Далеку од очи-далеку од срце?

• Креатор на темата Креатор на темата Dani^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Дали Вие Darklady ако сте заљубена во некого кој е многу далеку би се лишиле од секс цели 5 години?

Си слушнал ли за превозни средства? Авион, воз, автобус, кола?
Ако сум заљубена во некој кој што е на далечина од мене, заедно ќе најдеме начин да ја надминеме таа далечина, тој кај мене, јас кај него,во одредени временски интервали.
Е сега, ако тој во кој сум заљубена живее на Марс и ако заради тие причини јас не би можела да го видам цели 5 години, тоа е друга приказна.:свиркам:

Си слушнал ли за превозни средства? Авион, воз, автобус, кола?
Ако сум заљубена во некој кој што е на далечина од мене, заедно ќе најдеме начин да ја надминеме таа далечина, тој кај мене, јас кај него,во одредени временски интервали.
Е сега, ако тој во кој сум заљубена живее на Марс и ако заради тие причини јас не би можела да го видам цели 5 години, тоа е друга приказна.:свиркам:
Тој си е во Америка или Австралија и си има виза а ти со овде во МК и немаш виза. Тој има неколку слободни денови во годината и ке дојде еднаш со авионот кој си кошта колку што си кошта... и ке си имате секс (и се друго) само тогаш... Мислиш дека типот таму во далечината за сето друго време само ке дрка или нема да ти смета сознанието дека сигурно таму ебе нешто? А и ти за сето тоа време ке се оставиш без ништо?:confused:

Тој си е во Америка или Австралија и си има виза а ти со овде во МК и немаш виза. Тој има неколку слободни денови во годината и ке дојде еднаш со авионот кој си кошта колку што си кошта... и ке си имате секс (и се друго) само тогаш... Мислиш дека типот таму во далечината за сето друго време само ке дрка или нема да ти смета сознанието дека сигурно таму ебе нешто? А и ти за сето тоа време ке се оставиш без ништо?:confused:

Незнам според кои правила и прописи Лазаре ми тврдиш дека далечината автоматски значи неверство?
Еве ти имаш тука девојка и вечерва е со тебе, ама откако ќе ја оставиш дома, од кај знаеш дека таа после 5 минути нема да замине во друг правец? Од каде ќе знае твојата девојка откако ќе ја оставиш ти нејзе дома, дека нема да зачукаш на нечија друга врата?
Ако сака некој да биде неверен не му треба далечина, исто како што ако некој е заљубен не му треба врска на страна за секс под задолжително.
Заклучок (ми е мака да реплицирам едно те исто) - Доколку љубовта е вистинска и искрена ќе опстои и ќе биде успешна иако е на далечина, доколку љубовта не е вистинска и искрена и да ја врзеш саканата /саканиот за појас, таа/ тој пак ќе си најдат чаре за да погледнат на страна..
Толку од мене.

Секако дека има врски кои ке успеат и на далечина но сметам дека баш како што погоре кажа Stefus-Refus повекето од тие врски функционираат на тој начин што секој ке си има излети и проводи надвор од врската, паралелни врски... никаков интернет неможе да го замени меѓусебното дружење, излегување, секс, лутење, смирување, заеднички дочек на празниците.... лично јас не верувам дека некоја девојка или момче ке се лиши од секс односно ке се задоволи со секс пет пати во пет години и повеке од сигурно е дека ке изневери а берем јас лично не би можел да бидам во врска во која знам дека сум изневерен.....
Секс не е неопходен за да успее некоја врска. И 5 пати годишно е доста ако ти е до личноста. Може е потешко малку за машко да има доста ретко секс но, е можно ако сакаш. А ако ти се изневерува само поради тоа што сакаш да видиш како е со друг е друга приказна. За мене „изневерување“ со обострана согласно и со право двете страни да го прават т.н. отворена врска е ОК. Но, само ако сакаат двете страни.

so znam.. 7 godini sum zaljuben vo edno devojce,sum gi sakal drugite sto sum gi imal ama ta ljubov nikako da izblede i posle sekoj son posloso e.jbg

Не се согласувам со тоа дека далечината претсавува крај на една врска... Кога се сака - сé се може. Јас сум во "таква" врска веќе една година и чекам да помине уште една... Секако дека голем чекор е одлуката да чекаш, ама баш чекаш некој, подолг период. Секојдневното муабетење е "задолжително"... Некогаш ќе си разочаран максимално, но се трудиш да се поправи таквата ситуација, со позитивни мисли... Неверството од двете страни НЕ постои. Искреноста и чистите мисли мора да се на врвно ниво. Сепак тоа е огромен чекор за двајцата партнери. И секако, сето тоа мора да е "зачинето" со гооолема и искрена љубов!

