Da Vinci Learning

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Иако во денешно време сите сме навлечени кон компјутерите и само во екстремно досадни моменти го вклучуваме телевизорот, искрено се надевам дека има некој кој ја забележал оваа програма и барем малку му го привлекла вниманието.

Значи се работи за канал кој опфаќа емисии буквално од секоја област: физика, хемија, географија, историја, астрономија, мистерии, билогија... И секако посебни емисии за деца кои мене лично ми се најинтересни.
Ова е одличен начин да го надополните она што не сте го научиле на училиште, со разлика што овде немате досадни лекции.

Еве ви и страна ако сакате да погледнете за што се работи
http://en.da-vinci-learning.com/
Навистина сакам да дискутирам со некого на оваа тема со оглед на тоа што во реалниот свет немам со кого.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.414
Гледам понекогаш. Стварно даваат интересни емисии.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
На Blizoo ја нема телевизијава изгледа :(......првпат ја сретнав вчера кај еден другар и стварно квалитетен документарец изгледав...штета што ја нема.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.414
На Blizoo ја нема телевизијава изгледа :(......првпат ја сретнав вчера кај еден другар и стварно квалитетен документарец изгледав...штета што ја нема.
На Blizoo дали нешто има? Стварно слабо програми има, треба да си доплаќаш.:mad:

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.379
Поени од реакции
4.924
Стварно ми требаше ваквко нешто.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Ја има на BoomTV. Мислам дека најмногу одговара за деца до 15-16 години. Затоа повеќе ги преферирам Discovery и National Geographic. Мада многу ги тупат последно време со идиотски емисии, од типот на American Guns, Sons of Guns, Deadliest Catch и слични тупави емисии. На NGC последново време поинтересни емисии даваат...

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
ја има и на Телекабел ама на француски е или германски некогаш и нема превод..
а ако ништо не ги разбирам си гледа кога прават интересни работи :) уфф да има превод :love:

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Да, точно е дека некои емисии се наменети претежно за помали деца, но еве на пример пред некој ден начекав цртан филм за Александар Македонски во кој цело време го нарекуваа македончето Александар и зборуваа за Македонија. Чувството е секако друго, а и на таков начин полесно ги паметиме работите и го задржуваат нашето внимание, без разлика на возраста.
Или на пример, во средно никогаш не сум сакала физика и хемија затоа што учевме само лекции, не правевме експерименти. А овде секоја втора емисија е поврзана со тоа и се чудам самата како сум научила зошто гомното од крава е здраво за плодноста на почвата, кое соединение го испушта бакарната жица кога ќе стапи во контакт со оцетна киселина и слично... а пак за емисија микросветови да не зборувам.

Член од
23 мај 2012
Мислења
48
Поени од реакции
44
Ја гледам понекогаш има стварно добра програма иако претежно се детски Timeblazers највеќе ми се свиѓа

saskon

Член од
22 август 2008
Мислења
2.231
Поени од реакции
5.465
Cartoon Network,&Boomerang следно DV Learning, сепак добро е да се движи човек во некоја насока. Морнарот плови за да види што има зад хоризонтот, возачот позади секоја кривина, а тебе Mary би препорачал порасни.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
ја има и на Телекабел ама на француски е или германски некогаш и нема превод..
а ако ништо не ги разбирам си гледа кога прават интересни работи :) уфф да има превод :love:
Во Штип на Телекабел ја има со македонски превод

Kajgana Shop

На врв Bottom