Далеку од очи-далеку од срце?

• Креатор на темата Креатор на темата Dani^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Да, може. проверено :)
баш ме интересира колу време ви функционира врската и на која далечина сте од кој градови сте
инаку до сега сум пробал со една девојка одавме 1 година ама пусто подруго е кога е до тебе :back:, блискоста мислам дека ја гради љубовта

А на колку време планирате да се гледате?

luge nema sansi ova ...provereno e 100%..da ne razglabam detali...nema sansi..a i ne treba za nekoj (skoro bilo koj ) da zaboravis godina ili poveke od tvojot zivot...t.e da gi frlis u solja i pustis voda

luge nema sansi ova ...provereno e 100%..da ne razglabam detali...nema sansi..a i ne treba za nekoj (skoro bilo koj ) da zaboravis godina ili poveke od tvojot zivot...t.e da gi frlis u solja i pustis voda
мојата најдобра другарка и брат ми почнаа врска 1 месец пред тој да оди за Америка, беше таму 4 години (додека му траеа студиите), се гледаа по 2 месеца годишно и врска им успеа, одеа 6 години, сега се во брак, имаат мало бебенце и супер им е. Но, сепак зависи од човек до човек, и кого всушност чекаш, ако знаес дека таа личност е правата за тебе ке ја чекаш, ако пак само некои не доволоно јаки работи ве поврзуваат и 1 месец е многу за чекање.

мојата најдобра другарка и брат ми почнаа врска 1 месец пред тој да оди за Америка, беше таму 4 години (додека му траеа студиите), се гледаа по 2 месеца годишно и врска им успеа, одеа 6 години, сега се во брак, имаат мало бебенце и супер им е. Но, сепак зависи од човек до човек, и кого всушност чекаш, ако знаес дека таа личност е правата за тебе ке ја чекаш, ако пак само некои не доволоно јаки работи ве поврзуваат и 1 месец е многу за чекање.
Само еден месец се знаеле и тој отишол странство на 4 години?
Уау.
Едноставно уау.

Само еден месец се знаеле и тој отишол странство на 4 години?
Уау.
Едноставно уау.
буквално како што напишав, да не се повторувам, се на се супер се одржаа и еве супер им е бракот. Не мора и да се согласуваш има разлика од убедувања до убедувања.

WTF?!?!

он: Мојт, како не мојт. Со варање и остали глупости, успева многу. (:
Со не-варање и со чиста љубов, се лади после некое време (зависи колку си бил загреан) и ):

Подоцна сум осетила, како е, па затоа сега сум достојна да зборувам. :)
ТОгаш без искуство :)

--- надополнето ---

А на колку време планирате да се гледате?

Не сме многу далеку 100км се во прашање отприлика, ако е толку битно веке се гледаме во Скопје еднаш во неделата на 2 дена поседок, или он кај мене дома, јас кај него дома, исто на некој ден поседок. Со добра комуникација, воздржаност, разбирање може да се тера не е страшно. Ако се сакате секогаш ке се надевате дека ке има подобро и дека ке бидете кога тогаш поблиску, а во меѓувреме заедно ке си барате решение што да направите за да бидете заедно . :)

Зависи од човек до човек ама повеќето врски не успеваат на далечина...така да мислам дека вистина е тоа - далеку од очи далеку од срце.

Еве го мојот случај, темава ми е многу интересна.
Бевме во врска 9 месеца, инаку јас доаѓав во МК и се гледавме во просек на секои 2 месеца. Не сум и изневерил на девојка ми, а за неа не знам. Сега ја прекинавме врската, по нејзина иницијатива затоа што и било "тешко" Наеднаш после 9 месеца се сети дека и е тешко. Најверојтно имала некој мувач и сака да си ужива во животот, да биде слободна. Сеа сфатив дека сум направил голема грешка што бев со неа и дека тешко се издржува на далечина. Ќе се изедам жив за пропуштените прилики додека бев со неа, а сум можел да имам афери секој ден. Сепак на крајот пак раскинавме. Врска на далечина е возможна, но да не е за многу долго време инаку се претвора во лажење и изневерување на секој чекор. Подобро да немаш врска ако не мозеш да апстинираш.

За другарка ти незнам ама брат ти сигурно се убил од клецање таму, не мастурбирал 4 години :) :)

Многу ми е мило кога ќе чујам ваква приказна затоа што ми потврдува дека има личности на кои љубовта им е побитна од самотијата и кои се спремни да си го чекаат и дочекаат партнерот.

Затоа реков преска, ако си го најдеш капачето ќе си го дочекаш и тоа нема ни да ти биде толкава тешкотија знаејќи дека еден ден пак ќе бидете заедно. Ама треба да се има визија, желба и многу љубов.

Само не може секој, повеќето ќе паднат на третиот месец.

Golem pozdrav do niv i do bebceto ;)0... NO moram da se soglasam so ISAK i TOPCE ..sepak se raboti za masko(posle 6 ..7 meseci e nevozmozno da ne posakas da go macnes macorot) ...i ke moram da dodadam deka sepak i dvajcata imale nesto na strana (100%) i moram da prasam za godinite -bitno e ako veke praime muabet.tralalatrala

--- надополнето ---

Еве го мојот случај, темава ми е многу интересна.
Бевме во врска 9 месеца, инаку јас доаѓав во МК и се гледавме во просек на секои 2 месеца. Не сум и изневерил на девојка ми, а за неа не знам. Сега ја прекинавме врската, по нејзина иницијатива затоа што и било "тешко" Наеднаш после 9 месеца се сети дека и е тешко. Најверојтно имала некој мувач и сака да си ужива во животот, да биде слободна. Сеа сфатив дека сум направил голема грешка што бев со неа и дека тешко се издржува на далечина. Ќе се изедам жив за пропуштените прилики додека бев со неа, а сум можел да имам афери секој ден. Сепак на крајот пак раскинавме. Врска на далечина е возможна, но да не е за многу долго време инаку се претвора во лажење и изневерување на секој чекор. Подобро да немаш врска ако не мозеш да апстинираш.

podobro nekogas otkolku vecno slep ;))

Оф современо општество оф не можеме да издржиме 6 месеци а да не се исклецаме со некој друг, data data data...

Може, зашто да не би можело. Ако обајцата се доволно уверени дека можат да издржат, зашто да не би успеало. Љубовта не е се` само до сексот. Има и нешто што се вика копнеж кој со тек на време ако катадневно се гледаме со истата личност, исчезнува. И така ние си мењаме втор, трет, четврт партнер во рок од 6 месеци. Тоа не е љубов. Тоа е само искуство.

целта ги оправдува и средствата и времето, ако имаш кој да чекаш и ако искрено мислиш дека вреди да чекаш тогаш сигурно ке успееш
п.с. кој пробал знае :back:

Golem pozdrav do niv i do bebceto ;)0... NO moram da se soglasam so ISAK i TOPCE ..sepak se raboti za masko(posle 6 ..7 meseci e nevozmozno da ne posakas da go macnes macorot) ...i ke moram da dodadam deka sepak i dvajcata imale nesto na strana (100%) i moram da prasam za godinite -bitno e ako veke praime muabet.tralalatrala

pa ona imase 18, a on 19 godini koga pocnaa, sega ona ima 26, on 27 god. Mislam (barem kolku sum jas informirana) deka nemale nisto na strana :)))
p.s. fala za pozdravite:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom