поставуваат своја вистина, која сама по себе е аксиоматски вистинита па нема потреба од нејзино докажување.

Тој одговор е повеќе од смешен....а друг и немаат
--- надополнето: 23 октомври 2013 во 19:20 ---
Нема правда Гурџи.

Кога ти тврдиш дека 1+1+1=1 тоа е извор на најдлабока мудрост, а кога јас тврдам дека 1+1+1+1=1 тогаш сум на дрога. Кога ти тврдиш дека треба доказ дека не постоел Бог кој си бил татко сам на себе, тогаш е во ред, а ако јас ти побарам доказ против постоењето на многу пологичкиот Бог како што е Летечкиот Розев Еднорог, тогаш да менувам набавувач.

Како може така бе Гурџи?

колку за инфо што е догма: http://en.wikipedia.org/wiki/Dogma
или ако ти е поедноставно и на хрватски http://hr.wikipedia.org/wiki/Dogma

мики, ти сериозен си со ова? бог од прва им дал секири, пили, лакови и стрели, ......? дај молим те, овие два поста ти се катастрофа.

Ај наместо мое омаловажување, де прочитај ги тие мои два поста, посебно првиот и кажи ми дали се работи за догми или не...:sneaky:

Бог=Јас
Шох, Ших Марс си. Бог е јас, ти уште го немаш видено, прво треба да го пронајдеш Човек=јас, ни до таму не си стасан, запан виничанец 5 во 1.

Шох, Ших Марс си. Бог е јас, ти уште го немаш видено, прво треба да го пронајдеш Човек=јас, ни до таму не си стасан, запан виничанец 5 во 1.

Твоето незнаење те стави во мат позиција....:pos:
Сељаци како тебе во Скопје има колку сакаш....уште и се прават мудри со осмо одделение...

Бог=Јас

И во мојата религија е така. Бог=Јас

Летечкиот Розев Еднорог е во сите нас. Само што не го заковаа, друго се е исто.

Докажи дека не постои, или признај дека си заспан атеист.

И во мојата религија е така. Бог=Јас

Летечкиот Розев Еднорог е во сите нас. Само што не го заковаа, друго се е исто.

Докажи дека не постои, или признај дека си заспан атеист.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom