Не знам! Ама со сигурност знам дека изнесуваш невистини и манипулиураш.Јас лично не знам, а и ти не знаеш. А не знаеме затоа што огромен дел од досиејата не се предадени ниту пак отворени.
Но јас не шпекулирам со бројки како тебе.
Повтортно манипулираш, не знаеш колку досиеа има ама знаеш дека огромен дел не се предадени

Кој е автор на тие фамозни црни страници на УДБ (глеам си се коригирал УДБ а не УДБА) ако убаво е тоа може и за другиве глупости кои ги пишуваш ке се коригираш., Значи кој е авторот на тој памфлет, кој го финансирал, врз која методологија извршил селекеција на тоа кои досиеа ќе бидат изнесени во јавност и зошто токму тие???Црните страници на УДБа се напишани врз основа на 200 досиеа, 13500 страници.
Да не е случајно типот од куде тумбе три бандере оној што во УСАто беше некаков си конзул???
Ако е тој тури му таквото, дечко на Софија а сака да биде дечко на онаја преку барата ама таја не го сака и сеа овој измислува гачки....
Кој ти брани да пишуваш за злосторствата на северните соседи (фала богу исправно си напишал ги има повеќе од еден, свесно несвесно ирелевантно, она што е важно е дека совеста сама си наоѓа пат да излезе на површина).Да збориш за Бугарија и Грција а притоа да ги занемариш злосторствата врз македонскиот народ од северните соседи е во најмала рака ретардирано..
Еве отвори си тема злосторствата на северните соседи и таму заедно со источните соседи ќе можете да си елаборирате кој е поголем а кој помал.
Она што мене ми смета е што тутабугарите и нивните браќа по пасош и карактер ја користат темата ехЈу само за да негираат Македонија и Македонци, и да е тоа со некакви си релевантни факти па и така нека е ама со целосно конструирани работи од кои би се срамело и мало дете е навредливо за здрав разум.
Особено што тоа се прави во време додека тутабугарите негираат постоење на Македонци и Македонија, ама ама северните злосторства, провидно нели!
Дефинитивно имаш проблеми со перципција и интерпретирање на минатото и сегашноста.После „држава Македонија“ што пишува или незнаеш да читаш па ти треба малце помош?
Приколка
За тоа се борите вие, нашиот народ да биде приколка во некакви сојузи
Да се намочам и на Бугарија и на Грција и на Југославија
Па ти бркај работа со пропагандите
Тој воз Југославија замина алооо се слушаме ли!!!!
Зошто се актуелизира такво нешто од страв да не воскресно или што е работата ќе објасниш ли?
Си креираш виртуелна реланост и си правиш филмови, нашиот народ ќе бил приколка во некаков си сојуз, а тој наш народ Македонци (зошто се плашиш да го именуваш до кога со тој страв) е на само чекор од бездна во која ако пропадне прашање на време е дали по 1000 години ќе излезе ама ти си загрижен дека би можел да опстане ама ќе имал улога на приколка, какви приколки ти се мотат во тоа главата само ти си знаеш...
Туку глеам некако многу благонаклоно глеаш на Бугаристан и нивниот нацифашизам, да не си случајно во тоа ЕУропската со нивниот пасош?