Не се согласувам со тоа дека далечината претсавува крај на една врска... Кога се сака - сé се може. Јас сум во "таква" врска веќе една година и чекам да помине уште една... Секако дека голем чекор е одлуката да чекаш, ама баш чекаш некој, подолг период. Секојдневното муабетење е "задолжително"... Некогаш ќе си разочаран максимално, но се трудиш да се поправи таквата ситуација, со позитивни мисли... Неверството од двете страни НЕ постои. Искреноста и чистите мисли мора да се на врвно ниво. Сепак тоа е огромен чекор за двајцата партнери. И секако, сето тоа мора да е "зачинето" со гооолема и искрена љубов!

Никогаш не сум ја сфаќала оваа голема и искрена љубов на далечина, можеш да ми опишеш од каде сигурноста во партнерот, како се воздржувате со „чисти мисли“, како дошло до таа гоооолема љубов итн.

Zosto mora pa da se vozdrzuvaat? Za mene ljubov e poveke od seks. Momentalno sum vo otvorena vrska so edna devojka. Koga sum vo okolinata, na ist kontinent ona e non stop so mene. Koga ne sum ima moja dozvola da se gleda so drugi i jas nejzina. Jas taa sloboda poveke ja koristam od nejze mada i ona ja koristi od vreme na vreme i nema ljutenje. Imame nekoj pravila koj gi pocituvame, se slusame gledame redovno na net i toa e toa. Vo zivotot nema garancii i da ste lojalni eden so drug na kraj pak moze da se sluci nesto i da raskinete.

Не мислам дека е можно. Јас си имав една супер врска пред да отиде дечко ми во странство. По еден месец се се распадна зашто тој беше многу љубоморен. Очекуваше јас деновите кога го нема да ги поминувам дома. Никогаш не го лажев и не го изневерив, ама ете, пукна врската. Кога се врати, не можеше да се обнови. И така, си зацртав правило дека ќе му кажам на дечко дека е најдобро да се разидеме, па ако се вратиме и уште има нешто, да се смириме. Ама, и тоа не верувам дека ќе може да функционира како што треба.

Nema nikakva dalecina sto bi me sprecila iskreno da sakam... A i ne postoi dalecina sto bi me naterala da raskinam nekomu! Vo posledniot slucaj ne bese bas dalecinata kolku sto bese neracionalniot strav od serija okolnosti. No kako i da e - vekje e minato :)

Zosto mora pa da se vozdrzuvaat? Za mene ljubov e poveke od seks. Momentalno sum vo otvorena vrska so edna devojka. Koga sum vo okolinata, na ist kontinent ona e non stop so mene. Koga ne sum ima moja dozvola da se gleda so drugi i jas nejzina. Jas taa sloboda poveke ja koristam od nejze mada i ona ja koristi od vreme na vreme i nema ljutenje.

Извини, ама од овој пост испаѓа обратно, за тебе сексот е повеќе од љубов.

Воздржана.
Ајде за миг да ги оставиме народните поговорки.
Дали тие што се одлучуваат за ваквиот чекор се сосема сигурни дека ке опстанат?
Секогаш е присутен сомнежот:Каде е,што прави и со кого е.
Можноста за да остане некој повреден,и како што спомнав претходно желбата да опстанат.
Знаеме за танго се потребни двајца но што ако едниот се откаже?Дали е вредно другиот да се бори да останат заедно со надеж дека кога ке се врати дома се ке биде исто?:notworthy:
И додека и се оддалечени еден од друг во двајцата ке гори желба за секс...и да дојде до не дај боже неверство.
Then what?Пак ке се чукаме во гради со поговорките?
Да не се лажеме,ако некој е спремен да ризикува тогаш мора да има коњски нерви.:)

Далеку од очи, далеку од срце. Апсолутно. Ваква врска е невозможно да успее. Зборам за временски период подолг од 3 месеци. Лепо је било док је трајало и толку. Е сега, ако се работи за чиста,искрена зрела љубов ќе се потрудат да се пресели едниот/другиот. Не се работи за секс толку, без тоа се издржува колку што би ми недостигала неговата физичка присутност во моето секојдневие, реален контакт, допир, прошетка, гушкање и ред други работи. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom