Даjте сериозно... Ви недостига ли Jугославиjа?

Јас лично не знам, а и ти не знаеш. А не знаеме затоа што огромен дел од досиејата не се предадени ниту пак отворени.
Не знам! Ама со сигурност знам дека изнесуваш невистини и манипулиураш.
Но јас не шпекулирам со бројки како тебе.
Повтортно манипулираш, не знаеш колку досиеа има ама знаеш дека огромен дел не се предадени :yid:

Црните страници на УДБа се напишани врз основа на 200 досиеа, 13500 страници.
Кој е автор на тие фамозни црни страници на УДБ (глеам си се коригирал УДБ а не УДБА) ако убаво е тоа може и за другиве глупости кои ги пишуваш ке се коригираш., Значи кој е авторот на тој памфлет, кој го финансирал, врз која методологија извршил селекеција на тоа кои досиеа ќе бидат изнесени во јавност и зошто токму тие???
Да не е случајно типот од куде тумбе три бандере оној што во УСАто беше некаков си конзул???
Ако е тој тури му таквото, дечко на Софија а сака да биде дечко на онаја преку барата ама таја не го сака и сеа овој измислува гачки....

Да збориш за Бугарија и Грција а притоа да ги занемариш злосторствата врз македонскиот народ од северните соседи е во најмала рака ретардирано..
Кој ти брани да пишуваш за злосторствата на северните соседи (фала богу исправно си напишал ги има повеќе од еден, свесно несвесно ирелевантно, она што е важно е дека совеста сама си наоѓа пат да излезе на површина).
Еве отвори си тема злосторствата на северните соседи и таму заедно со источните соседи ќе можете да си елаборирате кој е поголем а кој помал.

Она што мене ми смета е што тутабугарите и нивните браќа по пасош и карактер ја користат темата ехЈу само за да негираат Македонија и Македонци, и да е тоа со некакви си релевантни факти па и така нека е ама со целосно конструирани работи од кои би се срамело и мало дете е навредливо за здрав разум.
Особено што тоа се прави во време додека тутабугарите негираат постоење на Македонци и Македонија, ама ама северните злосторства, провидно нели!

После „држава Македонија“ што пишува или незнаеш да читаш па ти треба малце помош?

Приколка
За тоа се борите вие, нашиот народ да биде приколка во некакви сојузи

Да се намочам и на Бугарија и на Грција и на Југославија

Па ти бркај работа со пропагандите
Дефинитивно имаш проблеми со перципција и интерпретирање на минатото и сегашноста.
Тој воз Југославија замина алооо се слушаме ли!!!!
Зошто се актуелизира такво нешто од страв да не воскресно или што е работата ќе објасниш ли?

Си креираш виртуелна реланост и си правиш филмови, нашиот народ ќе бил приколка во некаков си сојуз, а тој наш народ Македонци (зошто се плашиш да го именуваш до кога со тој страв) е на само чекор од бездна во која ако пропадне прашање на време е дали по 1000 години ќе излезе ама ти си загрижен дека би можел да опстане ама ќе имал улога на приколка, какви приколки ти се мотат во тоа главата само ти си знаеш...

Туку глеам некако многу благонаклоно глеаш на Бугаристан и нивниот нацифашизам, да не си случајно во тоа ЕУропската со нивниот пасош?

Дефинитивно имаш проблеми со перципција и интерпретирање на минатото и сегашноста.
Пак со обвинувања, затоа и јас ќе обвинувам
Тој воз Југославија замина алооо се слушаме ли!!!!
Е арно ти текна:tapp:

Зошто се актуелизира такво нешто од страв да не воскресно или што е работата ќе објасниш ли?
Не, баш напротив
Што ако ја збориме, да не значи тоа по автоматизам „страв да не воскресне“?
Така логика ја применуваш и за нацифашизмот?

Си креираш виртуелна реланост и си правиш филмови, нашиот народ ќе бил приколка во некаков си сојуз, а тој наш народ Македонци (зошто се плашиш да го именуваш до кога со тој страв) е на само чекор од бездна во која ако пропадне прашање на време е дали по 1000 години ќе излезе ама ти си загрижен дека би можел да опстане ама ќе имал улога на приколка, какви приколки ти се мотат во тоа главата само ти си знаеш...
Од 2001 навака нема влада без таа одредена фракција во државата а истата неможе со сите свои партии да собере 1/3 од Собрание
Ако нешто не им одговара, излагаат од Влада и Собрание, поготово кога се работи за европски агенди и менување на устав.
Разбираш сега што значи приколка?
Да те влече некој, кај тргнал тој - таму и ти..

Немам пасош, разбери се чоечки и немој како папагал едни исти работи да повторуваш, досаден и напорен стануваш.

Така логика ја применуваш и за нацифашизмот?
Види вака, околу нацифашизмот нема многу мудролии се гледа насекаде, оние кои моѓат да го препознаат реагираат ама се додека не дојде водата до грлото ќе биде вака.
Значи не применувам никаква логика туку користам сетила и нешто малку меѓу уши.

Од 2001 навака нема влада без таа одредена фракција во државата а истата неможе со сите свои партии да собере 1/3 од Собрание
Ако нешто не им одговара, излагаат од Влада и Собрание, поготово кога се работи за европски агенди и менување на устав.
Разбираш сега што значи приколка?
Да те влече некој, кај тргнал тој - таму и ти..

Немам пасош, разбери се чоечки и немој како папагал едни исти работи да повторуваш, досаден и напорен стануваш.
Па се разбира се има своја генеза.
Некој, кој ли е тој, со план направи нефункционален систем со намера да може полесно да го контролира, дали преку приколки или други форми, според мене не е толку неважно.

Кога веќе го постави прашањето за 1/3 може ли да прашам што останатите 2/3 прават за да не дозволат вакви уцени, значи 1/3 си има своја улога (се надевам позната) што е со улогата на останатите 2/3 дали и тие се учесници пасивни/активни или се само декор/статисти?

Прашањето за пасошот ми се наметна од наративот кој го користиш за Бугаристан и за Србистан ми се чини некако како да ти се помили тутаБугарите, може само така ми се причинува не знам ама прочитај си ги коментарите може пак сум во право.
И не се вознемирувај до толку немаш рече и еве ќе верваме на збор нема начин да се провери ама пак реакцијата е премногу жестока како да сакаш самиот да оставиш сомневање во тоа што го говориш.

Види вака, околу нацифашизмот нема многу мудролии се гледа насекаде, оние кои моѓат да го препознаат реагираат ама се додека не дојде водата до грлото ќе биде вака.
Исто и комунизмот
Значи не применувам никаква логика туку користам сетила и нешто малку меѓу уши.
Ок

Па се разбира се има своја генеза.
Некој, кој ли е тој, со план направи нефункционален систем со намера да може полесно да го контролира, дали преку приколки или други форми, според мене не е толку неважно.
Ааа, епа значи не се фантазии, така?

Кога веќе го постави прашањето за 1/3 може ли да прашам што останатите 2/3 прават за да не дозволат вакви уцени, значи 1/3 си има своја улога (се надевам позната) што е со улогата на останатите 2/3 дали и тие се учесници пасивни/активни или се само декор/статисти?
Они имаат улога да им удоволат на таа 1/3
Иначе криза
Ти на некоја друга улога мислеше?

Прашањето за пасошот ми се наметна од наративот кој го користиш за Бугаристан и за Србистан ми се чини некако како да ти се помили тутаБугарите
Што се однесува до мене, јас би им ја избришал чекалнава на форумот.. така да ништо од обвинувањата..

, може само така ми се причинува не знам ама прочитај си ги коментарите може пак сум во право.
Ќе да ти се причинува, или пак несакаш да го разбереш мојот одговор

И не се вознемирувај до толку немаш рече и еве ќе верваме на збор нема начин да се провери ама пак реакцијата е премногу жестока како да сакаш самиот да оставиш сомневање во тоа што го говориш.
Таман работа, само ти кажувам дека стануваш досаден со прозивкиве околу бугарски пасоши.. сегде истото

Ќе проверувал... :ROFLMAO:
што се нема да ти текне :pos:

Исто и комунизмот
Многу си надробил, “вала“ не можам на се и да сакам да одговорам.
Затоа со првото,
Што според тебе е комунизам, што знаеш за комунизмот како идеологија?
Што ти или твоите имаат како лошо искуство од некаков си комунизам, од каде потекнува таквиот став, дали се должи на твои лични искуства или пак е неразбирање на работите во случајов идеологиите ? ? ?
При што внимавај, не мешај баби и жаби, во случајов идеологија со општествено-политички систем, повеќе од јасно од кога се применува таа технологија од кого е и за какви потреби, така да обиди се да се задржиш на прашањето, благодарам :)

Последно уредено:
Остај ти сега глумење професор, демек на час сме и ти ќе испрашуваш :pos:

Што се нема да ти текне

Ќе ти одговорам јас покасно подетално, само едно блиц прашање да одговориш..
Дали историјата ја пишуваат победниците? Или во овој случај не важи..?

Остај ти сега глумење професор, демек на час сме и ти ќе испрашуваш :pos:

Што се нема да ти текне

Ќе ти одговорам јас покасно подетално, само едно блиц прашање да одговориш..
Дали историјата ја пишуваат победниците? Или во овој случај не важи..?
Не ме обвинувај за своите фрустрации.
за с'г ништо не ми текиње :)
Не мора да брзаш со договор и ова е доволно.
И што ако ја пишват победниците тоа не мора ништо да значи истата е подложна на ретуширање, нпр. до пред некоја деценија младите учеа дека Европа од нацифашизмот ја ослободил СССР денес младите учат дека тоа е херојско дело на САДистан а како главен к-дант на “сојузничките“ сили бил лично Трамп!
Но историјата и онака не е наука, па не пш-оставувај толку комплексни прашања.

Не ме обвинувај за своите фрустрации.
за с'г ништо не ми текиње :)
Не мора да брзаш со договор и ова е доволно.
И што ако ја пишват победниците тоа не мора ништо да значи истата е подложна на ретуширање, нпр. до пред некоја деценија младите учеа дека Европа од нацифашизмот ја ослободил СССР денес младите учат дека тоа е херојско дело на САДистан а како главен к-дант на “сојузничките“ сили бил лично Трамп!
Но историјата и онака не е наука, па не пш-оставувај толку комплексни прашања.
Што збориш ти бе друже.. :eek:
Историја не е наука.. ?
И како одредуваме кои од општествените спаѓаат под наука а кој не?

Доаѓаш на рамниште на рамноземјаши, полека но сигурно
Автоматски споено мислење:

Е добро де, учат тоа што им е сервирано, нормално е тоа
Они немаат никакво ексклузивно право да бидат толкувачи на историјата, или?

Најчесто Историјата не е наука за неверници и за луѓе што седат на две столчиња.
Тие што велат дека не се ни верници, ни неверници..

И сега ќе кажеш дали за тебе историјата е наука, или не е?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom